Κορινθία2η Ελληνο - Ολλανδική Έκθεση/Φεστιβάλ «Feel, Taste, Live Greece!»

2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση/Φεστιβάλ «Feel, Taste, Live Greece!»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. “Πελοπόννησος ΑΕ”, έδωσε δυναμικά το «παρών» στην 2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση/Φεστιβάλ «Feel, Taste, Live Greece!», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο «Expo Houten», στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από τις 15 έως 17 Μαρτίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ελλάδα Παντού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και Ε.Ο.Τ., του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ολλανδία.

Ο σκοπός της Έκθεσης είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος εξαγωγικός, εμπορικός και διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Ολλανδίας, με ετήσιο σημείο συνάντησης την τριήμερη εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων εξειδικευμένες συναντήσεις δικτύωσης επαγγελματιών, θεματικές παρουσιάσεις γεύσεων και εδεσμάτων από θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις, ημερίδα για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα, o 1ος διαγωνισμός Greek Dutch Fusion Cuisine, εικαστική έκθεση σε ειδικό χώρο και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η έκθεση είχε τις εξής θεματικές:

  • Τρόφιμα και ποτά (από όλη την Ελλάδα).
  • Τουρισμός (Γενικός, Ιατρικός, Ειδικός/Θεματικός κ.α.).
  • Παροχή υπηρεσιών (κτηματομεσίτες, εκπαίδευση, ψυχαγωγία).
  • Διάφορα προϊόντα (Βιολογικά και βρώσιμα καλλυντικά, είδη διακόσμησης, μόδα κ.α.).
  • Εικαστικές τέχνες – κόσμημα – μικρογλυπτά – αντικείμενα τέχνης.
  • Τομέας Μη Κερδοσκοπικών και Μη Κυβερνητικών οργανώσεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με δικό της ανεξάρτητο περίπτερο 24 τμ., το οποίο φιλοξένησε φορείς, σωματεία όπως ο «Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης » με  την πρόεδρο κα  Αθηνά  Ξανθάκη και «ΟΙ φίλοι της Βέργας» με το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο  Μαρκάκη και επιχειρήσεις της Πελοποννήσου με εξειδίκευση στον περιπατητικό τουρισμό.

Η παρουσία της δραστήριας «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ» εκπροσωπούμενη με το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειο Παλιάκη εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Κεντρική θεματική ενότητα αποτέλεσε ο περιπατητικός τουρισμός, με έμφαση στη προβολή των μονοπατιών της Πελοποννήσου, η διαχείριση των οποίων βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη με πολύ καλά αποτελέσματα για το Menalon Trail, του οποίου διαχειριστής είναι η, «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ». 

Το περίπτερο της Πελοποννήσου το επισκέφτηκαν πλήθος επισκεπτών, Ολλανδοί αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας Έλληνες από το BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο και εξειδικευμένο έντυπο υλικό και τις συζητήσεις για τις μοναδικές δυνατότητες και εμπειρίες, που προσφέρει η Πελοπόννησος στον επισκέπτη και για τον περιπατητικό τουρισμό.

Ο «Σύλλογος Ελλήνων Ολλανδίας» και η «Ελληνική κοινότητα του Ρόντερνταμ» εντυπωσίασαν με τη συνεχή παρουσία,  τους Ελληνικούς χορούς και την έντονη συμμετοχή τους.

Στην έκθεση παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διεθνών Σχέσεων Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου.

Ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου σε δηλώσεις που έκανε, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της έκθεσης, ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, έχει εξασφαλίσει 1 εκατομμύριο ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για την ανάδειξη και σήμανση περιπατητικών μονοπατιών στους ορεινούς όγκου της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 1.100 χιλιομέτρων.

Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκτά το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών στη χώρα, δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων, αναπτύσσει τον εναλλακτικό τουρισμό και προωθεί την κοινωνική οικονομία. Τα μονοπάτια αυτά θα διατρέχουν τους ορεινούς όγκους του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων, αλλά και τους σημαντικότερους χώρους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Για την Κορινθία, σε πρώτη φάση, προβλέπονται διαδρομές μονοπατιών, εκτός της Ζήρειας και των Γερανίων, και στην περιοχή της Στυμφαλίας, στο Ψάρι και στα Όνεια όρη.

«Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις, αξιοποιούμε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και διασφαλίζουμε την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων της Πελοποννήσου με την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχοντας ως επίκεντρο τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδική μνεία έκανε για την «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.», η οποία έχει βραβευτεί με το χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2018, στην κατηγορία “Speciality Travel – Τουρισμός Υπαίθρου”, για τις δύο πρωτοβουλίες της που ανέδειξαν την Πελοπόννησο ως πεζοπορικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και στην έντονη και δυναμική παρουσία που έχει στο εξωτερικό, συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Αναπτύσσει δραστηριότητες φιλικές στην επιχειρηματικότητα, που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του επιπέδου του τουριστικού προϊόντος της χώρας, και των προσφερόμενων υπηρεσιών, βασιζόμενη σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και γνώσης των προβλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα