Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΠεριφέρειαΣυνεχίζεται κανονικά το ΕΣΠΑ των Περιφερειών

Συνεχίζεται κανονικά το ΕΣΠΑ των Περιφερειών

Συμφωνία της Κυβέρνησης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας σχετικά με την απρόσκοπτη υλοποίηση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ προέκυψε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Να μην «παγώσουν» τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα έργα που έχουν προγραμματίσει οι Περιφέρειες και να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) η οποία είχε αντιταχθεί σε οποιοδήποτε «πάγωμα» των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ κ.ά, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ικανοποίησή της. Ο πρόεδρός της, Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με την ανακοίνωση ζήτησε επίσης «με τη διαδικασία της υπερδέσμευσης να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν τα Περιφερειακά Προγράμματα στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, διασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαθούν πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι». Πρόταση, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, αποδέχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, υπογράμμισε ότι σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε να ακυρωθεί ο σχεδιασμός των περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή να «παγώσουν» τα έργα αλλά απλώς ζητήθηκαν «τα στοιχεία της πορείας υλοποίησης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι διαθέσιμοι πόροι και δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από το ΕΣΠΑ. Ακόμη εξήρε τον θετικό ρόλο των Περιφερειών στην κρίση όπως και ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισήμανε ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, θα συνεχιστεί, ώστε οι Περιφέρειες να έχουν ακόμη πιο ισχυρό ρόλο την επομένη της κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα