ΑθλητισμόςΘαλάσσιο σκι: "Με νέα Πανεθνικά ρεκόρ και αξιόλογες επιδόσεις ολοκληρώθηκε το Ververoda...

Θαλάσσιο σκι: “Με νέα Πανεθνικά ρεκόρ και αξιόλογες επιδόσεις ολοκληρώθηκε το Ververoda Cup 2020”

Mε την κατάρριψη δύο ρεκόρ, ενός Πανελληνίου και ενός Κυπριακού, και την ισοφάριση ακόμη τριών, αλλά και με πολλές νέες προσωπικές επιδόσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα ο διεθνής αγώνας θαλασσίου σκι, στην Βεβερόντα. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στο Πόρτοχελι συνέβαλλαν τα μεγιστα στην άρτια και πετυχημένη διεξαγωγή της ανωτέρω διοργάνωσης.

Την παράσταση στο αγώνισμα του σλάλομ έκλεψε ο αειθαλής Πρωταθλητής Σωτήρης Κύπριος που με επίδοση 2/1/2 σημαντήρες στα 10.75μ, έβαλε δύσκολα ακόμη και στους νεώτερους, για τις κατηγορίες +45 +55. πετυχαίνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ νέα Παγκύπρια επίδοση σημείωσε η Στέλλα Αναστάση, στην κατηγορία κάτω των δεκαεπτά ετών, με 2/1/2 σημαντήρες στα 12μ.

Στις μικρότερες κατηγορίες, ο νεαρός Γιάννης Κουσαθανάς “έπιασε” το δικό του προηγούμενο πανεθνικό ρεκόρ με 2 σημαντήρες στα 12μ, ολοκληρώνοντας αυτήν την  οικογενειακή υπόθεση όπως έχει εξελιχθεί, η αδερφή του Mατίνα Κουσαθανά, με 3 μπάλες στα 13μ, στην κατηγορία κάτω των δεκατεσσάρων ετών.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τους Μάνο Αλευρά και Ιωάννη Αθηνάκη που υπό σκληρές συνθήκες πέτυχαν αμφότεροι νέες προσωπικές επιδόσεις με 2 μπάλες στα 12μ, στην κατηγορία κάτω των 14, οδηγώντας τους κριτές να αποφασίσουν τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ, στον οποίο ο επικράτησε ύστερα από συναρπαστική μάχη στο νερό ο πρώτος.

Αξιόλογη προσωπική επίδοση στο σλάλομ έκανε και ο συνιδιοκτήτης της σχολής αγωνιστικού σκι στη Βερβερόντα Δημήτρης Φραντζής με 4 σημαντήρες στα 11.25 μέτρα σκοινί.

Τα φαβορί της διοργάνωσης στις μεγάλες κατηγορίες σκιάρησαν ιδιαιτέρως καλά, με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Φίλιππο Κύπριο να κερδίζει άνετα την κατηγορία open, με επίδοση μία μπάλα στα 10.25μ, και τον Γιάννη Κόκκινο από την Κύπρο που αν και τραυματίας, κατάφερε να σημειώσει 2 μπάλες στα 11μ.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση απαριθμούσε εξήντα δύο αθλητές και αθλήτριες από διάφορες χώρες. Οι τρείς πρώτοι νικητές ανά κατηγορία  στο αγώνισμα του slalom είναι:

Open Ανδρών

1ος Kύπριος Φίλιππος

2ος Κόκκινος Γιάννης

3ος Παπακωνσταντίνου Γεώργιος

Open  Γυναικών

1η Κύπριου Ιωάννα

2η Σταντίδη Ασπασία

3η Ελευθερίου Κατερίνα

Over 35 ανδρών

1ος Καλούπης Αναστάσιος

20ς Παπαναστασίου-Μπαλής Παναγιώτης

3ος Κοροπούλης- Αριστογείτον

Over 45 Γυναίκες

1η Sizer Lorraine

2η Κόντη Μαριάννα

3η Αγαλιώτου Μαρία

Over 45 Aνδρών

1ος Robbie Alexander

2oς Ζερβόπουλος-Σπυρίδων-Ρίκος

3ος Φραντζής Δημήτρης

Οver 55 Ανδρών

1oς Κύπριος Σωτήρης

2ος Wilkinson Jonathon

3oς Καμπάνης Ανδρέας

Over 65 Aνδρών

1ος  Γαβριήλ-Γιώργος -Νικόλας

2oς Jirak Bernd

3oς  Winter Martin

Under 10 boys

1oς Περδικάρης Λεωνίδας

2ος Φραντζής Στέφανος

Under 12 Girls

Ζισοπούλου Βασιλική

Under 12 Boys

1ος Κουσαθανάς Ιωάννης

2ος Κωνσταντίνου Ανδρέας

3ος Τόφας Ανδρέας

Under 14 girls

1η Kουσαθανά Σταματίνα

2η Μαγκαφόση -Σοφία-Ελένη

3η Γονέου Μαρίνα

Under 14 boys

1oς Αλευράς Μάνος

2ος Ιωάννης Αθηνακης

3ος  Μανουδάκης -Υψηλάντης Αλέξιος

Under 17 Girls

1η Aναστάση Στέλλα

2η Αβούρη Μελίνα

Αγώνισμα Φιγουρών

Under 14 Girls

1η Μαγκαφόση – Σοφία-Ελένη

Under 14 boys

1oς Xαραλαμπακης Χαρίλαος

over 45Ladies

1η Sizer Lorraine

Στην ανωτέρω αθλητική διοργάνωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας Τόνια Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πορτοχελίου Κώστας Κόκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, ο πρόεδρος του ΣΦΙΠ Τζώρτζης Παπαναστασίου, η Ταμίας του ΣΦΙΠ κ. Παλυβού, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι Χριστιάννα Μάμαλη και ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανδρέας Κόκκινος.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα