Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΆρθραΓράφει το Bαλιτσάκι…

Γράφει το Bαλιτσάκι…

Μοντέρνa Μήδειa
Φεβρουάριος: O μήνας της τέχνης. Εμείς ορίζουμε τα όριά της.
Αποσβολωμένη, καθηλωμένη, σαστισμένη, δακρυσμένη, συγκινημένη και παθιασμένη για τέχνη και ζωή, βγήκα από το θέατρο κρατώντας το λιμπρέτο σαν μανιφέστο.
Μέσα σε 2 ώρες η κυριαρχία μου έγινε η ύπαρξή μου. Σκοτοδίνη, ανατριχίλα, δύναμη αλλά και φόβος, πόλεμος αλλά και νίκη όλα καρποί του δέοντος, όλα κείτονταν μπροστά μου.
Σκοπός μου δεν είναι να διαφημίσω το θεατρικό που είδα; ούτε που θα το αναφέρω. Όχι τώρα. Δεν είναι η ώρα του ακόμα. Στόχος μου, είναι η δύναμη της επιρροής που μπορεί να έχει η τέχνη στον καθένα μας. Αν έχει.
Όπως είπε και ο Arnold Schoenborg* «Αν είναι τέχνη δεν είναι για όλους, και αν είναι για όλους δεν είναι τέχνη».
Μεγάλα λόγια…

Έτσι αποφάσισα να μην αποκαλύψω τη λέξη για την οποία γράφω για να αναρωτηθεί ο καθένας μας τι σημαίνει για τον ίδιο. Αυτή η υπέρτατη μορφή τέχνης, αρμονίας, σύνθεσης, τάξης, ομορφιάς, δράματος, συναισθήματος, ψευδαίσθησης, αλήθειας όλα σε ένα σώμα απλοϊκά βαλμένα. Όλες οι αισθήσεις θέλουν να σου μιλήσουν για το πιο δύσκολο πράγμα με τον πιο απλό τρόπο. Όσο πιο δύσκολο τόσο πιο έντονη η επιρροή της. Αυτή είναι η τέχνη. ‘‘Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν. «Edgar Degas»
Και ο νοών νοείτω.

*Arnold Schoenborg: Αυστριακός Μουσικός 1874-1951
** Εdgar Degas: Γάλλος Ζωγράφος & Γλύπτης 1834-1917

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα