ΆρθραΝέα σελήνη στον κριό

Νέα σελήνη στον κριό

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Πριν λίγες μέρες, στις 5 Απριλίου, είχαμε μια νέα Σελήνη, σπάνω στο ζωδιακό αστερισμό του Κριού, που έκανε εμάς τους αστρολόγους να χαρούμε ιδιαίτερα. «Α, τι ωραία» αναφώνησαν όλοι. «Σελήνη στον Κριό, σημαίνει νέα ξεκινήματα, εφ’ όσον ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου».

Πανηγυρίζαμε χωρίς να έχουμε λάβει υπ’ όψιν, πού βρίσκονταν και οι υπόλοιποι πλανήτες εκείνη τη στιγμή. Είχαμε λοιπόν μια υδάτινη κυριαρχία, με ωροσκόπο και μεσουράνημα υδάτινα, αλλά και άλλους 3 πλανήτες σε ζώδια του νερού. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται και το γεγονός, πως αμέσως μετά τη Νέα Σελήνη, άνοιξαν οι ουρανοί, και άφθονο έπεσε το νερό σε όλη τη χώρα. Η «Κρόνια κυριαρχία» χτυπούσε με τετράγωνη όψη τη Νέα Σελήνη. Έτσι εξηγούνται και οι πολλαπλές πλημμύρες και καταστροφές σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Όσο για τα νέα ξεκινήματα, ναι, σίγουρα είναι στο πρόγραμμα, κυρίως σε θέματα επαγγελματικά, εφ’ όσον και οι υπόλοιποι πλανήτες λάβουν ευνοϊκές θέσεις.

Μιλάμε για τον Κριό. Ίσως θα ήταν καλύτερα να γνωρίσουμε ποιος είναι αυτός ο ζωδιακός αστερισμός, και τι ιδιότητες έχει. Οι πληροφορίες έχουν δοθεί σ’ εμάς από συγγραφείς της Αναγέννησης.

Ο Κριός είναι ζώδιο αρσενικό, ημερήσιο, παρορμητικό, γωνιακό (βρίσκεται στον 1ο οίκο που είναι γωνιακός), ζώδιο του Ισημερινού ( ο Ισημερινός αρχίζοντας από το πρώτο ζώδιο τον Κριό και καταλήγοντας στο έβδομο τον Ζυγό, χωρίζει το ζωδιακό κύκλο σε δύο ημισφαίρια). Η φύση του Κριού είναι χολερική, ζωώδης, χλιδάτη, ζωηρή και βίαιη. Έχει κυβερνήτη τον Άρη κατά την ημέρα, και ανήκει στην τριάδα της φωτιάς και στην Ανατολή.

Στον Κριό ανήκουν όλων των ειδών οι φλύκταινες, τα εξανθήματα και οι ερεθισμοί του δέρματος, οι πολύποδες, η φαλάκρα, η αποπληξία, οι ημικρανίες, οι πονόδοντοι, και οι πονοκέφαλοι.

Τα μέρη που προτιμάει ο Κριός, είναι εκείνα που προτιμούν τα πρόβατα και τα υπόλοιπα μικρά ζώα για τη βοσκή τους, προτιμάει ακόμη και το αμμώδες και τραχύ έδαφος, και τις τοποθεσίες που κρύβονται οι κλέφτες. Στα σπίτια ο Κριός προτιμάει το ταβάνι και κάθε τι που καλύπτει επιφάνειες. Ακόμη του αρέσουν τα φρεσκοσκαμμένα χωράφια και τα καμίνια όπου ψήνονται τα τούβλα.

Οι άνθρωποι του Κριού έχουν ξηρό δέρμα, είναι μετρίου αναστήματος, έχουν λεπτά αλλά δυνατά και καλοφτιαγμένα οστά, μακρύ πρόσωπο, σκούρα φρύδια, μακρύ λαιμό, φαρδείς ώμους και σκούρο δέρμα.

Τα βασίλεια που ανήκουν στον Κριό είναι της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Βουργουνδίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Δανίας, της άνω Σιλεσίας, της Ιουδαίας και της Συρίας. Μερικές από τις πόλεις που του ανήκουν είναι η Φλωρεντία, η Κάπουα, η Νάπολη, η Φεράρα, η Βερόνα, η Ουτρέχτη, η Μασσαλία, η Πέργαμος κ.ά.
Στη Μυθολογία μας ο Κριός συναντάται πολύ συχνά, και πάντα συνδέεται με ηρωικά κατορθώματα, εκστρατείες, πολέμους. Πολύ γνωστός είναι ο μύθος του Φρίξου και της Έλλης, που έφυγαν από την πατρίδα τους για να σωθούν, καβάλα σε ένα χρυσόμαλλο κριάρι, το δέρμα του οποίου αργότερα ο Φρίξος προσέφερε ως δώρο στον βασιλιά Αιήτη της Κολχίδας. Αυτό λοιπόν το χρυσόμαλλο δέρας του κριαριού, αποτέλεσε αργότερα την αιτία για να ξεκινήσει ο Ιάσων με τους επίλεκτους ήρωες και ημίθεους, την περίφημη Αργοναυτική εκστρατεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα