Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΠεριφέρειαΑναβαθμίζεται το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Αναβαθμίζεται το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας, υποδομής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπου συμμετείχαν ο Υφ. Ανάπτυξης & Έρευνας, κ. Χ. Δήμας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Δ/ντης και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθ. Μανώλης Πλειώνης, και ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης Δρ. Σ. Βασιλάκος, δηλώθηκε η θέληση της Πολιτείας να ενισχύσει το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου όσο αφορά τις δράσεις έρευνας αλλά και διάχυσης της επιστήμης.

Αναφέρθηκαν τα σημαντικά επιτεύγματα της ερευνητικής ομάδας του ΙΑΑΔΕΤ, NELIOTA, όπως ο εντοπισμός του στίγματος της πρώτης ευρωπαϊκής αποστολής στον πλανήτη Ερμή (BepiColombo) καθώς και η συμπλήρωση της 100ης παρατήρησης μίας έκλαμψης λόγω πτώσης μετεωροειδούς στη Σελήνη.

Την αναβάθμιση του αστεροσκοπείου Κρυονερίου, θα υποστηρίξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου,διαθέτοντας πίστωση περί τα 400.000 ευρώ.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη ενός εκ των κορυφαίων Κοσμολόγων Δρ. Σ. Βασιλάκου στη στήλη του εκδότη Κώστα Πρώιμου στην Ελληνική Huffington post.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα