ΑθλητισμόςΟ Βασίλης Σιδέρης για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και...

Ο Βασίλης Σιδέρης για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι να αναδείξει τις άλλες πτυχές του αθλητισμού, πέραν των αγωνισμάτων και των επιτευγμάτων. Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη είναι βασισμένη στις αξίες που έχει ο αθλητισμός, όπως την καταπολέμηση των διακρίσεων και το «όχι» στο ρατσισμό, την καταπολέμηση των διαφωνιών και των παρεξηγήσεων, αλλά και  να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο.

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα κι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και της ειρήνης καθώς και της αλληλεγγύης και του σεβασμού.

Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της δικαιοσύνης, της συμμαχίας, της ισότητας, της ένταξης και της επιμονής.

Σε αντίθεση με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης!

Συμμετέχω κι εγώ στην καμπάνια #PeaceandSport #WhiteCard.

H Ε.Π.Σ. Αργολίδας συμμέτεχει στην Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη μέσα από τον σημερινό ημιτελικό αγώνα κυπέλλου στο ΔΑΚ Άργους μεταξύ του Παναργειακού – Αργοναύτη.

Δείχνουμε την λευκή κάρτα #WhiteCard, επειδή πιστεύουμε στις αξίες του αθλητισμού!

                                              Βασίλης Γ. Σιδέρης

                                     Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Αργολίδας

                    Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα