Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΈκλειψη ηλίου - η πρώτη του νέου έτους

Έκλειψη ηλίου – η πρώτη του νέου έτους

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Λησμονήσαμε τις εκλείψεις που μας ταλαιπώρησαν την προηγούμενη χρονιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκλείψεις μας λησμόνησαν. Εδώ είναι λοιπόν, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, με το ξεκίνημα του Νέου Έτους.

Η πρώτη έκλειψη του 2019 έγινε  στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανίων, την ώρα που ξεκίνησε η νέα Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ήταν μια μερική έκλειψη Ηλίου, και πραγματοποιήθηκε  από τις 01.34 π.μ. έως τις 05.48 π.μ.. Ήταν μεγάλη η διάρκειά της αλλά δεν έγινε ορατή από την Ελλάδα. Κάλυψε τις βόρειο ανατολικές  χώρες της Ασίας, την Ιαπωνία και εν μέρει την Αλάσκα. Η κορύφωσή της ήταν στις 03.27 π.μ. την ώρα ακριβώς της απόλυτης συζυγίας της Σελήνης με τον Ήλιο, στο ζώδιο του Αιγόκερου και στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου.

Βρίσκουμε πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Αιγόκερου την ώρα της έκλειψης, και όλους στον 2ο οίκο, των οικονομικών. Εκείνη τη στιγμή, ανέτειλε το ζώδιο του Σκορπιού, με κυβερνήτη τον Άρη, που καμάρωνε δυνατός στον ευνοϊκό 5ο οίκο. Συμβόλιζε το λαό, που φαίνεται πως κάτι…..οργανώνει με μυστικότητα, και τετραγώνιζε (δυναμική αντιπαράθεση) τον Ερμή, που συμβόλιζε κάποιο κόμμα, άτομο, ή φορέα (εντός ή εκτός Ελλάδος) που συγκυβερνάει, γνωστό ή άγνωστο.  Δεν θα αργήσουμε να καταλάβουμε τις εξελίξεις των μυστικών διαβουλεύσεων του λαού.

Κυβερνήτης της έκλειψης ήταν ο Κρόνος, δυνατός και περήφανος. Δυστυχώς είναι ο δυσμενέστερος πλανήτης, και σπάνια, ίσως ποτέ, δεν προοιωνίζει ευχάριστες εξελίξεις. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι αστρολόγοι, μια έκλειψη με κυβερνήτη τον Κρόνο φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα, με πολύ κρύο, χιόνια, καταιγίδες, και πλημμύρες. Τα βιώνουμε ήδη. Οι καρποί της γης καταστρέφονται, και τη μεγαλύτερη ζημιά την υφίστανται οι ελιές και τα οπωροφόρα δέντρα. Υπάρχει κίνδυνος για καταστροφές εξ αιτίας των πλημμύρων, αλλά και πιθανότητα για ναυάγια στη θάλασσα. Ο Κρόνος φέρνει κι άλλα «ωραία» δώρα, όπως ασθένειες που δύσκολα θεραπεύονται, κυρίως όταν πλήττονται άτομα μεγάλης ηλικίας.

Το ευχάριστο είναι πως υπήρχε ένας πολύ δυνατός Δίας στον πρώτο οίκο, που κυβερνούσε όλο το ωροσκόπιο, και που ήταν έτοιμος να παλέψει και να μετριάσει την κακοτυχία του Κρόνου. Αυτός ο Δίας ήταν με το μέρος του λαού. Το γεγονός πως όλα αυτά συνέβησαν στον 2ο οίκο, δείχνει πως θα έχουμε εξελίξεις και αναταράξεις σε θέματα οικονομικά, με απροσδιόριστα αποτελέσματα.

Πάνω στον ωροσκόπο, βρισκόταν ένα πολύ ευνοϊκό για το λαό αστέρι, το ZUBEN ELSCEMALI, που φέρνει καλή τύχη, αξιώματα και τιμές. Μαζί με την έκλειψη βρισκόταν το περίφημο αστέρι VEGA, του αστερισμού της Λύρας. Πρόκειται για τη Λύρα του Ορφέα, φτιαγμένη από τον Ερμή, από καύκαλο χελώνας, όπως λέει η μυθολογία μας.

Η έκλειψη πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα της εορτής των Θεοφανίων που αποτελούν διαιώνιση αρχαίων Ελληνικών εθίμων. Ο αγιασμός έχει την έννοια του εξαγνισμού και του καθαρμού των ανθρώπων, και αποτελεί επιβίωση της εορτής των Πλυντηρίων – Καλλυντηρίων της αρχαίας Αθήνας, όπου γινόταν καθαρισμός των ιερών σκευών του ναού και του αγάλματος της Πολιάδος Αθηνάς, στη θάλασσα. Η ημέρα εκείνη θεωρείτο αποφράς, διότι οι κάτοικοι εστερούντο της προστασίας της Θεάς, εφ’ όσον έλειπαν το άγαλμα και τα ιερά της σκεύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα