Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΕρευνεςΣυνεχίζουν τις ΑΠΑΤΕΣ κάποιοι της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας

Συνεχίζουν τις ΑΠΑΤΕΣ κάποιοι της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Ως γη Χαναάν έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν την ΔΕΥΑ κάποιοι κύριοι… που υπηρετούν εκεί. Βαρύτατες πολιτικές και ίσως ποινικές ευθύνες έχει ο Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας, για την μη νόμιμη λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ. Δυσλειτουργία που δημιουργεί πολλά προβλήματα σε δημότες καταναλωτές νερού.

Συγκεκριμένα ευθύνες φέρει ο Δήμαρχος σύμφωνα με το Ν3463/2006 ΦΕΚ 114/Α/8-6-2006 άρθρο 86 Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Με το άρθρο αυτό στις αρμοδιότητες του Δημάρχου προβλέπονται εκτός των άλλων και τα εξής:

α) Είναι προϊστάμενος όλου του προσωπικού του Δήμου και εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για τον διορισμό της κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και την άσκηση του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

β) Είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου και τις διευθύνει.
Και το ερώτημα είναι τούτο.
Γιατί συνεχίζει και τα δύο χρόνια της θητείας του Δημάρχου να λειτουργεί παράνομα όπως πρώτα η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας;;;

Χρεώνουν ανύπαρκτα κυβικά σε καταναλωτές νερού

Η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας συνεχίζει και σήμερα όπως και πριν να λειτουργεί παράνομα χωρίς:
α) Να έχει εσωτερικό κανονισμό,
β) χωρίς γενικό διευθυντή, κατά παράβαση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων Ν3463/2006 άρθρο 255 παρ. 4.
Να γιατί κάποιοι που υπηρετούν εκεί παρανομούν ανεξέλεγκτα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε καταναλωτές δημότες.

κ.κ. Εισαγγελείς

Ιδού η ΑΠΑΤΗ

κ.κ. Εισαγγελείς
Στέλνουν σε πολίτες να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά για ανύπαρκτη κατανάλωση νερού.
Επιβάλλουν ποινή 100 κυβικών νερού κάθε τρίμηνο με πρόσχημα ότι δεν έχουν πρόσβαση στο υδρόμετρο του καταναλωτή που βρίσκεται σε εσωτερική μη προσβάσιμη θέση και αδυνατούν να πάρουν την ένδειξη.

κ.κ. Εισαγγελείς
Στην παρακάτω υπόθεση που αναφέρω και με αφορά άμεσα φαίνεται ο δόλος κάποιων κυρίων που υπηρετούν στη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας.

Το 1978 στην άκρη του δημοσίου δρόμου που συνδέει την Ερμιόνη με το Ηλιόκαστρο ακριβώς στην είσοδο του χωριού τοποθέτησαν υδρόμετρο με τον αριθμό 1004!!! Το νερό αυτό ήταν απαραίτητο για να ποτίζουν οι οικείο μου λίγα ζώα. Διότι το νερό της γεώτρησης που έχω εκεί είναι ακατάλληλο για να δοθεί στα ζώα. Σπίτι εκεί δεν υπάρχει εκτός από ένα μικρό δωμάτιο που καλύπτει πωμώνα και ηλεκτρικό μοτέρ.

Από το 1978 μέχρι το 2017 η συνολική ένδειξη ήταν 551!!! Κυβικά δηλαδή 4 κυβικά το τρίμηνο.

Το 2017 λάβαμε ειδοποίηση έγγραφη από τη ΔΕΥΑΕΡ, όπως αντικαταστήσουμε το υδρόμετρο διότι λόγω της παλαιότητας έχει υποστεί φθορές. Αμέσως αντικαταστήσαμε το υδρόμετρο. Μάλιστα κατά την διάρκεια των εργασιών περνούσε ο υδραυλικός του Δήμου κ. Γεώργιος Πραχαλιάς και προσεφέρθη να μας βοηθήσει στις εργασίες. Τον ευχαριστήσαμε δεν χρειάστηκε να μας βοηθήσει, πλην όμως παρέμεινε μέχρι τέλος των εργασιών. Στις 9-11-2017 (ΣΧΕΤ1) στο νέο λογαριασμό στα 551 συνολικά κυβικά που είχαν καταναλωθεί στη διάρκεια 40 ετών επέβαλαν ποινή 100 κυβικά νερού με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν πρόσβαση να δουν το υδρόμετρο που βρισκόταν στην άκρη του Δημοσίου δρόμου και το οποίο έβλεπαν οι εκάστοτε υδρομετρητές επί 40 χρόνια.

Ζήτησα από τον υδρομετρητή να επανορθώσουν, διότι ίσως εκ παραδρομής να προέκυψε το λάθος. Δυστυχώς οι κάποιοι κύριοι που υπηρετούν στην ΔΕΥΑ συνέχιζαν να στέλνουν τους παράνομους λογαριασμούς, έτσι ώστε να έχουν επιβάλλει από το τέλος του 2017 μέχρι τα μέσα του 2021 1100 κυβικά ποινή επειδή δεν είχαν πρόσβαση στο υδρόμετρο που βρίσκεται στην άκρη του δημοσίου δρόμου.

Τρεις φορές σε ένα χρόνο ενημέρωσα τον Δήμαρχο για το παράλογο που συμβαίνει. Πράγματι ο Δήμαρχος ενδιαφέρθηκε και είχα την διαβεβαίωση των υπευθύνων της ΔΕΥΑ ότι το λάθος θα διορθωθεί.

Δυστυχώς οι κάποιοι κύριοι της ΔΕΥΑ δρουν ανεξέλεγκτα και δεν υπολογίζουν τον Δήμαρχο, ο οποίος σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων Ν3463/2006 Άρθρο 86 είναι και προϊστάμενος τους.

Τον Φεβρουάριο του 2021 που εστάλη ο νέος λογαριασμός όπου η κατανάλωση των κυβικών λόγω ποινής ήταν 1551 και η χρηματική οφειλή 392,90€!!!
Ενημέρωσα τον Δήμαρχο ο οποίος επικοινώνησε με την επιβλέπουσα της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας Δημοτική Σύμβουλο κ. Αγγελική Λούμη η οποία με πήρε τηλέφωνο από τα γραφεία της ΔΕΥΑΕΡ σε ανοικτή ακρόαση και τους ζήτησε να επανορθώσουν το λάθος. Αντ’ αυτού αρχές Ιουνίου έλαβα το νέο λογαριασμό του νέου τριμήνου όπου αναγράφουν 1651 κυβικά και προηγούμενη οφειλή 545,40€!!! αντί των 392,90€ που είχαν στείλει στο προηγούμενο λογαριασμό και η συνολική νέα παράνομη οφειλή 660,90 €.

Κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δικαστηρίων Ναυπλίου.
Επειδή σας έχω καταθέσει πολλές καταγγελίες για τις παρανομίες της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, είμαι βέβαιος ότι οι κύριοι αυτοί, εκτός του δόλου, ενεργούν εκδικητικά σε βάρος μου, αφού δημόσια έχω αποκαλύψει τις παρανομίες τους. Σοβαρές παρανομίες στην λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ τις οποίες παρανομίες διεπίστωσαν και οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι διενήργησαν έλεγχο στη συγκεκριμένη υπηρεσία μετά από τεκμηριωμένες δικές μου καταγγελίες.

Αδυνατεί να επαναφέρει τη νομιμότητα ο Δήμαρχος της περιοχής

Μάλιστα και ίδιος ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ένα χρόνο πριν στις 9 Ιουλίου 2020 με ανακοίνωση του είχε καταγγείλει σοβαρές παρανομίες που είχα ν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ και όπως δήλωσε τον Ιανουάριο του 2020, είχε υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Για το λόγο αυτό κυρία Εισαγγελέα μηνύω αυτούς που προβαίνουν συνειδητά στις παράνομες αυτές πράξεις δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε δημότες της περιοχής και ζητώ την παραδειγματική τους τιμωρία.

Παύλος Δαγρές

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα