Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑθλητισμόςΈλενα Πανοβράκου: "Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά"

Έλενα Πανοβράκου: “Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά”

Η 24η Σεπτεμβρίου 2021 καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία κινητοποίησης μαθητών/τριών προς ένα δραστήριο τρόπο ζωής, ο οποίος συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ενισχύει τις σχολικές επιδόσεις. 

Είναι μια ευκαιρία για επιστροφή στην άσκηση και μετατροπή του σχολικού περιβάλλοντος σε χώρο που να εμπνέει την κίνηση, που τόσο πολύ στερήθηκαν τα παιδιά μας λόγω της πανδημίας Covid-19. 

Για τη σχολική επιτυχία των παιδιών είναι αρκετά σημαντικός ο αθλητισμός. Σε μια εποχή που δραστηριότητες όπως το διάβασμα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα βιντεοπαιχνίδια και η τηλεόραση καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος από το χρόνο των παιδιών, η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη. Αποτελεί μια πολύτιμη εμπειρία, μια ευχάριστη δραστηριότητα προφυλάσσοντας τους από ανθυγιεινούς τρόπους ζωής και την παιδική παχυσαρκία.

Τα παιδιά μέσω του αθλητισμού, εκτονώνονται, διασκεδάζουν, διδάσκονται τη σημασία της νίκης και της ήττας, της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. Ο αθλητισμός συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας, αφού καλλιεργεί τις πνευματικές, κοινωνικές, ηθικές αρετές των παιδιών με τα οφέλη της άσκησης να μην περιορίζονται μόνο στη βελτιστοποίηση της σωματικής υγείας τους αλλά περιλαμβάνοντας ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.

Τα παιδιά διδάσκονται σημαντικά μαθήματα ζωής όπως ο σεβασμός, τα όρια, η συνεργασία, η αλληλεγγύη γεφυρώνοντας τις διαφορές μεταξύ τους προωθώντας την ισότητα.

Από τα πολυτιμότερα δώρα και εφόδια στα παιδιά μας είναι το κίνητρο ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό  το οποίο θα τους προσφέρει ωραίες αναμνήσεις για τον μέλλον, δυνατές φιλίες και θα διαμορφώσουν έναν δυνατό, δίκαιο και ακέραιο χαρακτήρα!

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα