ΣυνεντεύξειςΕλένη Στογιάννου: Έχω όρεξη, θέληση και επιθυμία

Ελένη Στογιάννου: Έχω όρεξη, θέληση και επιθυμία

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Είναι Καθηγήτρια και διευθύντρια στο Γενικό λύκειο Κρανιδίου. Δημιουργική και πολυπράγμων ως άνθρωπος, αλλά τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά τις παραθέτει το βιογραφικό της ευρισκόμενο στο τέλος της συνέντευξης.

Η κ. Ελένη Στογιάννου αποφάσισε να εμπιστευθεί το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχού και να επιχειρήσει ένα μεγάλο βήμα. Αν καταφέρει να εκλεγεί ως Περιφερειακή Σύμβουλος δηλώνει έτοιμη να “μπει μπροστά” και να συμβάλει τα μέγιστα υπό τις θεσμικές της ιδιότητες ώστε να δοθούν λύσεις σε σημαντικά χρόνια προβλήματα του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της Αργολίδας εν γένει….

Κώστας Πρώιμος: Κ. Στογιάννου, αποφασίσατε να αφιερώσετε κομμάτι του εαυτού σας και στην πολιτική σκηνή. Γιατί επιλέξατε να συμπορευθείτε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ.Δημήτρη Πτωχό;

Ελένη Στογιάννου: Αρχικά, γιατί ο κ. Δημήτρης Πτωχός έχει μια αδιαμφισβήτητη δυναμική παρουσία στην πολιτική σκηνή! Αντιπροσωπεύει την υπευθυνότητα αλλά και την προσωπική υποχρέωση να κάνει πράξη όλα όσα υπόσχεται και οραματίζεται με στόχο την καλυτέρευση και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, δίνοντας λύση σε προβλήματα περιβαντολλογικά, επαγγελματικά, κοινωνικά… γιατί έχει σχέδιο, γιατί βάζει προτεραιότητες και έχει ικανούς συνεργάτες.

► Είστε Λυκειάρχης στο σχολείο ΓΕΛ Κρανιδίου, πολύπειρη ως εκπαιδευτικός. Θεωρείτε ότι η νεολαία της επαρχίας εξακολουθεί να υστερεί σε προνόμια; ή πρόκειται περί υπερβολής του ανωτέρω ζητήματος;

Ελένη Στογάννου: Αν παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων κάθε χρόνο, θα δούμε ότι ένας μεγάλος αριθμός αριστούχων μαθητών/ τριών κατάγονται από μέρη της Ελληνικής επαρχίας. Αν λοιπόν, ένας νέος, μία νέα γνωρίζει και ενημερώνεται για τις επιλογές που έχει στο μέλλον του, αν παραμείνει οργανωμένος/ νη στην μελέτη, αν διαχειρίζεται σωστά τον χρόνο του/ της δηλαδή μελέτη, ξεκούραση, ψυχαγωγία, τότε σίγουρα θα έχει επιτυχία είτε σε εξετάσεις είτε σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή, ανεξάρτητα αν ζει στην επαρχία ή στην πόλη. Εδώ θα πρόσθετα, ότι σίγουρα στην επαρχία υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες ηρεμίας σκέψης! Άλλωστε, το σχολείο παραμένει πάντα και παντού βοηθός και υποστηρικτής κάθε προσπάθειας των παιδιών! Τέλος, η εξέλιξη των Τεχνολογιών, των ψηφιακών Μέσων, η άμεση και ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν μειώσει αισθητά την επιθυμία των νέων για μετάβαση στις πόλεις.

► Ασχολείστε με ένταση και καταπιάνεστε και με πολιτιστικές δραστηριότητες. Εκτιμάτε ότι ο κόσμος αν και “βυθισμένος” στα προβλήματα της καθημερινότητας ακολουθεί τις δράσεις Συλλόγων και Σωματείων;

Ελένη Στογιάνου: Συμμετοχή σε πολιτιστικό Σύλλογο σημαίνει ότι αισθάνομαι την ανάγκη να λειτουργήσω σε μία ομάδα με έναν κοινό στόχο, να υπερασπίσω μία αξία, μία ιδέα του τόπου μου η/ και ευρύτερη. Επίσης, με την συμμετοχή μου δυναμώνω την κοινωνική μου ζωή! Όμως, η κουραστική και φορτωμένη υποχρεώσεις καθημερινότητα, μας εμποδίζει, πολλές φορές, να συμμετέχουμε σε παρόμοιους Συλλόγους αν και βαθιά μέσα μας το επιθυμούμε! Αυτή την επιθυμία, πρέπει να την κάνουμε πράξη και να συμμετέχουμε ενεργά σε κάποιον Σύλλογο, με οποιαδήποτε μορφή (Πολιτιστικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό…). Γιατί απλά το να μοιραζόμαστε είναι σημαντικό και πολλές φορές μας ξεκουράζει!

► Αισθάνεστε καθ΄όλα έτοιμη να προσφέρετε και να ανταπεξέλθετε αν οι πολίτες της Αργολίδας σας αναθέσουν την εκπροσώπηση τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Ελένη Στογιάννου: Δήλωσα την υποψηφιότητα μου στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές με την πεποίθηση να εργαστώ μέσα από την ομάδα και μαζί με την ομάδα του κ. Δημήτρη Πτωχού για την επίλυση πολλαπλών προβλημάτων της περιοχής της Ερμιονίδας, γνωστών σε όλους και σε όλες (ύδρευση, στελέχωση και εξοπλισμός του Κ.Υ. Κρανιδίου, αποχετευτικό δίκτυο, οδικό δίκτυο…). Έχω όρεξη, θέληση και επιθυμία να συμμετέχω σε ένα καθολικό έργο βελτίωσης της περιοχής μας και είμαι σίγουρη ότι αυτό θα επιτευχθεί με Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον κ. Δημήτρη Πτωχό.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να προσθέσω ότι ψήφος είναι καθήκον όλων μας! Ας συλλογιστούμε τους αγώνες που έχουν δοθεί για να κερδηθεί αυτό το δικαίωμα των πολιτών!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Στογιάννου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας καθώς και Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων όσο και στην Θεωρητική και Βιωματική Προσέγγιση της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Έχει παρακολουθήσει κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) αναφορικά με την Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.

Υπηρετεί στην Δημόσια Εκπαίδευση από το 1993. Διετέλεσε Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου, Διευθύντρια του ίδιου σχολείου και τώρα υπηρετεί ως Διευθύντρια στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου Αργολίδας. Κατά την διάρκεια όλων των ετών στην Δημόσια Εκπαίδευση έχει επιμορφωθεί σε θέματα που αφορούν την Σχολική τάξη, την διαχείριση προβλημάτων στην Σχολική Μονάδα, στην διαχείριση περιστατικών Ενδοσχολικής Βίας καθώς και στην Πιλοτική Εφαρμογή της Περιγραφικής αξιολόγησης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση. Επίσης, κατέχει Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου GDPR. Ως συγγραφικό έργο, υπάρχει η έκδοση του βιβλίου “Το Προφίλ του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών της Γαλλικής Γλώσσας στην Β/θμια Εκπαίδευση”.
Έχει διατελέσει και διατελεί μέλος Συμβουλίων σχετικών σε θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Αργολίδας.

Τέλος, είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β/ θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κατά την περίοδο 2014-2023. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φάρος Πορτοχελίου, τμήμα Παραδοσιακών χορών και μέλος του Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα