Κορινθίαe-Sisifos: Μάθημα τέλος, ώρα για έργο

e-Sisifos: Μάθημα τέλος, ώρα για έργο

Στις 26 και 27 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο «e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας», σε Λουτράκι και Κόρινθο, αντίστοιχα.

Υπό την καθοδήγηση της εταιρείας πληροφορικής, Best Cybernetics, φορείς από τους χώρους του Πολιτισμού, της Τέχνης, της Παράδοσης και της Πολιτικής, εκπαιδεύτηκαν και εξοικειώθηκαν με το ψηφιακό περιβάλλον του e-Sisifos.

Όσοι παρευρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τους εμπνευστές του οράματος του e-Sisifos, πως αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση των πολιτιστικών τους δράσεων και της λαογραφικής τους έρευνας με απώτερο στόχο: την διατήρηση ό,τι υψηλού έπλασε ο Ελληνικός Νους.

Στις 26 Οκτωβρίου το Σάββατο στις 11.00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου όπως και στις 27 Οκτωβρίου την Κυριακή στις 17.30 στο Μικρό Θέατρο του Δημαρχείου στην Κόρινθο, οι ενδιαφερόμενοι περιηγήθηκαν στην πιλοτική εφαρμογή της διαδικτυακής πύλης, καθώς επίσης άνοιξαν διάλογο με τους εταίρους του έργου, Rap Media και Best Cybernetics, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους βρέθηκαν εκεί να προβληματιστούν.

Στην τελευταία ημέρα εκπαίδευσης, παρευρέθηκαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριλένα Σούκουλη, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Τιμολέων Πιέτρης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων, Σπηλιόπουλος Νεκτάριος, οι οποίοι χαιρέτησαν το έργο του e-Sisifos και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία.

Πιστός αρωγός του e-Sisifos, ο Αριστείδης Δουλαβέρας, τ. Αν.Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δήλωσε για μια ακόμη φορά το παρών, επισημαίνοντας την σημασία που έχει πλέον η τεχνολογία στην διατήρηση και διάσωση του λαογραφικού μας πλούτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα