ΑθλητισμόςΑρχαία Ολυμπία: Τρίτη Ολυμπιακή εβδομάδα

Αρχαία Ολυμπία: Τρίτη Ολυμπιακή εβδομάδα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ανάμεσα σε 3237 σχολεία που παρακολούθησαν το πρόγραμμα αυτό επιλέχθηκαν 13 σχολεία από την Ελλάδα και ένα σχολείο από την Κύπρο τα οποία φιλοξενήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2023 και συμμετείχαν σε ένα πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό αλλά και διασκεδαστικό πρόγραμμα. Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής για τα 14 σχολεία καλύφθηκαν πλήρων από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ένα από τα σχολεία αυτά ήταν και το σχολείο που υπηρετεί η προπονήτρια των Ιπτάμενων Κατερίνα Δημακοπούλου η οποία μαζί με αντιπροσωπία 10 μαθητών βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία παρακολούθησαν από το μοναδικό πρόγραμμα και γέμισαν καινούριες εμπειρίες.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές τους οποίους γνώρισαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί όπως ο Βίκτωρας Μήτρου και ο Γιώργος Τζελίλης της Άρσης Βαρών, το Νίκος Σκιαθίτης και ο Γιάννης Τσίλης της κωπηλασίας,  ο Άγγελος Λεμονής της ιστιοπλοΐας, η Άννα Χαραλαμπίδου  της υδατοσφαίρισης, ο Γιώργος Χαλκίδης της χειροσφαίρισης, η Χριστίνα Καλτσά της Ρυθμικής Γυμναστικής, ο Αντώνης  Πλατής  του γκολφ και η Γαλλίδα μπασκεμπολίστρια Simone Allain η οποία είναι πρέσβειρα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και ολυμπιονίκες έμειναν μαζί στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, γνώρισαν διάφορα αθλήματα και περιβαλλοντικές δράσεις, συζήτησαν για την βιώσιμη ανάπτυξη, κατασκεύασαν μετάλλια, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και δεν παρέλειψαν να θαυμάσουν το αρχειακό μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τους ολυμπιονίκες αθλητές και συζήτησαν μαζί του για διάφορα θέματα σχετικά με τον αθλητισμό. Παράλληλα μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην επίσημη έναρξη του International Fair Play Passport παρουσία επισήμων.

Η εμπειρία αξέχαστη για όλους τους μαθητές και οι εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό τους ανεξίτηλες. Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της προπονήτριας των Ιπτάμενων Κατερίνας Δημακοπούλου η οποία συνόδεψε και καθοδήγησε τους μαθητές τους στο εκπληκτικό αυτό ταξίδι.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα