Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
ΆρθραΓράφει το βαλιτσάκι…

Γράφει το βαλιτσάκι…

Είναι ευκίνητο, πολλαπλών διαστάσεων, μερικές φορές βαρύ και ασήκωτο, άλλες πάλι λίγο πιο ελαφρύ – ανάλογα με τον καιρό, δεν ακολουθεί πάντα τη μόδα. Είναι στιλάτο, είναι πολύ κοινωνικό, του αρέσουν τα αεροδρόμια και οτιδήποτε έχει να κάνει με ταξίδι, αξιαγάπητο, απαραίτητο για ονειροπόλους και μη. Διακαής του πόθος να  γυρίσει όλο τον κόσμο και να μοιραστεί τις εμπειρίες  του μαζί σας.

Λίγο πριν αλλάξει η χρονιά βρέθηκε στο Βερολίνο, με πολύ κρύο, με πολλή μουσική στην πύλη του Βρανδεμβούργου, εκεί που ο Λέοναρντ Μπέρνσταιν τα Χριστούγεννα του 1989 σχεδόν δηλαδή 30 χρόνια πριν, άλλαξε τη λέξη χαρά με τη λέξη ελευθερία με την πτώση του Τείχους που σηματοδότησε την επανένωση της Γερμανίας.

Και έτσι όπως έχει στο μυαλό του την “Ενάτη Συμφωνία” του Μπετόβεν, με την περίφημη “Ωδή στη Χαρά”, είναι τρομερό πως, η μουσική, ενώ είναι δημιούργημα του ανθρώπου  έχει ωστόσο την ικανότητα να είναι τόσο ανεξάρτητη από αυτόν, αλλά και να τον προστατεύει, να τον καθοδηγεί να τον γιατρεύει, να τον καλλιεργεί.

Μιλώντας για μουσική και ταξίδια να παίρνετε πάντα μαζί σας ακουστικά για το αεροπλάνο στην περίπτωση που σε πολύ πρωινή πτήση, αγουροξυπνημένος, βρεθείτε αιχμάλωτος σε ζώνη με τα κατ´ άλλα αξιαγάπητα μωράκια.

Ο χρόνος παίρνει άλλες διαστάσεις όταν αλλάζουμε παραστάσεις, είτε στην ίδια μας την πόλη, είτε όταν ταξιδεύουμε κυριολεκτικά ή με το μυαλό μας. Τις μέρες γύρω από την Πρωτοχρονιά, το χρονοντούλαπο τρέμει από την πολλή χρήση και το ‘’άνοιξε- κλείσε.’’ Το παρελθόν συνδέεται με το μέλλον και συνθέτει το παρόν.

Πέρασαν σαν νερό αυτές οι μέρες μακριά από το σπίτι του όπως πάντα και ήρθε η στιγμή της επιστροφής. Το άκουσα να λέει:

-«Μα καλά, το αεροπλάνο με το οποίο ήρθαμε ήταν μεγαλύτερο από αυτό που γυρνάμε; Δε χωράω εδώ μέσα, μου φαινόταν πιο άνετα στον ερχομό.»

-Όχι, μάλλον εσύ γέμισες και φούσκωσες στο ταξίδι και σου φαίνεται το αεροπλάνο μικρότερο.» ‘Ελπίζω ότι γέμισα με εμπειρίες και γνώσεις  και εικόνες! (σκέφτεται)

Καλή Χρονιά σε όλους, καλή μας  αρχή και καλή δίαιτα!

Το βαλιτσάκι ήρθε στη ζωή μου με τη νέα χρονιά για να με εμπνέει και να μου δίνει νέες ελπίδες, νέες πηγές γνώσης, νέες κατευθύνσεις, νέα ταξίδια είτε με το μυαλό, είτε με το σώμα, ή και με τα δύο. Εύχομαι να κάνει το ίδιο και για εσάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα