ΆρθραΤρίτη και 13 – Ο συνδυασμός της κακοτυχίας;

Τρίτη και 13 – Ο συνδυασμός της κακοτυχίας;

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Κάθε φορά που το ημερολόγιο δείχνει Τρίτη και 13, πολύς κόσμος αρχίζει να γκρινιάζει, να μουρμουράει και να σταυροκοπιέται, για να ξορκίσει το κακό που υποτίθεται ότι κουβαλάει αυτή η μέρα. Είναι όμως σωστό; Είναι κακότυχη μια τέτοια μέρα;

Ένας από τους λόγους που η Τρίτη και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα, είναι η Άλωση της Κωνσταντινούπολης που έγινε ημέρα Τρίτη, του 1453. Δεν ήταν όμως στις 13, αλλά στις 29 Μαΐου. Τρίτη και 13 Απριλίου είχε γίνει η προηγούμενη άλωση της Πόλης, από τους Σταυροφόρους, το 1204. Έτσι κι αλλιώς, τόσο η Τρίτη, όσο και το 13, είτε του 1204 είτε του 1453, συνδέονται με την έναρξη μιας μακράς περιόδου σκοταδισμού και παρακμής για τον Ελληνισμό. Ακόμη, το άθροισμα των αριθμών του 1453, είναι το 13!!!

Η Αστρολογία μπορεί να δώσει απάντηση σχετικά με την κακοτυχία της Τρίτης, και η αριθμολογία σχετικά με τον αριθμό 13.

Τρίτη είναι η ημέρα της εβδομάδας, που ανήκει στον πλανήτη Άρη. Γνωρίζουμε ήδη, πως ο Άρης θεωρείται από την Αστρολογία ως ο δεύτερος δυσμενής μετά τον Κρόνο. Από τα πολύ παλιά χρόνια έχουν θεσπιστεί κανόνες σχετικά με τον Άρη και την ημέρα Τρίτη, για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι ώστε να αποφύγουμε την κακοτυχία. Δεν ξεκινάμε θεραπείες, δεν ταξιδεύουμε, δεν κλείνουμε συμφωνίες, και άλλα πολλά. Γιατί λοιπόν να συμπαθούμε την Τρίτη, ημέρα όπου ο Άρης έχει απόλυτη κυριαρχία;

Όσο για τον αριθμό 13, έχουμε να πούμε πολλά, και πρώτα απ’ όλα για τη σημασία που έχουν γενικότερα οι αριθμοί στη ζωή μας.

Η πρωταρχική ουσία κάθε πράγματος σχηματίστηκε μετά από διεργασίες που υπήρξαν αποτέλεσμα αριθμητικών πράξεων, γιατί αυτή ήταν η πρωτογενής ιδέα που κυριαρχούσε στο μυαλό του Δημιουργού. Αριθμοί υπάρχουν στα στοιχεία, στην κούρσα του χρόνου, στην κίνηση των ουρανίων σωμάτων, στην επανάσταση του ουρανού, αλλά και στην κατάσταση όλων των πραγμάτων. Οι αριθμοί εμπεριέχουν μεγάλες και θεϊκές αρετές, κι έτσι όλα τα πράγματα συντηρούνται και παίρνουν τις αρετές τους από τους αριθμούς.

Όλα τα είδη των φυσικών αλλά και των υπερφυσικών πραγμάτων συνδέονται με ορισμένους αριθμούς, πράγμα που γνώριζε πολύ καλά ο Πυθαγόρας όταν είπε ότι «όλα τα πράγματα αποτελούνται από αριθμούς και σε κάθε αριθμό ανήκουν ορισμένες αρετές». Και ο Πρόκλος είχε πει σχετικά «ο αριθμός εμπεριέχει πάντοτε ένα ον. Υπάρχει ένα ον στη φωνή, άλλο στην ψυχή, και άλλο στα θεϊκά πράγματα». Ο Πλάτων πίστευε ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει πραγματικός φιλόσοφος χωρίς τους αριθμούς.

Οι Πυθαγόρειοι υποστήριζαν ότι μπορούσαν να κάνουν ακριβείς προβλέψεις από τους αριθμούς των λέξεων και των ονομάτων, και ότι μέσα στους αριθμούς κρύβεται ένα μεγάλο μυστήριο. Ιδού λοιπόν, μια λεξαριθμική ισοψηφία που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον αριθμό 13:

ΣΥΝΑΡΙΘΜΗΣΙΣ = 1228=13

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ=ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ=1525=13

ΜΗΔΕΙΣ ΑΓΕΩΜΕΤΡΗΤΟΣ ΕΙΣΙΤΩ = 3424 =13

ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ = ΦΥΣΙΚΗ = 1138 =13

ΦΡΟΝΗΣΙΣ = ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ =1138=13

Ιδού όμως και κάποιοι δυσάρεστοι λεξάριθμοι:

ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ=2011=13

ΠΑΡΙΣ=ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ=391=13

Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ=2065=13

Οι πραγματικοί ερευνητές έχουν άπειρες ευκαιρίες να ασχοληθούν με το θέμα των αριθμών, και να ανακαλύψουν μυστήρια που δεν τα έχουμε φανταστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα