Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΙδού η διαπλοκή...

Ιδού η διαπλοκή…

Του Παύλου Δαγρέ

Ιδού η διαπλοκή στις συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών κ.κ.Δικαστές
Στη συγκάλυψη της παρανομίας ενεπλάκησαν και Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης το 2009.
Τυχαία χρεοκόπησε η Ελλάδα;


Πιθανόν για να κερδοσκοπήσουν οι… του… ΚΤΕΛ καταστρατηγούσαν και τη σύμβαση για τη μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Εκθέτοντας έτσι σε σοβαρούς κινδύνους την σωματική ακεραιότητα των παιδιών αυτών.
Και όλα αυτά με την ανοχή … της τότε Νομαρχίας.
Ιδού το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ

Α) Στις 31-10-2007
Με ανακοίνωση προς τα Μ.Μ.Ε. το γραφείο Νομάρχη γνωστοποιεί ότι για τη μεταφορά των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες πληρώνονται εννέα συνοδοί.
(Δεν μας είπατε μόνο ποτέ τα ονόματά τους)

Α1) Στις 31 Μαρτίου 2009, ο Δ/ντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με το Αριθμ. Πρωτ. 57 που απευθύνεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γνωστοποιεί ότι η μεταφορά των παιδιών με Ειδικές ανάγκες γίνεται χωρίς την παρουσία Συνοδού, παρότι αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση (παρ. 5 άρθρου 4).
Α2) Στις 9 Απριλίου 2009, η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας της Νομαρχίας με το Αριθμ. πρωτ. 384 έγγραφο που απευθύνεται στην ΑΕ ΚΤΕΛ Αργολίδας και ζητάει να εφαρμόσουν τους όρους της σύμβασης (παρ. 5 άρθρου 4) που προβλέπεται η παρουσία συνοδού.

Α3) Στις 16 Οκτωβρίου 2009 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με ανακοίνωσή τους στα Μ.Μ.Ε. καταγγέλλει και καταδικάζει το γεγονός όπου ασυνείδητος οδηγός ΤΑΧΙ χειροδίκησε σε βάρος μικρού παιδιού με Ειδικές Ανάγκες.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του που γινόταν χωρίς την παρουσία συνοδού, απαιτείται να υλοποιούνται στο ακέραιο οι συμβάσεις μεταξύ του ΚΤΕΛ και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας οι οποίες ρητά ορίζουν την παρουσία συνοδού.

Α4) Δυστυχώς ούτε το συμβάν αυτό συγκίνησε τους συμβαλλόμενους.
Ο Δ/ντής του Ειδικού Δημοτικού σχολείου με τα αριθμ. 204/29 Οκτωβρίου, 212/9 Νοεμβρίου 2009 και Αριθμ. πρωτ. 1/8 Ιανουαρίου 2010 προς τους αρμοδίους γνωστοποιεί ότι συνεχίζεται η μεταφορά των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, να γίνεται χωρίς την παρουσία συνοδού.

Τελικά ποιοι έπαιρναν τα λεφτά που διαθέτατε για την αμοιβή των εννέα συνοδών, όπως ανακοινώνατε στα Μ.Μ.Ε.
1B
B) Για 4 μαθητές από το χωριό ΚΑΡΑΝΤΖΑ δικαιολογούσαν 2 μισθωμένα λεωφορεία. Κατά τη διαδρομή τους στα δύο αυτά λεωφορεία επέβαιναν και άλλοι μαθητές από άλλα χωριά, με προορισμό το Λύκειο και Γυμνάσιο Λυγουριού.
Τη διαδρομή αυτή την αναγράφουν 122 χιλιόμετρα δηλαδή 56+56+10=122 χιλιόμετρα και το ημερήσιο κόστος 340,88 € δηλαδή για τα δύο δρομολόγια 681,66 €.
Μετά από δική μας καταγγελία, τροποποιούν την σύμβαση και αναγράφουν στην πρώτη διαδρομή 56 συνολικά χιλιόμετρα δηλαδή 23+23+10=56 χλμ. και ημερήσιο κόστος σε αυτή τη διαδρομή 144,12 €.
Στη δεύτερη διαδρομή αναγράφουν 74 χλμ. και ημερήσιο κόστος 190,44 €. Δηλαδή από 681,66 ευρώ που δικαιολογούσαν πριν την καταγγελία μείωσαν την δαπάνη σε 334,56 ευρώ ημερησίως για τις δύο διαδρομές.

κ.κ. Δικαστές,
Σας έχουμε καταθέσει με αποδείξεις ότι μόνο για τις δύο αυτές διαδρομές τα προηγούμενα χρόνια υπερέβησαν παράνομα το ποσό των 80.000 ευρώ.

Β1
Στη διαδρομή Πόρτο Χέλι – Κρανίδι αναγράφουν το 2007 στη σύμβαση απόσταση 46 χιλιομέτρων δηλαδή 13+13+10=46 και ημερήσιο κόστος 108,39 ευρώ.
Μετά από δική μας καταγγελία στη σύμβαση του 2008 αναγράφουν την ίδια απόσταση 23 χιλιόμετρα δηλαδή 6,5+6,5+10=23 και ημερήσιο κόστος 59,19 δηλαδή το ήμισυ.


Ιδού έγγραφο ντροπής από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Αργολίδος
Γ) Σε αίτημά μας να μας δοθούν οι αποστάσεις Κρανίδι – Πόρτο Χέλι και κάποιες ακόμα μας απαντά με το αριθμ. πρωτ. 1050/4-3-2008 ότι πρέπει να διανύσει την απόσταση αυτή με υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να αποτυπώσει τα ακριβή χιλιόμετρα. Πλην όμως λόγω ακριβής βενζίνης είναι αδύνατον να πραγματοποιήσει τη διαδρομή αυτή και έτσι δεν μας εδόθησαν οι αποστάσεις που ζητήσαμε.
Γ1
Μετά από εισαγγελική εντολή η τιμή της βενζίνης προφανώς μειώθηκε και με το αριθμ. πρωτ. 1723/24-3-2008 μας απάντησαν δίδοντας τις χιλιομετρικές αποστάσεις που ζητούσαμε.
Δηλαδή Πορτοχέλι – Κρανίδι που στις συμβάσεις ανέγραφαν 13 χιλμ. μας βεβαίωσαν ότι είναι μόνο 6,5 χιλμ.1Δ

Ιδού οι αντιφάσεις από ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης
Δ) Μετά από καταγγελία του Σωματείου μας και από γονείς μαθητών από το χωριό «Αδάμι» που καταγγείλαμε για πλασματικά δρομολόγια, στην πρώτη απάντηση που πήραμε τον Σεπτέμβριο του 2009 από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης συμπέραναν ότι:
Ως προς την ελεγχθείσα Υπηρεσία, δεν διαπιστώθηκαν μη νόμιμες ενέργειες ή κακοδιοίκηση.
Δ1
Μετά από καταγγελία που καταθέσαμε σε βάρος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης λάβαμε στις 2-3-2010 το αριθμ. πρωτ. 315 νέο έγγραφο από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης γνωστοποιώντας μας ότι δεν είχαν ελέγξει την καταγγελία των γονιών των μαθητών για εικονικά δρομολόγια.


Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Κύριε Υπουργέ,
Με έντυπο που κυκλοφορήσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 το οποίο σας παραθέτουμε επενέβη η Εισαγγελία Ναυπλίου άμεσα.
Το 2014 ο τότε Επιθεωρητής Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Λαμπρόπουλος κατά τη διάρκεια επιθεώρησής του στα Δικαστήρια Ναυπλίου σε συνάντηση που είχαμε μου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του διότι η προαναφερόμενη ποινική υπόθεση παρέμενε στο συρτάρι κάποιου δικαστικού λειτουργού.
Με επέπληξε μάλιστα γιατί δεν παρακολούθησα την εξέλιξη της ποινικής αυτής υπόθεσης.
Σε λίγες μέρες έλαβα επείγουσα κλήση από τον τότε ανακριτή Ναυπλίου πάντα το 2014 και κατέθεσα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως πληροφορήθηκα κατά τη διάρκεια επίσκεψης τον Ιανουάριο του 2018 της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στα Δικαστήρια Ναυπλίου αφού ενημερώθηκε προφανώς για την προαναφερόμενη υπόθεση και λόγω της σοβαρότητος του θέματος χρέωσε την ποινική αυτή υπόθεση σε Πρόεδρο Πρωτοδικών.
Τον μήνα Σεπτέμβριο 2018 η Αντεισαγγελέας Εφετών αφού παρέλαβε την υπόθεση και την ήλεγξε την επέστρεψε άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για περαιτέρω έρευνα.

Επειδή οι καθυστερήσεις αυτές δημιουργούν πολλά ερωτηματικά παρακαλούμε κ. Υπουργέ Δικαιοσύνης για τα δικά σας συμπεράσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα