ΑργολίδαΚοπή Βασιλόπιτας των εθελοντών του Συσσιτίου Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Κοπή Βασιλόπιτας των εθελοντών του Συσσιτίου Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

«Όσο περισσότερο δίνουμε τόσο περισσότερο έχουμε, όσο περισσότερο αγαπάμε τόσο περισσότερο μας αγαπούν»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, οι εθελοντές και οι φίλοι του Συσσιτίου του ενοριακού ναού έκοψαν την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Την κοπή της πίτας του Φιλόπτωχου ταμείου – Συσσιτίου, ευλόγησαν ο εφημέριος και πρόεδρος του Συσσιτίου πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος και ο Ιερέας π. Χρήστος Ιωαννίδης. Ακολούθησε  χαιρετισμός και ευχαριστίες  από τον ιερέα του ενοριακού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριο Μίχο προς ολους τους εθελοντές που βοηθούν χωρίς αντάλλαγμα το Συσσίτιο. Ο εφημέριος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Συσσιτίου.

Ο ιερέας π. Ελευθέριος τόνισε πως το Συσσίτιο  ξεκίνησε δειλά δειλά πριν ένδεκα  χρόνια περίπου, τον Φεβρουάριο του 2009, μετά από προτροπή κυρίως του πνευματικού του, αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Κουλουριώτη, καθηγούμενου της Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής Μεγάρων.

Η λέξη εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής.

Είναι η ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά στους συνανθρώπους μας και έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη που πηγάζει από την ανθρώπινη ψυχή.

Είναι η προσφορά υπηρεσιών χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς προσδοκία υλικής αμοιβής ή προσωπικής προβολής. Ο εθελοντής λειτουργεί πάντα με ελεύθερη βούληση.

Το πρώτο αυτό ξεκίνημα έφερε στο συσσίτιο περίπου είκοσι άτομα από το Ναύπλιο με μικρές υποδομές αλλά με πολύ όρυξη και ζήλο από τον Ιερέα και τους εθελοντές που συγκεντρώθηκαν κυρίως από τον κύκλο γυναικών που λειτουργούσε στην ενορία.

Σιγά σιγά το όνειρο πήρε διαστάσεις και ο δραστήριος Ιερέας από την φύση του, κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να ανδρωθεί και να μεγαλώσει τις παροχές του Συσσιτίου αυξάνοντας παράλληλα και τα άτομα που θα σιτίζονταν.

Σήμερα  έχουν καταφέρει όλοι οι εθελοντές μέσα σε ένδεκα  χρόνια να σιτίζουν περισσότερους από 150 συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη.

Ο Ιερέας οραματίστηκε και τελικά το πέτυχε να φτιαχτεί  ένα καινούργιο κτήριο, για να μπορούν οι εθελοντές να μαγειρεύουν πιο ανθρώπινα κι οι άποροι, που δεν είναι μόνο από το Ναύπλιο αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, να παίρνουν το φαγητό ή και να τρώνε σε ειδικό χώρο πιο άνετα

Εξάλλου το πρώτο και το τελευταίο μέλημα όλων των ανθρώπων που συμβάλουν με μικρό ή μεγάλο τρόπο στην καλή λειτουργία του Συσσιτίου είναι αξιέπαινο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα