ΆρθραΜε παρέμβαση Δαγρέ θωρακίζονται λιμάνια και αεροδρόμια

Με παρέμβαση Δαγρέ θωρακίζονται λιμάνια και αεροδρόμια

Αφορμή της καταγγελίας Δαγρέ ήταν το γεγονός ότι κάποιοι Ρομά κατέστρεφαν ενώπιον των Τουριστών τους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων τους και με το έτσι θέλω και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ξένων άλλαζαν τους υαλοκαθαριστήρες απαιτώντας μάλιστα υπερβολική αμοιβή από τους Τουρίστες.

Ο Παύλος Δαγρές ο οποίος ως γνωστό στο παρελθόν διετέλεσε ανταποκριτής Εφημερίδων στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε όπως μας είπε, ότι σε μία χώρα της Ε.Ε. σε κάποιους κύκλους συζητείτο έντονα το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα και κάποιοι προβληματίζοντο από αυτούς που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα για τουρισμό.

Όπως δήλωσε ο Δαγρές στις 12 Μαΐου τρεις υπουργοί έλαβαν την αναφορά του που αφορούσε το πρόβλημα αυτό και αυθημερόν ενήργησαν αμέσως. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Θεοδωρικάκος διεβίβασε την καταγγελία στο Αρχηγείο της αστυνομίας με το Αρ. πρωτ. 5330/12-5-22. Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, προς το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος καθώς επίσης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες έπραξε και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας.

Αποδεικνύεται έτσι ότι για όλα τα κακώς κείμενα στον τόπο δεν ευθύνονται μόνο οι κυβερνώντες αλλά και εμείς οι ίδιοι που αδιαφορούμε και αποσιωπούμε παρ’ ότι αντιλαμβανόμαστε σοβαρές και φανερές παρανομίες που εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό και επηρεάζουν δυσμενώς την Εθνική μας Οικονομία.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΑΓΡΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ »

Ναύπλιο 09-05-2022
Κων. Παλαιολόγου 9
21100 Ναύπλιο

ΠΡΟΣ: 1) κ. Βασίλειο Κικίλια
Υπουργό Τουρισμού
2) κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
3) κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Δυσφήμηση για τον Ελληνικό Τουρισμό από τους Ρομά, οι οποίοι καταστρέφουν και επιβάλλουν την αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτων τουριστών»

Σας πληροφορούμε ότι κάποιοι ΡΟΜΑ που πωλούν παράνομα υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων σε λιμάνια, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους και αλλού, δυστυχώς ΜΕΡΙΚΟΙ εξ αυτών παρενοχλούν, εξοργίζουν και δυσαρεστούν ξένους τουρίστες, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι εν λόγω ΡΟΜΑ με θράσος και με το «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» σπάνε τους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων των τουριστών λέγοντας τους ότι είναι κατεστραμμένοι και με το «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» τους αλλάζουν απαιτώντας μάλιστα υπέρογκη αμοιβή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των τουριστών.

Ο κάθε τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα θέλει να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και ΗΡΕΜΑ να απολαύσει τις ομορφιές της Χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά.

Επειδή έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών παρόμοιων άτυχων περιστατικών, όπως το συγκεκριμένο, όπου ξένη τουρίστρια με λυγμούς καλούσε σε βοήθεια, αφού είχε υποστεί βάναυση επίθεση από παράνομο Ρομά πωλητή υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτων, σας καλούμε όπως άμεσα και χωρίς καθυστέρηση παρέμβετε αποτελεσματικά σύμφωνα με τις θεσμικές σας αρμοδιότητες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να αποφευχθεί περαιτέρω ο διασυρμός της χώρας τώρα μάλιστα που αρχίζει η τουριστική περίοδος.

Το πόσο συμβάλλει στην Εθνική μας Οικονομία ο τομέας του Τουρισμού είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε.

Καιρός είναι να αφυπνιστούμε. Φαινόμενα όπως αυτά που προαναφέραμε εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα, δυσφημίζουν τον Ελληνικό Τουρισμό και υπονομεύουν την Εθνική μας Οικονομία.

Ευχόμαστε να μη δούμε ποτέ και στο χώρο του Τουρισμού αντί για αηδόνια να «ΛΑΛΟΥΝΕ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ», εξ αιτίας της δικής μας υπαιτιότητας.

Κοινοποίηση:
1) Γραφείο Πρωθυπουργού
2) Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ο Εκπρόσωπος του Σωματείου

Παύλος Δαγρές
Τηλ. 694 357 0958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα