ΆρθραΗ «Μάχη» της ζωής μου

Η «Μάχη» της ζωής μου

Γράφει η Μάχη

Πρώτα από όλα πρέπει να σας πω, ότι εάν δεν ήμουνα εγώ δε θα είχατε την τύχη ούτε να με γνωρίσετε επιτέλους, αλλά ούτε να πέσει στα χέρια σας το ακόλουθο συγγραφικό αριστούργημα!

Το λέω αυτό, γιατί η κυρία μου τελευταία γράφει. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει – αρκεί να μη «γράφει» και εμένα, γιατί αντιλαμβάνεστε πως εκνευρίζομαι και ρίχνω στο πάτωμα όλα τα μαξιλάρια του καναπέ και του κρεβατιού μου. Είναι και τόσα πολλά!
Γράφει λοιπόν που λέτε. Όσοι την γνωρίζετε έστω και λίγο, θα έχετε σίγουρα ακούσει για εμένα. Μιάου.

Και μετά τα προηγούμενα λογοτεχνικά της άρθρα περί τέχνης, κουλτούρας, φιλοσοφίας και ελεύθερου ρεπορτάζ, επιτέλους αποφάσισε παράλληλα να με αφήσει να γράψω εγώ, κάτι διαφορετικό να ευθυμήσετε και λίγο!
Στο τελευταίο της μάλιστα γραπτό που ετοιμάζει, την ρώτησα «μα καλά, γράφεις για ήρωες και δεν έχεις γράψει ακόμα για μένα;»
Ενοχλήθηκα λιγάκι η αλήθεια είναι, αλλά φυσικά δεν το έδειξα! Μα, αν είναι ποτέ δυνατόν να μη θεωρεί εμένα ήρωα που είμαι και εφτάψυχη στο κάτω – κάτω. Τελοσπάντων.
Ταλέντο η κυρία μου διαθέτει… άργησε λίγο αλλά κατάφερε να το αναδείξει και τώρα χάριν εμού θα διαβάσετε και λίγο για εμένα.

Εγώ έχω αδυναμία στην κυρία μου και παρόλα τα ελαττώματα της – εντάξει όλοι έχουν ελαττώματα έχω ακούσει – όλοι οι άνθρωποι εννοώ!!! και ίσως και ο συγκάτοικος μας εδώ… αααα καλάαα… μιλάμε για φοβερή περίπτωση Γάτου!
Αλλά θα σας μιλήσω ύστερα για αυτόν. Της έχω λοιπόν τρομερή αδυναμία, κυρίως γιατί βλέπω με μεγάλη μου ευχαρίστηση πως είναι τόσο έξυπνη προσπαθώντας να μου μοιάσει.
Θεωρώ ευλογία για έναν κοινό θνητό να θέλει να μοιάσει σε μια γάτα, να μην αρχίσω να απαριθμώ αυτά που έχουν ειπωθεί για το είδος μας.
Ακόμα και ο Freud που, όσο και να πεις ήταν σπουδαίος, είπε ότι «ο χρόνος που περνάς με μια γάτα δεν είναι ποτέ χαμένος».
Γιατί, όπως και να το κάνουμε φίλοι μου, καλά τα σκυλιά και ο,τι άλλο μπορεί να έχετε ως κατοικίδιο αλλά εμάς δεν μας διαλέγετε, σας διαλέγουμε και είμαστε τόσο ανεξάρτητες που μόνο οι ανοιχτόμυαλοι μας καταλαβαίνουν. Έχουμε χαρακτήρα και στυλ. Κακά τα ψέματα ,δεν είναι για όλους οι γάτες.

*Η συνέχεια στην επόμενη έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα