Στη σοβαρή περιβαλλοντική και αγροτική ζημιά που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στο Αδάμι Επιδαύρου αναφέρεται με δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. Αφού εκφράζει τις ευχαριστίες του στις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές για την άμεση κινητοποίηση, ο κ. Πουλάς ζητά την ταχύτατη καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες για την αποζημίωση των πληγέντων, ενώ εφιστά την προσοχή των πολιτών λόγω του ανώτατου κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 5) στην περιοχή.
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:
«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Αδάμι Επιδαύρου άφησε πίσω της περισσότερα από 500 στρέμματα καμένης αγροτικής και δασικής γης, προκαλώντας σοβαρή περιβαλλοντική και παραγωγική ζημιά και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.
Χάρη στην άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων, η φωτιά τέθηκε σε ύφεση, χωρίς να απειληθούν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές.
Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στους πυροσβέστες, στα πεζοπόρα τμήματα της 9ης ΕΜΟΔΕ, στους χειριστές των εναέριων μέσων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους εθελοντές και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Η παρουσία ισχυρών δυνάμεων πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει.
Παράλληλα, απαιτείται η άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες, ώστε να κινηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημίωσης και στήριξης των πληγέντων παραγωγών. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί έμπρακτα δίπλα σε όσους υπέστησαν απώλειες.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν μπορεί, ωστόσο, να εξαρτάται μόνο από την αυτοθυσία των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Απαιτεί πρόληψη, έγκαιρη προετοιμασία, επαρκή στελέχωση και ουσιαστική ενίσχυση όλων των κρίκων της Πολιτικής Προστασίας.
Σήμερα η Αργολίδα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, στην ανώτατη κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 5. Απαιτείται απόλυτη επαγρύπνηση και μεγάλη προσοχή από όλους. Αποφεύγουμε κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών, της αγροτικής παραγωγής και του φυσικού περιβάλλοντος της Αργολίδας αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας και υπόθεση όλων μας».
- Eυλογιά αιγοπροβάτων: Νέα κρούσματα σε Γορτυνία και Κανδήλα
- Άργος: Απόψε η παράσταση «Μάνα, Μητέρα, Μαμά» στους Στρατώνες
- Μεσσηνία: Ανοίγει εκτάκτως η 7η επαρχιακή οδός για το Φεστιβάλ Χορού
- Άργος: Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης στην Παιδική Βιβλιοθήκη
- Καταγγελία για τη διάταξη στις συντάξεις χηρείας – Ποιοι μένουν εκτός
- Θερινό Cine Nafplio: Η “Οδύσσεια”














