ΣυνεντεύξειςΣπύρος Τζοάννος: «Η Ερμιονίδα μόνο να κερδίσει έχει, από τις επενδύσεις μας»…

Σπύρος Τζοάννος: «Η Ερμιονίδα μόνο να κερδίσει έχει, από τις επενδύσεις μας»…

Συνoμιλήσαμε με τον Διευθυντή Ανάπτυξης, της εταιρείας dolphin cαpiτal Partners κ. Σπύρο Τζοάννο, της οποίας τα κομβικά αναπτυξιακά έργα, αλλά και οι… ημέρες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, με τις προοπτικές της ασύλληπτης τουριστικής αναβάθμισης, της Ερμιονίδας, με ευεργετικά μελλοντικά οφέλη για όλους… Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που ο ίδιος παρέθεσε, στoν εκδότη της «Ενημέρωση Πελοποννήσου» Κώστα Πρώιμο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πόσο κοντά βρισκόμαστε, στην κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ, διεθνών προδιαγραφών (18 οπών) στην Κοιλάδα Ερμιονίδας;

ΤΖΟΑΝΝΟΣ: «Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης του Amanzoe, (www.amanzoe.com) τον Αύγουστο του 2012, ο όμιλος Dolphin Capital (www.dolphinci.com) συνεχίζει την προγραμματισμένη αναπτυξιακή του διαδρομή στο Πόρτο Χέλι, προχωρώντας δυναμικά στη δεύτερη φάση, του Porto Heli Collection (www.portohelicollection.com), με την κατασκευή του Nikki Beach Resort & Spa, το οποίο αναμένεται να ανοίξει «τις πύλες» του το καλοκαίρι του 2014. Η δημιουργία του γηπέδου γκολφ 18 οπών με την υπογραφή του Jack Nicklaus και το Chedi Resort με πολυτελές ξενοδοχείο και 40 Chedi Club Suites είναι προγραμματισμένα, για τη δεύτερη φάση του έργου».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Η  εν δυνάμει, λειτουργιά του, μπορεί να διαμορφώσει (θετικά) τον τουριστικό χάρτη της περιοχής; Με ποιους τρόπους;

ΤΖΟΑΝΝΟΣ: «Τα γήπεδα γκολφ, αποτελούν  «πόλο έλξης» καθώς προσελκύουν κόσμο, ακόμα και σε περιόδους, που δεν θεωρούνται τουριστικά «δημοφιλείς», επιμηκύνοντας έτσι τη τουριστική περίοδο και συνδράμοντας στην κατάργηση της εποχικότητας.
Επιπρόσθετα η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν ένα περιορισμένο αριθμό γηπέδων γκολφ και για αυτό το λόγο, πιστεύουμε πως τα πολυτελή resorts, με κατοικίες που πλαισιώνουν γήπεδα γκολφ, μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, από το εξωτερικό.

To μοντέλο ανάπτυξης της Dolphin συνδυάζει αισθητική, περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, (το portfolio της εταιρίας αποτελείται από 14 σύνθετες πολυτελείς τουριστικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο). Σε κάθε ένα από τα έργα μας προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προσφέροντας υψηλής ποιότητας παροχές, κάνοντας έτσι το κάθε έργο και προορισμό ακόμα πιο ελκυστικό. Έχουμε λοιπόν ενσωματώσει στα έργα μας γήπεδα γκολφ, τένις, μαρίνες, σπα, μπουτίκ».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ενδέχεται με την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων  (π.χ μεταλλαγμένο χλοοτάπητα) να μην χρειαστεί η παράλληλη εκτέλεση έργου αφαλάτωσης στην Κοιλάδα, ή είναι «εκ των ων ουκ άνευ», ώστε να μπορέσει  να λειτουργήσει η επιχείρηση του γκολφ;
ΤΖΟΑΝΝΟΣ: «Εξετάζουμε πάντα όλες τις εναλλακτικές λύσεις, για τη μείωση της κατανάλωσης νερού στα γήπεδα γκολφ, αλλά και σε όλα μας τα έργα, με τη βοήθεια σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών (π.χ. ανακύκλωση νερού, επιλογή ενδημικών φυτών). Τέτοιες μεθόδους ήδη εφαρμόζουμε με επιτυχία, στο Amanzoe και σε γήπεδο golf στην Κύπρο.
Το πρόβλημα της ύδρευσης της Ερμιονίδας, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνο, μια νέα επένδυση. Πολλά έχουν ακουστεί και «υποσχεθεί» τις τελευταίες δεκαετίες, για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, όπως Ανάβαλος, Τζερτζελιά κτλ.
Η μόνη εφικτή λύση –με τα σημερινά δεδομένα- για την Ερμιονίδα είναι η αφαλάτωση. Θεωρούμε υψίστης σημασίας το έργο αυτό, όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία των επενδύσεων μας, αλλά και της ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής, λόγω της ολικής έλλειψης, πόσιμου και καθαρού νερού».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η «Dolphin», έχει  έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ερμιονίδα,  επί σειρά ετών. Τι το ιδιαίτερο,  έχει διακρίνει το επιτελικό της «team» και εξακολουθεί να ποντάρει στην εν λόγω περιοχή, προωθώντας μεγαλεπήβολα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης,  ύψους  πολλών εκατομμυρίων ευρώ,  εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης;
ΤΖΟΑΝΝΟΣ: «Η ευρύτερη περιοχή ξεχωρίζει, για  την πλούσια φυσική ομορφιά της, τις καταγάλανες παραλίες και το πράσινο της φύσης, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χαμηλού προφίλ, διεθνές τζετ σετ. Κάθε χρόνο ο αριθμός αφίξεων από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό δείχνει να αυξάνεται, καθώς είναι ένας προορισμός πολύ κοντά στη πρωτεύουσα, με εύκολη πρόσβαση, ήπιο κλίμα, πληθώρα δραστηριοτήτων και μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο.
Η Ερμιονίδα είναι ένας τόπος ευλογημένος, και εντελώς παρθένος από άποψη τουριστικών υποδομών υψηλού επιπέδου που όμως διακρίνεται για την «απόλυτη» ελληνική του ομορφιά. Η ανάγκη αυτή στην περιοχή, για τη δημιουργία διεθνώς αναγνωρισμένων ξενοδοχειακών μονάδων, σε συνδυασμό με τα πανέμορφα τοπία της, το γλυκό κλίμα την εύκολη πρόσβαση και φυσικά ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον, είναι όλοι λόγοι που μας έκαναν να επενδύσουμε σε αυτή».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάποιοι σε τοπικό κυρίως επίπεδο,  ισχυρίζονται «σαφώς πλην εμμέσως»,  πως η «άνθιση» του τουρισμού που απευθύνεται στα υψηλά εισοδήματα,  τελικά ωφελεί μόνον τους «λίγους» και όχι τους κατοίκους μιας γεωγραφικής περιοχής, στο σύνολό τους… Μπορείτε να το αντικρούσετε;
ΤΖΟΑΝΝΟΣ: «Τα έργα αυτά, αποτελούν μόνιμη πηγή εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες και για το κράτος (μέσω απόδοσης φόρων κλπ), ενώ χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, τόσο κατά τη κατασκευή και ανάπτυξη των έργων, όσο και κατά τη λειτουργία τους, βοηθώντας τη χώρα να μειώσει,  τα ποσοστά ανεργίας και να ανεβάσει το βιοτικό της επίπεδο. Κατά συνέπεια η ευρύτερη περιοχή και ολόκληρη η χώρα, μόνο να κερδίσει έχει από τέτοιου είδους επενδύσεις και να βελτιώσει τη θέση της διεθνώς και κατ’ επέκταση την ποιότητα του τουρισμού της.
Από την έναρξη λειτουργίας του Amanzoe, που υπενθυμίζω πως είναι μέρος της πρώτης μόνο φάσης του Porto Heli Collection, εργάζονται στο ξενοδοχείο 200 άτομα, οι περισσότεροι  των οποίων είναι από τις γύρω περιοχές. Το Amanzoe έχει επιλέξει ντόπιους παραγωγούς για τις προμήθειες του και τα περισσότερα αναλώσιμα που χρησιμοποιεί, ενώ συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις, για τη παροχή υπηρεσιών συμπληρωματικών, ως προς αυτές του ξενοδοχείου. Καθώς η δυναμικότητα του έργου θα εξελίσσεται, είναι αυτονόητο ότι τα νούμερα θα αυξάνονται ανάλογα».

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα