ΑργολίδαΕΛΜΕ Αργολίδας: Ελλείψεις – κενά στην επαναλειτουργία των σχολείων

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Ελλείψεις – κενά στην επαναλειτουργία των σχολείων

Η απόφαση κατανομής συσκευασμένου αντισηπτικού για την κάλυψη των αναγκών δημόσιων εκπαιδευτικών δομών, στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού (COVID-19), δεν περιλαμβάνει τα Εργαστηριακά Κέντρα.

Κενό υπάρχει στην εν λόγω απόφαση και σε ό, τι αφορά τα Σχολικά Εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ που δεν εξυπηρετούνται από Εργαστηριακό Κέντρο, με αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί αντισηπτικά για την κάλυψη των αναγκών τους, παρά μόνο για τις αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας. Σημειωτέον ότι δεν έχει σταλεί υλικό ούτε για τα γραφεία διδασκόντων.

Επίσης, υπογραμμίζουμε την ανάγκη για ιδιαίτερη μέριμνα στην απολύμανση και καθαριότητα των συγκροτημάτων που συστεγάζουν (σε απογευματινή ή βραδινή βάρδια) σχολεία με ενήλικες – εργαζόμενους μαθητές (ΣΔΕ, Εσπερινά κτλ). Στα σχολεία αυτά φοιτούν εργαζόμενοι μαθητές, οι οποίοι εύκολα μπορούν να αποτελέσουν φορείς  για την διασπορά/διάδοση της ασθένειας.

Εξαιρετικά σοβαρό είναι και το ζήτημα των μεταφερόμενων μαθητών και αυτών που χρησιμοποιούν τακτική συγκοινωνία (με το κοινό). Στις περιπτώσεις αυτές οι μαθητές πρέπει να εφοδιάζονται υποχρεωτικά με μάσκες.

Δυστυχώς η επαναλειτουργία των σχολείων γίνεται με όρους που δημιουργούν στην εκπαιδευτική κοινότητα βάσιμες ανησυχίες. Ελλείψεις, σοβαρά ερωτηματικά  για τα υγειονομικά μέτρα και καταιγισμός οδηγιών που προσκρούουν στα πραγματικά δεδομένα των σχολείων.  

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα