ΆρθραΝέα σελήνη και Άγιος Βαλεντίνος

Νέα σελήνη και Άγιος Βαλεντίνος

Της Θέκλας Μεταξά

Κάθε φορά που έχουμε νέα Σελήνη, θεωρούμε ότι είναι καλή εποχή για έναρξη μιας νέας ελπιδοφόρας κατάστασης, για βελτίωση σχέσεων, και γενικά, κυριαρχεί ένα κλίμα ανανέωσης. Αυτή τη χρονιά, η Νέα Σελήνη έρχεται λίγες μέρες πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Δυστυχώς, η νέα Σελήνη δεν κουβαλάει πάντα ελπίδες για κάτι καλύτερο. Για να καταλάβουμε σε τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει, θα πρέπει να μάθουμε αν τη στιγμή που αρχίζει να γεμίζει, είναι αρκετά δυνατή, ή μήπως βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Μια αδύναμη Σελήνη, θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς για τις επόμενες κινήσεις μας. Όσο δε και για την Αφροδίτη, σύμβολο του Έρωτα, δεν υπόσχεται και πολλά στον τομέα της, κάτω από την Κρόνια κυριαρχία.

Η Σελήνη του Φεβρουαρίου ξεκίνησε την ανοδική της πορεία από τη 15η μοίρα του Υδροχόου, μια θέση που την καθιστά αδύναμη. Έξι πλανήτες πάνω στον Αιγόκερο και τον Υδροχόο πλαισίωναν τη Σελήνη εκείνη τη στιγμή.

Η γωνιακή της θέση (4ος οίκος, ο οίκος της Πατρίδας) δεν μπορούσε να τη βελτιώσει. Οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές. Ταυτόχρονα ο Κρόνος, που εκείνη τη στιγμή αντιπροσώπευε την Πατρίδα, πλησίαζε επικίνδυνα τον Πλούτωνα. Έχουμε πει, πως αυτή τη χρονιά θα έχουμε μια Κρόνια – Αιγοκερίστικη κυριαρχία, με πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Αιγόκερου. Αυτή η Κρόνια κυριαρχία θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, με αποκορύφωμα τον Ιανουάριο του 2020 όπου θα προστεθούν σ’ αυτό το «κρόνιο» νεφέλωμα ο Ήλιος, ο Ερμής και ο Νότιος Δεσμός.

Η κυριαρχία του Κρόνου δεν επιτρέπει την άμεση πραγματοποίηση σχεδίων.
Περιορίζεται ο αυθορμητισμός και ο παρορμητισμός, υπάρχουν καθυστερήσεις, ανατροπές, στερήσεις, επιβάλλεται ένας τρόπος ζωής που δεν είναι ευχάριστος, γίνονται περικοπές, και επειδή ο Αιγόκερος σχετίζεται με το έδαφος, θα έχουμε και απώλειες εδαφών (κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει).

Ο Υδροχόος κυβερνάται επίσης από τον Κρόνο στην παραδοσιακή αστρολογία. Μπορεί να είναι ζώδιο του στοιχείου του αέρα, συμβολίζει όμως το Δία, με τη γεμάτη νερό υδρία, που αφήνεται να χυθεί στη γη.
Έτσι λοιπόν μπορούμε να εξηγήσουμε και τις σφοδρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών, και τα αλλόκοτα καιρικά φαινόμενα. Δεν θα λείψουν λοιπόν οι καταστροφές λόγω πλημμύρων τις επόμενες μέρες. Εξ άλλου και η Σελήνη της 14ης Φεβρουαρίου, σε σχέση με τον Ποσειδώνα, μας προειδοποιεί γι ακραία καιρικά φαινόμενα, και όχι για παθιασμένους έρωτες.

Τη στιγμή που ξεκινούσε η νέα Σελήνη, ο Άρης, δυνατός πάνω στον Κριό, πολεμικός, και συμβολίζοντας γενικότερα το στρατό, τα όπλα, τη φωτιά και το μέταλλο, τις συγκρούσεις και τους πολέμους, είχε μαζί του και την Έριδα, τον πλανήτη νάνο, που περιφέρεται κοντά στο ζώδιο του Κριού. Η Έρις λοιπόν, φαινόταν έτοιμη να παίξει ρόλο στα ζητήματα της Πατρίδας μας. Ζήλεια, ένταση, διχόνοια, εκδίκηση, συρράξεις και αποκαλύψεις σκανδάλων είναι τα δώρα της. Να θυμηθούμε ότι είναι αδελφή του Άρη, και κόρη της Νύχτας, όπως αναφέρεται στη Μυθολογία μας.

Είναι εκείνη η Θεά, που ήρθε ακάλεστη στους γάμους του Πηλέα και της Θέτιδας, και αναστάτωσε όλους τους Θεούς, με το περίφημο «μήλο» που έδωσε στον Πάρι, μια αναστάτωση που οδήγησε τους Έλληνες στον πρώτο εμφύλιο πόλεμο, τον πόλεμο της Τροίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα