Αργολίδα«Ημέρωμα της στρίγγλας» απο την θεατρική ομάδα του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Ημέρωμα της στρίγγλας» απο την θεατρική ομάδα του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στην αίθουσα ΙΑΝΟΣ του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, την Κυριακή 27 Μαΐου (ώρα 8.00΄μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας του, το «Ημέρωμα της στρίγγλας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

«Ημέρωμα της στρίγγλας»

Ο κορμός της υπόθεσης προέρχεται από τη Σαιξπηρική κωμωδία αλλά επιχειρήσαμε να την διανθίσουμε με κλασικά και σύγχρονα κείμενα της λογοτεχνίας επιδιώκοντας να αναδείξουμε ως βασικά θέματα την αέναη πάλη των δύο φύλων, τη δύναμη του χρήματος και τη μαγευτική επίδραση του ημερώματος.

Το σμίξιμο άνδρα – γυναίκας, το δούναι και λαβείν ως κινητήριος μοχλός, η μοναδικότητα της ζωής και το ημέρωμα μιας αλεπούς συμπορεύονται με τον Πετρούκιο – τον κεντρικό ήρωα – που με αρχικό κίνητρο το χρήμα αποφασίζει να διεκδικήσει και να ημερέψει την Κατερίνα επινοώντας δοκιμασίες που αρχικά φαντάζουν αποτελεσματικές. Δίπλα τους ο αγχωμένος πατέρας, που νοιάζεται κυρίως για την αδελφή της στρίγγλας, «μια απλή θυγάτηρ της Εύας», η οποία αρέσκεται στο πλήθος των αντίζηλων που τη διεκδικούν ενώ μια σειρά χιουμοριστικών χαρακτήρων που κινούνται παράλληλα με τους ήρωες χρωματίζουν έντονα την παράσταση. Είναι όμως τόσο εύκολο να αλλάξει ο άνθρωπος; Όσο κι αν η επιφάνεια δείχνει αλλαγή, το βάθος διαψεύδει «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια.»

Στο χώρο θα υπάρξει  κουμπαράς για την ενίσχυση του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αργολίδας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα