ΚορινθίαO Πέτρος Τατούλης στους ελεύθερα σκεπτόμενους Κορίνθιους

O Πέτρος Τατούλης στους ελεύθερα σκεπτόμενους Κορίνθιους

Επίσκεψη στο Ξυλόκαστρο και σε χωριά της ορεινής Κορινθίας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Κορίνθιους συμπατριώτες του για ζητήματα που απασχολούν την Κορινθία, την Πελοπόννησο, αλλά και την χώρα.

Ο Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε το Μάτι, τη Μοσιά, το Μεσινό, τον Φενεό, τη Γκούρα και την Αρχαία Φενεό, ενώ το βράδυ παρευρέθηκε στο Ξυλόκαστρο σε εκδήλωση της Γιώτας Μπάγκα, υποψηφίας περιφερειακής συμβούλου με την Νέα Πελοπόννησο.

Οι Κορίνθιοι “αγκάλιασαν” με μεγάλο ενδιαφέρον τον Πέτρο Τατούλη και είχαν μαζί του εκτενή συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, τις υποδομές, αλλά και εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης όπως είναι τα δίκτυα μονοπατιών που έχει πάρει υπό την αιγίδα της η περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.Ο Πέτρος Τατούλης ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλουν τα τελευταία οκτώ χρόνια και δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους και στα σημαντικά έργα, αλλά και στην δύσκολη καθημερινότητα.
“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε νύχτα – μέρα όπως κάνουμε τόσα χρόνια προκειμένου να προστατεύσουμε τον αδύναμο και να δημιουργήσουμε την δική μας περιφερειακή οικονομία, μακριά από το αθηνοκεντρικό- κομματικό κράτος”, υποσχέθηκε ο Πέτρος Τατούλης.

Πέτρος Τατούλης: «Σημαντικό το έργο που παραδώσαμε και σχεδιάζουμε στην περιοχή»

“Η ορεινή Κορινθίας αποτελεί κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης του συνόλου της περιοχής, λόγω της σημαντικής της συνεισφοράς στην αγροτική οικονομία, αλλά και την κτηνοτροφία”, επεσήμανε ο περιφερειάρχης, και τόνισε την μεγάλη ανάγκη ολοκλήρωσης όλων των υποδομών που είναι σε εξέλιξη: Η σύνδεση της Λαύκας με την Καστανιά , που ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2016, αλλά και η σύνδεση του Μεσσινού- Αρχαία- με τον Φενεό, προϋπολογισμού 207.000 ευρώ που είναι σε φάση δημοπράτησης με διαδικασία έκτακτης ανάγκης, είναι δύο έργα που αποτελούσαν μήλον της έριδος επί δεκαετίες.
Επίσης, σε διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο είναι και το έργο σύνδεσης του Κιάτου με την Στυμφαλία και τον Φενεό, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο στο σύνολο των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Φενεού, που άγγιξαν τις 400.000 ευρώ αυτά χρόνια και βοήθησαν τους παραγωγούς να βελτιώσουν τις καλλιέργειές τους και να μειώσουν ταυτόχρονα το κόστος της παραγωγής. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο αναδασμός στις κτηματικές περιφέρειες Αρχαίας, Φενεού, Ματίου και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί.

«Η Ολοκλήρωση της Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Φενεός- Φράγμα – Δόξα στόχος της επόμενης περιόδου». Από κοινού με τους πολίτες , ο Πέτρος Τατούλης ανέλαβε την δέσμευση της ολοκλήρωσης της Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Φενεός- Φράγμα – Δόξα, ένα έργο υποδομής που θα αλλάξει τον χάρτη της περιοχής θα δημιουργήσει συνθήκες τουριστικής ανάπτυξης.

«Σχεδόν τα 7 εκατομμύρια ευρώ θα αγγίξουν τα έργα υποδομής που θα γίνουν μέσα στον επόμενο χρόνο στο Δήμο Ξυλοκάστρου»

“Η άμεση παρέμβαση μας για να προστατευτούν τα σπίτια που κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω των ακραίων φαινομένων της διάβρωσης στις ακτές του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου, αποδεικνύουν στην πράξη ότι τα έργα δεν είναι υπόθεση μίας Αρχής, αλλά εξαρτώνται πάντοτε από τις καλές συνεργασίες με τους άλλους φορείς, τόνισε ο περιφερειάρχης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αναφερόμενος στο έργο 980.000 ευρώ που δημοπρατήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
“Ανταποκριθήκαμε στην βίαιη κλήση και μεγάλη αγωνία των συμπολιτών μας και βρεθήκαμε εκεί έτοιμοι να λύσουμε το πρόβλημα και αυτό κάνουμε”, είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε στις σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που ενώνει το Ξυλόκαστρο – Ρίζα – Τρίκαλα (με παρακλάδι το Ξυλόκαστρο- Ζεμενό), με προυπολογισμό 2,2 εκατ. Ευρώ που περιμένει την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, αλλά και για το Δερβένι- Ροζενά- Καρυά (με παρακλάδι τα Στύλια- Παναρείτη- Μάνα) με προϋπολογισμό 1,3 εκατ.
“Χρειάζεται άμεσα να δημιουργήσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο ταχείας ανάνηψης του Ξυλοκάστρου, το οποίο υπήρξε ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και σήμερα βιώνει το εκκρεμές”, δήλωσε ο περιφερειάρχης, καλώντας την δημοτική Αρχή, τον εμπορικό σύλλογο, τους ξενοδόχους να συνδράμουν προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού έναν οργανισμό διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος.

«Ο λαός της Κορινθίας είναι φύσει ένας προοδευτικός λαός, ελεύθερα σκεπτόμενος, μακριά από ολοκληρωτικές νοοτροπίες, είπε ο Πέτρος Τατούλης στέλνοντας μήνυμα νίκης και ενότητας»

“Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να διατηρήσει την αυτοτέλεια της απέναντι στο αθηνοκεντρικό κράτος και τα κομματικά καπρίτσια. Το όραμά μας είναι για μια ισχυρή και ενωμένη Πελοπόννησο, που ο κάθε τόπος θα βρίσκει τον δικό του βηματισμό, υπό μια ενιαία στρατηγική. Εμείς, η Νέα Πελοπόννησος ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2010, πολίτες από διαφορετικά πολιτικά, κομματικά και κοινωνικά μετερίζια και σχεδιάσαμε με ομοψυχία το αύριο. Το παράδειγμα μας το ακολούθησε σύντομα η χώρα και σήμερα περισσότερο από ποτέ δικαιωνόμαστε, αφού οι πολίτες απαιτούν από το πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί, μακριά από ιδιοτέλειες για το καλό του τόπου μας. Αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό, που έχουμε επιβάλλει στην Πελοπόννησο δεν τον απεμπολούμε. Οι ελεύθεροι Κορίνθιοι θα απαντήσουν με δυνατή φωνή σε όσους θέλουν να μας βάλουν πάλι στα κομματικά χαρακώματα:

«Δεν γυρίζουμε πίσω σε άλλες σκοτεινές εποχές. Στην Πελοπόννησο συνεχίζουμε όλοι μαζί μπροστά», κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης σε κλίμα ενθουσιασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα