Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΕλλάδαΣτην Αθήνα το απόγευμα του Μ. Σαββάτου το Άγιο Φως

Στην Αθήνα το απόγευμα του Μ. Σαββάτου το Άγιο Φως

Το Άγιος Φως θα “μπει” σε… καραντίνα, αφού θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα λόγο των περιοριστικών μέτρων και δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες. Ακολουθεί η ανακοίνωση του υφ. Εξωτερικών, Κ. Βλάση:

Στην Αθήνα θα μεταφερθεί το Άγιο Φως από το Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, προκειμένου να φυλαχτεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δε θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών και με την προσφορά της Aegean, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα», σημειώνει ο κ. Βλάσης.
«Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί», διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών. «Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων», καταλήγει η δήλωση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ Νεκταρία Σταμούλη

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα