ΚορινθίαΓ. Ψυχογιός: "Το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου...

Γ. Ψυχογιός: “Το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου, αλλιώς θα είστε υπόλογοι”

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την απαράδεκτη κωλυσιεργία στη λειτουργία του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου και την αντιπυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής που είχε ιδρυθεί με την από 10.06.2019 ΚΥΑ της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη θωράκισης των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των υποδομών στα 65.000 στρέμματα που καλύπτει το Κλιμάκιο, ο κ. Ψυχογιός ζήτησε από τον Υπουργό συγκεκριμένες απαντήσεις και άμεσες ενέργειες για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου με ακριβές χρονοδιάγραμμα, καθώς έχουν περάσει περίπου δυόμισι χρόνια από την ίδρυσή του, κι ενώ υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις δύο διαδοχικών Δημοτικών Συμβουλίων και σημαντικό κονδύλι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ που έχει διατεθεί για την διαμόρφωση και την οργάνωση του παλιού Σχολείου Καρυωτίκων, όπου θα φιλοξενηθεί.

Ο βουλευτής σημείωσε εξάλλου ότι λόγω ακραίων φαινομένων της κλιματικής κρίσης συνιστά υποχρέωση μας να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις προστασίας, τη στιγμή που εθελοντικές ομάδες στην περιοχή προσφέρουν αξιόλογο έργο στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους, ενώ αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας

Σημείωσε, εξάλλου, ότι είναι απαράδεκτο και εντελώς αδικαιολόγητο να μην προχωρούν έργα κοινής ωφέλειας, που εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους Δήμους σε όλη την Κορινθία και δεν έχουν υλοποιηθεί ή ολοκληρωθεί προς όφελος κατοίκων και επαγγελματιών

Ο βουλευτής, κλείνοντας, κάλεσε τον Υπουργό να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την άμεση ενεργοποίηση και επαρκή στελέχωση του Κλιμακίου και τονίζοντας χαρακτηριστικά: «…Δεν παίζουμε με την προστασία των κατοίκων και των υποδομών, είτε είμαστε Υπουργείο είτε Περιφερειακή Διοίκηση, είτε οποιοσδήποτε θέλει να εμπλακεί ή να αποτρέψει μια τέτοια διαδικασία. Όποιος αναστέλλει και καθυστερεί την έναρξη λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Ξυλόκαστρο, θα τον βαρύνει οποιαδήποτε ζημιά ή πρόβλημα υπάρξει το επόμενο διάστημα μετά από δυόμισι χρόνια καθυστέρησης».

Δείτε την παρέμβαση του βουλευτή και την απάντηση του Υπουργού στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα