Αργολίδα"Oι βρωμιαραίοι των Αθηνών"

“Oι βρωμιαραίοι των Αθηνών”

Του Μηνά Π.

Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Οφείλει να είναι. Συχνά – πυκνά δεν είναι.

“Αμάσητος” κατέβηκε ο διαστρεβλωμένος τίτλος της εφημερίδας «’Εθνος» στο μεγαλύτερο ποσοστό της Αργολικής κοινωνίας, ότι ο Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε οτι: «Oι βρωμιαραίοι από το Ναύπλιο φταίνε για τα σκουπίδια στο Αρχαίο Θέατρο Άργους».

Μόνο που δεν ξεχύθηκαν στην παραλιακή της Νέας Κίου με πυρσούς και δρεπάνια να ζητήσουν το κεφάλι του Δήμαρχου Άργους – Μυκηνών. Ένας Δημήτρης Καμπόσος που έχει υποπέσει κατά το παρελθόν σε επικοινωνιακά λάθη τα οποία δεν περνούν απαρατήρητα, αντιθέτως ξεφεύγουν από τα στενά όρια της Πελοποννήσου, μην έχοντας όμως να του προσάψουν οτιδήποτε πάνω στο έργο που κάνει ως Δήμαρχος.

Αν και διαφωνώ ιδεολογικά με τον Δ. Καμπόσο, διαβάζοντας την συνέντευξη στην «αριστερή» εφημερίδα, ντράπηκα και εξοργίστηκα με τον ψευδό τίτλο της και ακόμα πιο πολύ με τα διάφορα σχόλια στις ιστοσελίδες που ακολούθησαν. Διάβασα ακόμα και το εξωφρενικό επιχείρημα, προφανώς αφού διαβάσανε την συνέντευξη, ότι «Ναι μεν δεν το είπε αλλά θα μπορούσε να τα είχε πει κιόλας»…

Ας δούμε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην εν λόγω συνέντευξη: «Βγήκε η φήμη πως εμείς στο Άργος είμαστε βρωμιαραίοι και απολίτιστοι ενώ είχε έρθει κόσμος κι από το Ναύπλιο και τα γύρω χωριά. Δεν αγιοποιώ τους Αργείους αλλά την άλλη μέρα το θέατρο αποκαταστάθηκε»

Πουθενά δεν αναφέρει και δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι «Oι βρωμιαραίοι από το Ναύπλιο φταίνε για τα σκουπίδια στο Αρχαίο Θέατρο Άργους»

Στα διάφορα διαδικτυακά σχόλια ως «καταδίκη», έχει αφαιρεθεί το «κι» από την πρόταση αλλάζοντας όλο το νόημα – πόσο παράξενο για την εν λόγω δημοσιογράφο – ενώ σε όλο το άρθρο γράφει «και» στην προκειμένη παράγραφο υπάρχει το «κι»…

Δεν εξαιρεί τους συμπολίτες του και δεν τους αγιοποιεί για το κατάντημα.

Οι ψευδές ειδήσεις (Fake News) δεν έχουν “χρώμα”, δεν έχουν πολιτική χροιά, είναι Δεξιές και Αριστερές και εμείς οφείλουμε ως κοινωνικά και πολιτικά όντα να είμαστε προετοιμασμένοι, είναι αδιανόητο έχοντας όπλο το διαδίκτυο να γυρνάμε την κάννη του στο πρόσωπο μας.

Δημοσιογράφοι και Ιστοσελίδες που για «ολίγα λάηκ» ξεπουλάνε και το ίδιο τους το σπίτι. Το κακό είναι ότι πολύς κόσμος είναι πρόθυμος να «αγοράσει» και να… διαδώσει. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό, είναι παγκόσμιο, η σιωπή είναι «χρυσός» λένε, η πληροφορία ανεκτίμητη.

Η κοινωνία είμαστε εμείς, αυτό που συχνά φτύνουμε και σιχτιρίζουμε είναι ο καθρέφτης μας.

Δήλωση Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου σχετικά με άρθρο της εφημερίδας το «Έθνος»

«Αναφορικά με δημοσίευμα εφημερίδας η οποία επέλεξε έναν ανακριβή και διαστρεβλωτικό τίτλο μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων οφείλω να θέσω τα πράγματα στην πραγματική τους βάση. Ουδέποτε αναφέρθηκα συλλήβδην στους γείτονες μας Ναυπλιείς με αυτούς τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς τους οποίους αναφέρει το πρωτοσέλιδο(!) της εφημερίδας. Τα σχόλια μου αφορούσαν στους θεατές που παρέστησαν στην εν λόγω εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Άργους και δεν σεβάστηκαν τον ιερό αυτό χώρο, αφήνοντας τον σε άθλια κατάσταση με τα σκουπίδια και τα αποτσίγαρα τους, απ όπου κι αν αυτοί προέρχονταν . Ουδέποτε λοιπόν δήλωσα κάτι τέτοιο για τους πολίτες της όμορης πόλης που σέβομαι και εκτιμώ και λυπάμαι ειλικρινά που οι υπεύθυνοι της έγκριτης αυτής εφημερίδας υπέπεσαν σε τέτοιο σφάλμα για λόγους εμπορικούς και προσωπικής μου προσβολής για λόγους που αγνοώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα