Σε κατάθεση Αναφοράς προς τα Υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος προχώρησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, προωθώντας στο Κοινοβούλιο το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων. Ο κ. Γαβρήλος αναδεικνύει την κρισιμότητα της άμεσης υλοποίησης των έργων προστασίας στις πηγές Λέρνας και Αμυμώνης, ενώ παράλληλα ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας επιδιώξεις υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:
Σε κατάθεση Αναφοράς προς τα Υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος προχώρησε ο Γιώργος Γαβρήλος μεταφέροντας το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων αναφορικά με τις άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την προστασία των πηγών της Λέρνας και της Αμυμώνης, οι οποίες και είναι κομβικές για την υδροδότηση όλης της περιοχής.
Το ζήτημα του κατάλληλου και επαρκούς νερού είναι καίριο για την Αργολίδα και ειδικά για το Ναύπλιο, σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος στην Αναφορά του, ενώ τονίζει πως η συντήρηση, αναβάθμιση και προστασία των αποθεμάτων των φυσικών πηγών της περιοχής αποτελεί μέγιστη ευθύνη και προτεραιότητα για την Πολιτεία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπλιέων, όπως η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, έλεγχο των υπεραντλήσεων στην περιοχή, κατασκευή διυλιστηρίου επεξεργασίας νερού, ενίσχυση με προσωπικό όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη διαχείριση του νερού, είναι τα πρώτα βασικά βήματα, υπογραμμίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πρέπει να διασφαλιστούν ώστε να εγγυηθούμε όλοι στους πολίτες δωρεάν και υψηλής ποιότητας νερό.
Τέλος ο Γιώργος Γαβρήλος σχολιάζει πως εδώ και καιρό η Κυβέρνηση έχει δείξει την ξεκάθαρη πρόθεσή της να υποβαθμίσει τις δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες σχετικές με το Νερό, επιδιώκοντας τελικά την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αυτού αγαθού, παραδίδοντας την διαχείρισή του σε ιδιώτες.
Στην Αργολίδα οφείλουμε όλοι, από κάθε θεσμική θέση και ρόλο, να βάλουμε ένα φρένο στην ακραία αυτή νεοφιλελεύθερη τακτική της Κυβέρνησης της ΝΔ. Το ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων θέτει την Πολιτεία προ των ευθυνών της, δίνει συγκεκριμένες λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα και προσφέρει προοπτική για την διασφάλιση των αποθεμάτων των πηγών της περιοχής μας. Τώρα είναι η ώρα για έργα που θα στηρίξουν τις υποδομές της Αργολίδας και τώρα είναι η ώρα να υπάρξει μια κοινή γραμμή για την προστασία του δικαιώματος σε καθαρό, φθηνό και πόσιμο Νερό.
- Βομβαρδισμένο τοπίο ο δρόμος στη Σκάλα Ιρίων – Παρέμβαση Γαβρήλου
- Πελοπόννησος: Συναγερμός για τη νέα έξαρση ευλογιάς – Εκατοντάδες ζώα θανατώθηκαν
- Ναύπλιο: Τα 3 επείγοντα μέτρα που ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο για το νερό
- ΙΒΠ: Οι ξεχωριστές προτάσεις δώρων για τη Γιορτή του Πατέρα στο Ναύπλιο
- O Τατούλης ζητάει την ακύρωση της μονάδας βιοαερίου στον Μελιγαλά
- Choy Lee Fut: 31 μετάλλια τα πιτσιρίκια στο Πρωτάθλημα “Πήγασος” στην Κόρινθο











