ΆρθραΟλική έκλειψη σελήνης – Η Δεύτερη έκλειψη του Ιανουαρίου

Ολική έκλειψη σελήνης – Η Δεύτερη έκλειψη του Ιανουαρίου

Της Θέκλας Μεταξά

Οι εκλείψεις Ηλίου συνοδεύονται πάντα από μια έκλειψη Σελήνης. Η προηγούμενη μερική έκλειψη Ηλίου, συνοδεύτηκε από μια ολική Σελήνης, που συνέβη στις 21 Ιανουαρίου, και ήταν ορατή στη Βόρεια και Νότια Αμερική, Καναδά, Δυτική Αφρική και Ευρώπη. Επρόκειτο για τη δεύτερη έκλειψη του μήνα, που έγινε μαζί με μια Υπερπανσέληνο και ένα «ματωμένο» φεγγάρι, όπως λέγεται, λόγω της ατμόσφαιρας που προσδίδει ένα κοκκινωπό φως.
Η Σελήνη βρισκόταν στην 1η μοίρα του Λέοντα, στον 7ο οίκο, και ο Ήλιος ακριβώς απέναντι, στον 1ο οίκο, στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου.
Ανέτειλε το ζώδιο του Αιγόκερου, και πολύ κοντά του βρισκόταν ο Ερμής. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο ωροσκόπος και όλος ο 1ος οίκος ανήκουν στον λαό. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Κρόνος, ήταν σε σύγκρουση με τον κυβερνήτη της εξουσίας, τον Άρη.
Ήταν και οι δυο δυνατοί και αποφασισμένοι για όλα. Ο Άρης – εξουσία, είχε μια πολύ καλή σχέση τριγώνου με το Δία, που κι αυτός ήταν δυνατός πάνω στον Τοξότη, και συμβόλιζε τα οικονομικά του λαού. Με λίγα λόγια, τα λίγα ψίχουλα που η εξουσία θα έχει δώσει για να υποκλέψει την εύνοια του κόσμου, θα τα απαιτήσει πίσω και στο πολλαπλάσιο.
Πώς; Μα με ύπουλο τρόπο. Στο Μεσουράνημα ο Σκορπιός, έδειχνε πως η εξουσία θα κινηθεί με μυστικότητα και δόλο και πως το παρακράτος θα παίξει ρόλο «κράτους».
Ο Σκορπιός είναι ένα σταθερό ζώδιο, και δείχνει πως η εξουσία, είτε θα παραμείνει η ίδια, είτε σε περίπτωση αλλαγής προσώπων λόγω εκλογών, η πολιτική που θα ασκηθεί θα είναι η ίδια. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα ξεκινήσουν 3-4 μήνες μετά την έκλειψη και θα έχουν διάρκεια επίσης 3-4 μηνών.
Κυβερνήτης της έκλειψης ήταν ο Ήλιος, ο οποίος βρισκόταν στον 1ο οίκο. Συνεπώς, ότι κι αν υποσχέθηκε αυτή η έκλειψη, θα εμφανιστεί κυρίως στο λαό.
Μια έκλειψη με κυβερνήτη τον Ήλιο, στο δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου, στον 7ο οίκο και με τα δεδομένα της συγκεκριμένης έκλειψης, δείχνει μετακινήσεις στρατευμάτων, καταστροφές σε κοπάδια, θανάτους και φυλακίσεις, κυρίως θανάτους ατόμων εξουσίας, μίσος και συγκρούσεις ανάμεσα στο λαό, πολέμους, δολοφονίες, ληστείες, επιδημίες, και πολλά άλλα «καλά» πράγματα.

Αυτά που θα μετριάσουν τις συνέπειες της έκλειψης, είναι δυο αστέρια, που ανέτειλαν μαζί με τον ωροσκόπο, και ένα που βρισκόταν μαζί με τη Σελήνη.
Το ένα είναι το «Παγώνι», ένα αστέρι που έχει σχέση με τον μυθικό βασιλιά του Άργους, τον Άργο, κατασκευαστή της Αργούς, ναυαρχίδας του στόλου της Αργοναυτικής εκστρατείας.
Όταν η Αργώ καταστερίστηκε και εγκαταστάθηκε στον ουρανό, η Ήρα, προστάτιδα του Άργους, τοποθέτησε το βασιλιά Άργο στον ουρανό, να συμβολίζεται από το αγαπημένο της πτηνό, το παγώνι.
Το άλλο αστέρι, βρίσκεται στον αστερισμό του Αετού, και σχετίζεται με τον Δία και τον αετό που μεταφέρει τους κεραυνούς του.
Το τρίτο είναι το Ταλιθά, της Μεγάλης Άρκτου. Αυτά τα 3 αστέρια, θα ανεβάσουν την αγανάκτηση του λαού, που αποκτά φιλοδοξίες, ικανότητες σε περίπτωση συγκρούσεων, καλή φήμη και μακροζωία.
Σε συνδυασμό μάλιστα με έναν δυνατό Δία πάνω στον Τοξότη, σίγουρα το ηθικό και η μαχητικότητα του λαού μας θα βρεθούν στο αποκορύφωμά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα