ΆρθραΈνας Κόσμος σε Πολιτικό Παροξυσμό (Μέρος 2)

Ένας Κόσμος σε Πολιτικό Παροξυσμό (Μέρος 2)

Του Κώστα Παπαδόπουλου*

Σε ολόκληρο τον πλανήτη ο θυμός και η απογοήτευση διογκώνονται και οι διαμαρτυρίες σε μεγάλες πόλεις γίνονται όλο και πιο βίαιες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η οικονομική κρίση είναι το αίτιο που προκαλεί τις διαμαρτυρίες, ενώ σε άλλες τα κίνητρα των διαδηλωτών οφείλονται στην όξυνση του πολιτικού κλίματος. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχουμε δει ταυτόχρονα τόσες πολλές μεγάλες και θυελλώδεις διαδηλώσεις να συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή.
Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Donald Trump από τους Δημοκρατικούς για παράβαση καθήκοντος πρόκειται να κλιμακώσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εντάσεις που ήδη διαχωρίζουν αυτή τη χώρα. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα αισθανθεί συντετριμμένο και βαθύτατα απογοητευμένο από το οποιαδήποτε αποτέλεσμα των Δικαστικών ερευνών και αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα να οδηγήσει σε τεράστια πολιτική αναταραχή. «M.Snyder»

«Η Παγκοσμιοποίηση είναι η τελευταία από τις μεγάλες αποτυχημένες ιδεολογίες του 20ού αιώνα επειδή βασίζεται σε θεσμικά όργανα, πεποιθήσεις, ζητήματα και προβλήματα του 20ού αιώνα.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2008 στο Oval Γραφείο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και ο υπουργός Οικονομικών, τρεις μέρες μετά την κατάρρευση της Lehman, ζήτησαν μέχρι το τέλος της ημέρας ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να σώσουν το Αμερικανικό και το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Ο Ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας την ίδια ημέρα ανέρχετο σε 880 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οκτώ χρόνια αργότερα, όταν ο Donald Trump αναλαμβάνει καθήκοντα, ανέρχεται σε 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Παγκόσμιες Κεντρικές Τράπεζες έσωσαν τους Ολιγάρχες, που δημιουργήθηκαν από την Παγκοσμιοποίηση, μέσω εξαγορών, μηδενικών και αρνητικών επιτοκίων. Αυτό το σχέδιο διάσωσης εναποτέθηκε στους ώμους των μεσαίων εργατικών και τάξεων για αποπληρωμή. Ήταν αυτή η τακτική που έσωσε τις ελίτ.

Η Παγκοσμιοποίηση και το «Κόμμα του Νταβός» μας έφεραν την αποβιομηχανοποίηση και ένα σύστημα Ολιγαρχών. Η Παγκόσμια Τάξη, το «Κόμμα του Νταβός», είναι χτισμένο γύρω από τη σκλαβιά στην Κίνα. Έχουμε 2 συστήματα, ένα σύστημα σκλάβων και ένα ελεύθερο σύστημα. Το σύστημα των σκλάβων διευθύνεται από το ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) και παράγει αγαθά για τους ανέργους και τους υπό-απασχολούμενους στις βιομηχανικές δημοκρατίες. Το City of London, η Wall Street και οι Γιγάντιες Εταιρείες επέτρεψαν την δημιουργία του.
Είναι η Κίνα και ένα σύστημα υποτελών κρατών, οι εναντίον της Δύσης. Εάν δεν καταφέρουμε να φέρουμε τη Ρωσία στη Δυτική πλευρά, δεν πρόκειται να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Το κλειδί είναι οι χώρες του Κόλπου και η Ρωσία. Η Κίνα, το Ιράν και η Τουρκία είναι αυτές που θα ελέγξουν την Ευρασιατική επικράτεια.» «S.Bannon»

Οι πρώτες βολές, η εξέγερση κατά της οικονομικής και πολιτικής κακοδιαχείρισης των τελευταίων 30 ετών και κατά της προγραμματισμένης Νέας Τάξης Πραγμάτων από το «Κόμμα του Νταβός» πυροδοτήθηκαν το 2016, ήτοι το Brexit και η εκλογή Trump.
Καθώς η οικονομική ισχύς του Αγγλοσαξονικού κόσμου μειώνεται, η ηγεσία του επί της υφηλίου βαθμηδόν περιθωριοποιείται υπέρ της Κίνας και του ΚΚΚ, υπό την αιγίδα των Global Elites. Ο μυστικός Πόλεμος εξαπλώνεται. Πολλαπλά μέτωπα έχουν δημιουργηθεί τόσο στον Πληροφοριακό, Οικονομικό αλλά και στον Κινητικό τομέα. Πόλεμοι προπαγάνδας, Εξάπλωση Ριζοσπαστικών Ιδεολογιών και Κοινωνικών Κινημάτων, Εμπορικοί και Οικονομικοί πόλεμοι, ανεξέλεγκτη Μαζική μετανάστευση, Πολιτικές αναταραχές, Εξεγέρσεις και Πολεμικές Παρεμβάσεις κάλυψαν και καλύπτουν μεγάλα μέρη του κόσμου από τη Βόρεια Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και πιθανότατα στο εγγύς μέλλον, τις ΗΠΑ.

Από την μια πλευρά, οι Παγκοσμιοποιητές και οι σύμμαχοί τους, οι Ολιγάρχες, Ακτιβιστές, Μηδενιστές, Αναρχικοί, Αριστεροί, Δυτικοί φιλελεύθεροι που δεσμεύονται κάτω από διάφορα πολιτικά και κοινωνικά αίτια όπως η κλιματική αλλαγή, ο «ριζοσπαστικός περιβαλλοντισμός», φυλετικά, ατομικά και σεξουαλικά δικαιώματα.
Από την άλλη πλευρά οι οπαδοί του εθνικού κράτους, του λαϊκού και οικονομικού εθνικισμού, που ασπάζονται το παραδοσιακό σύστημα αξιών, αυτό της οικογένειας, της θρησκείας – πίστης και της ελευθερίας της χώρας.

Είμαστε στα πρόθυρα μιας εποχής μεγάλων αλλαγών. Η στιγμή είναι κατάλληλη για διαγραφή του τι ήταν κάποτε. Τα συστατικά για τη θεμελιώδη αλλαγή, όπως η εγκατάλειψη των παραδόσεων και αξιών που έφεραν τον Δυτικό Κόσμο στην κορυφή της παγκόσμιας τάξης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 αιώνων, η σκληρή δημοσιονομική πραγματικότητα, η αποβιομηχάνιση της Δύσης, η κατάρρευση του Δυτικού Σοσιαλισμού (υποσχέσεις και δώρα), Crony Capitalism, η Δημογραφική ανισορροπία μεταξύ της Δύσης και της Άπω Ανατολής, καθώς και η επικείμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, είναι πλέον παρόντα στο προσκήνιο. Μια νέα Παγκόσμια τάξη πραγμάτων πρόκειται να εμφανιστεί που θα μεταμορφώσει το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτικό μοντέλο του κόσμου.
Οι προβλέψεις χρόνου; μέσα στα επόμενα 15 έως 20 χρόνια. Όσον δε αφορά το τι πραγματικά θα συμβεί, είναι προς το παρόν ασαφές. Το παιχνίδι Ισχύος μόλις άρχισε.
Ποιοι είναι οι «διαγωνιζόμενοι»; και ποιοι θα είναι οι νικητές και οι ηττημένοι;

Η Παρεμβατική «Δυτική Φιλελεύθερη Δημοκρατία», που θα εκφρασθεί με το μοντέλο Pax – Americana των διοικήσεων G. Bush Sr., Clinton, G. Bush Jr. και Obama; ή ένα πολυπολικό μοντέλο του που βασίζεται στον Λαϊκό – Οικονομικό Εθνικισμό όπως δηλώνουν οι Trump, Bannon, Farage, Putin, Dugin και άλλοι; ή εν τέλει ένα μοντέλο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης «ολοκληρωτικού τύπου», το οποίο καθοδηγείται από τους διεθνείς Ολιγάρχες και το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Κ.Κ.
«Το μέλλον δεν ανήκει στους Παγκοσμιoποιητές. Ο Λαϊκός – Οικονομικός Εθνικισμός (Populist Economic Nationalism) θα μας φέρει προς τα εμπρός. … Θα παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες, της Οικογένειας, της πίστης στον Θεό και της ελευθερίας της Χώρας … η ριζοσπαστική Αριστερά δεν ανέχεται καμία διαφωνία, δεν επιτρέπει αντιπολίτευση, δεν δέχεται συμβιβασμούς και δεν σέβεται απολύτως τη βούληση του Αμερικανικού λαού … αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί. Αγωνίζομαι για αξίες και παραδόσεις που έκαναν το έθνος μας το μεγαλύτερο στην ιστορία του κόσμου « D. Trump»

Σημειώσεις:

  1. Η «Belt and Road Initiative» είναι μια παγκόσμια αναπτυξιακή στρατηγική που υιοθετήθηκε από την Κινεζική κυβέρνηση (Κ.Κ.Κ.), η οποία περιλαμβάνει ανάπτυξη υποδομών και επενδύσεις σε 152 χώρες και διεθνείς οργανισμούς στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική. Προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης: 2049, για την 100ή επέτειο από τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από το Κ.Κ.Κ.
  2. H Τέταρτη Στροφή – «Ενημέρωση Πελοποννήσου».
  3. Η παγίδα του Θουκυδίδη –«Ενημέρωση Πελοποννήσου».

*Πρώην Μηχανικός της JPL-NASA και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Λόμπι της Ν. Καλιφόρνιας (ΗΠΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα