ΣυνεντεύξειςΤο στοίχημα του Χρόνη

Το στοίχημα του Χρόνη

Συνέντευξη στον Μηνά Π.

Κανένας Δήμαρχος δεν είχε φανταστεί ότι η πρώτη επί θητείας τους καλοκαιρινή σεζόν θα τους έβρισκε εν μέσω κορονοϊού. Πόσο μάλλον όταν στον ιστορικό δήμο σου πραγματοποιείς το θρυλικό Φεστιβάλ Επιδαύρου και την εμβληματική έκθεση Αγροτουρισμού όπου παρουσιάζονται παραδοσιακά προϊόντα παραγωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Βεβαίως τα ανωτέρω αποτελούν «όπλα» που έχει στη διάθεση του ο νέος Δήμαρχος του δήμου Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης τα οποία θα χρησιμοποιήσει στη μάχη για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών είναι ένα μέρος του σχεδίου προκειμένου να κερδίσει το προσωπικό στοίχημα που έχει θέσει. Να μετατρέψει τον δήμο του σε τόπο θελκτικό για τους νέους, δίνοντας τους ουσιαστικά κίνητρα να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και να βρουν μια θέση κάτω από τον λαμπερό «Επιδαύρειο ήλιο».

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» ο Τάσος Χρόνης:

Μηνάς Π: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος που θέλετε να έχετε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας σας;

Tάσος Χρόνης: Ο μεγαλύτερος στόχος μας έχει να κάνει με την ίδια την ουσία του πράγματος, ώστε η Επίδαυρος να μην είναι μόνο τόπος να δεις, αλλά να γίνει και τόπος να ζεις, με πολύπλευρη σκέψη και ενέργεια από την μεριά της Δημοτικής Αρχής.
Επικεντρωνόμαστε δηλαδή στην καθημερινότητα, στην ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας και γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με το να επιστρέψουν οι νέοι στο δήμο μας για να ζήσουν, να δημιουργήσουν οικογένεια, να επιχειρήσουν και να εργαστούν. Από εκεί και μετά, με τις αστείρευτες δυνάμεις της νέας γενιάς μπορούμε και ξέρουμε πως να “απογειώσουμε” τον τόπο μας.
Για αυτό προχωράμε σε υποδομές που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα, όπως την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού, παιδικές χαρές, ανανέωση του στόλου πάσης φύσεως δημοτικών μηχανημάτων και καθαριότητας και πολλά άλλα ‘’μικρά’’ αλλά σημαντικά. Επίσης, σε παράλληλη βάση, σχεδιάζουμε τα έργα που θα συνθέσουν υποδομές, με ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρόσημο”.

Μηνάς Π: Υπάρχουν προτάσεις – σκέψεις ή και μελλοντικές επενδύσεις για περαιτέρω αξιοποίηση του θεατρικού τουρισμού;

Τάσος Χρόνης: Όταν ακούς το όνομα “Επίδαυρος” αμέσως το μυαλό σου πάει στο Αρχαίο Θέατρο κυρίως, αλλά και στο “μικρό” με τις συναυλιακές εκδηλώσεις.
Συνεπώς η μοίρα αυτού του τόπου είναι συνδεδεμένη με τους επισκέπτες αυτού του τύπου τουρισμού. Δυστυχώς, η εφετινή χρονιά είναι διαφορετική και όλους μας ξενίζει, αλλά σίγουρα η μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να πραγματοποιηθούν τα “Επιδαύρια” και να αναδειχθει η δυναμική του θεσμού, μας προετοιμάζει για μια μελλοντική ανοδική πορεία.
Ο δήμος ήταν και είναι αρωγός στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με προτάσεις, υλική και ηθική βοήθεια. Ως προς τον αρχαιολογικό χώρο η μελέτη ανάδειξης των 985.000€ αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα και δημιοργεί νέες προδιαγραφές επισκεψιμότητας, αποδίδοντας προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή. Πάντα διεκδικούμε και προσπαθούμε ώστε να ολοκληρωθεί η αρχική σκέψη που περιελάμβανε νέο μουσείο αλλά και συνεδριακό χώρο.

Μηνάς Π: Θα εκπονήσετε οργανωμένα σχέδια για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού;

Τάσος Χρόνης: Ο αγροτουρισμός ως ιδέα είναι αυτός που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας. Δεν εφησυχάζουμε με μια έκθεση τοπικών προϊόντων, διάρκειας λίγων ημερών. Η Επιδαύρια γη είναι ικανή να δημιουργήσει ένα δυνατό προϊόν και να το γνωρίσει όλος ο πλανήτης, χάρη στην ίδια Επίδαυρο και την μεγάλη επισκεψιμότητά της.
Ήδη προχωρά το master plan για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης σε κομβικό σημείο πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου, που θα μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει τα προϊόντα μας και φυσικά να τα προμηθευτεί. Επίσης, ο στόχος είναι, με άρμα την έκθεση, που εφέτος παρεμπίπτοντος θα διεξαχθεί από 6 έως 16 Αυγούστου, ο Αγροτουρισμός Επιδαύρου να είναι η προμετωπίδα των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου και να προωθούνται οι παραγωγοί ώστε τελικά να γίνονται οι ίδιοι πραγματικοί αποδέκτες του κόπου τους.

Μηνάς Π: Ο χειμώνας προβλέπεται από όλες τις απόψεις δύσκολος, έχετε κατά νου κάποια μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες του Δήμου σας;

Τάσος Χρόνης: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και αφορούν την φορολογική και γενικότερα οικονομική ελάφρυνση έχουν ψηφιστεί και από το δικό μας δημοτικό συμβούλιο. Αν με ρωτάτε, εκτιμώ ότι δεν σώζεται η παρτίδα όμως.
Προσπαθήσαμε, παρά τις υγειονομικές και οικονομικές αντιξοότητες να προετοιμαστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διαφήμιση και νομίζω ότι καταφέραμε πολλά πράγματα έως τώρα, με μοναδικό στόχο να μην κλείσουν οι επιχείρησεις και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Δυστυχώς όχι μόνο οι επιχειρηματίες αλλά και οι αγρότες, που για αυτούς ακόμα δεν υπάρχει κεντρική μέριμνα, στενάζουν μετά την υγειονομική κρίση, ακόμα περισσότερο. Εμάς, μας ενδιαφέρει ο επαγγελματίας του Λυγουριού και της Νέας Επιδαύρου, ο εστιάτορας της Αρχαίας Επιδαύρου, ο μελισσοκόμος του Αγίου Δημητρίου, ο αγρότης της Δήμαινας και ο έμπορος της Τραχειάς και του Κολιακίου να είναι στη θέση τους και να παράγουν για τον τόπο μας. Σε αυτό στοχεύουμε και εκεί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλες αυτές τις ενέργειες που προανάφερε και προωθούν τα προϊόντα και τον τουρισμό μας”.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα