Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
Αργολίδα"Τρέχει" ο Ανδριανός για τα εσπεριδοειδή – Τροπολογία στη Βουλή για ζημιές...

“Τρέχει” ο Ανδριανός για τα εσπεριδοειδή – Τροπολογία στη Βουλή για ζημιές από τον παγετό

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό και τη συμμετοχή επίσης του Βουλευτή Άρτας, Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Στύλιου και του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα σημαντικά προβλήματα των παραγωγών εξαιτίας της πανδημίας και των παγετών.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ανδριανό και τους άλλους δύο βουλευτές ότι «οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων για να διαπιστωθεί το εύρος της ζημιάς από τον covid-19 και ανάλογα το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη συλλογή των στοιχείων θα υπάρξει, όπως έγινε και σε άλλα προϊόντα ενίσχυση, ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν».

Σήμερα το απόγευμα κατατέθηκε από τον κ. Λιβανό προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία για τις αποζημιώσεις του παγετού που σημειώθηκε κατά το διάστημα Φεβρουαρίου έως Απριλίου και περιλαμβάνει και τις ζημιές σε καλλιέργειες σε στάδιο προάνθισης με συνολικά κονδύλια 155 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάθεση της τροπολογίας σήμερα το απόγευμα για την αποζημίωση των παραγωγών αποδεικνύει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τόσο με την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, όσο και με την ανάληψη άμεσων ενεργειών.

Ιδιαίτερα μάλιστα η συμπερίληψη της αποζημίωσης ζημιών σε καλλιέργειες που ήταν σε στάδιο προάνθισης, με τη δυνατότητα καταβολής του 100% της ασφαλιζόμενης αξίας όπως αυτή υπολογίζεται από τον ΕΛΓΑ θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα για μεγάλο αριθμό παραγωγών που επλήγησαν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα και αποτελεσματικά τους παραγωγούς, ανταποκρινόμενη τάχιστα στις ανάγκες που προκύπτουν».

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα