ΣυνεντεύξειςΓιάννης Σμυρνιώτης: Θα κάνουμε την Τρίπολη έναν τόπο για να ΖΕΙΣ

Γιάννης Σμυρνιώτης: Θα κάνουμε την Τρίπολη έναν τόπο για να ΖΕΙΣ

Διαθέτει ένα σημαντικό βιογραφικό στην αυτοδιοίκηση καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος της πρωτεύουσας του Μοριά. Ωστόσο και ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τρίπολης παρέμεινε στις επάλξεις. Με το ισχυρό ψηφοδέλτιο που κατέθεσε διεκδικεί εκ νέου την δημαρχία με αξιώσεις. Ο πρόλογος χαρακτηρίζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη ο οποίος παραχώρησε την παρακάτω και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην “Ενημέρωση της Περ. Πελοποννήσου”

► Kύριε Σμυρνιώτη, ποιο είναι το προεκλογικό κλίμα στον δήμο Τρίπολης.

Γιάννης Σμυρνιώτης: Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι συνδυασμοί έχουν καταθέσει τα προγράμματά τους και ο κόσμος καλείται να αποφασίσει ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο για τον τόπο μας, ποια ομάδα μπορεί να το υλοποιήσει και με ποιόν επικεφαλής. Από κει και πέρα είναι για πρώτη φορά επί Καλλικράτη που νομοτελειακά το αποτέλεσμα θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή.

► Τελικά ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Γιάννης Σμυρνιώτης: Ουσιαστικά, αυτήν την τετραετία που πέρασε ασκήθηκε μια δημοτική πολιτική χωρίς κανένα όραμα. Χωρίς σχεδιασμό με μια επίκληση της βελτίωσης της καθημερινότητας κάτι που δεν ισχύει. Το βασικότερο είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για απολογισμό και το 80% των έργων να αναφέρονται σε εξακολουθητικό μέλλοντα. Το τι έκαναν είναι ελάχιστο, αυτά που ολοκληρώθηκαν επίσης ελάχιστα. Και φυσικά τα λένε όλα οι αριθμοί, 12.000.000 € έργο υλοποιήσαμε εμείς σε 38 μήνες, 9.000.000 € υλοποίησαν αυτοί σε 48 μήνες. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

► Ως προς το έργο της πλατείας του Αγίου Βασιλείου; Είναι γεγονός πως έχει δημιουργήσει τριβές, και προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών.

Γιάννης Σμυρνιώτης: Είναι δυστυχώς ένα έργο που αποδεικνύει την ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής στην υλοποίηση μεγάλων έργων. Θα υπενθυμίσω στους συνδημότες μας ότι επί θητείας μας, η πλατεία Πετρινού που ήταν έργο μεγαλύτερης έκτασης από την πλατεία Αγίου Βασιλείου, ολοκληρώθηκε σε 9,5 μήνες. Επίσης μέχρι το τέλος της θητείας μας είχαμε παραδώσει όλη την πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου καθώς και την πλατεία ‘Αρεως, ένα έργο που παραλάβαμε βαλτωμένο καθώς και πληθώρα άλλων έργων τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας. Με την πλατεία Αγ. Βασιλείου σε ένα μήνα κλείνουμε 2 χρόνια και ακόμα είναι εργοτάξιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, εγώ ως μηχανικός βλέπω ότι αυτή η μελέτη αυτή έχει σημαντικά προβλήματα εφαρμογής. Δεν έχει καμία σχέση με την μελέτη την οποία υποβάλαμε εμείς το 2013, την οποία την είχε ψηφίσει και ο κ. Τζιούμης και προερχότανε από τις μελέτες τις οποίες είχε αναθέσει η δημοτική αρχή Κοτσιάνη. Επίσης σημαντικό είναι ότι σε επίπεδο προϋπολογισμού αυτός ο προϋπολογισμός είναι διπλάσιος, αλλά και σε επίπεδο σχεδιασμού δεν υπάρχει καμία σχέση. Δυστυχώς ήταν εντελώς επιπόλαιη η αντιμετώπιση ενός θέματος, που δεν αφορά απλώς μία περιφερειακή πλατεία, αλλά το κέντρο της Τρίπολης, της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου, και έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς, υπάρχουν επίσημα έγγραφα από την αρμόδια διαχειριστική αρχή που εγκαλούν τον κ. Τζιούμη να απαντήσει για ποιους λόγους δεν υπάρχει εγκεκριμένη παράταση αυτή τη στιγμή στο έργο, εάν το κομμάτι της πλατείας που έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία του κόσμου έχει παραδοθεί επίσημα από τον εργολάβο ή όχι και ποιος είναι υπεύθυνος για τα συμβάντα. Για να μην αναφέρω ότι το έργο έχει επιβαρυνθεί με ένα “πανοπροίκι” άνω του 1.000.000 € από τον αρχικό προυπολογισμό που ήδη ήταν μεγάλος, ποσό σκανδαλώδες.

► Ένα άλλο έργο που έχει δημιουργήσει διχογνωμίες, τριβές και έντονα σχόλια είναι το κολυμβητήριο το οποίο παραμένει κλειστό για 4 χρόνια. Ο κ. Τζιούμης επικαλείται την ασφάλεια των πολιτών.

Γιάννης Σμυρνιώτης: Την ασφάλεια ο κ. Τζιούμης πρέπει να την επικαλεστεί όταν τα παιδιά και άλλοι δημότες αναγκάζονται να πηγαίνουν κάθε μέρα στο Άργος, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες επί 4 χρόνια για να αθληθούν. Και φυσικά ελάχιστοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν ταλέντα από τον τόπο μας, πολλά παιδιά να μην μπορούν να δώσουν εξετάσεις, δημότες με προβλήματα υγείας να μην μπορούν να κάνουν θεραπευτική κολύμβηση, μεγάλες αθλητικές οργανώσεις να μην μπορούν να υλοποιηθούν, δημότες μας που βιοπορίζονταν από το κολυμβητήριο έμειναν άνεργοι κ.α. Θεωρώ ότι ο κ. Τζιούμης πίσω από τη λέξη ασφάλεια προσπαθεί να κρύψει για άλλη μία φορά την ανικανότητά του. Συνολικά υπάρχουν άλλα 40 – 50 κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα με την ίδια τυποποιημένη στατική μελέτη, δηλαδή οι άλλοι 50 δήμαρχοι εκτός του κ. Τζιούμη είναι εν δυνάμει εγκληματίες και δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πολιτών; ‘Αλλωστε εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι καμία στέγη δεν κατάρρευσε εδώ και 4 χρόνια. Ωστόσο ακόμα και την εκδοχή του κ. Τζιούμη να δεχτούμε πάλι αποδεικνύεται η ανικανότητά του. Ξέρετε ότι κάθε χρόνο κόστιζε το κολυμβητήριο περίπου 300.000 χιλιάδες ευρώ για θέρμανση της πισίνας. Αυτό το όφελος που είχαμε από τη θέρμανση (όφελος σε εισαγωγικά γιατί για μένα είναι τεράστια ζημιά το ότι έκλεισε), με ενός χρόνου δαπάνη θα το είχαμε φτιάξει με ίδιους πόρους, και εγώ είχα τοποθετηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο και έλεγα να βοηθήσουμε, ακόμα και αν δώσετε απευθείας ανάθεση στον συγκεκριμένο εργολάβο να μας πούνε πού πάσχει και να το ενισχύσουμε.

► Πώς έχετε σκεφτεί την έναρξη της νέας θητείας, από πού θα ξεκινήσετε εάν είστε εσείς ο αυριανός δήμαρχος Τρίπολης.

Γιάννης Σμυρνιώτης: Αυτή τη στιγμή η Τρίπολη έχει σοβαρό πρόβλημα με την κατάσταση των δρόμων, ο κόσμος σπάει καθημερινά τα αυτοκίνητά του, το κυκλοφοριακό είναι απαράδεκτο, τα φανάρια της Μεταμόρφωσης δε δουλεύουν εδώ και 3 μήνες κ.α. πολλά προβλήματα. Δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση ολόκληρης της κυκλοφοριακής μελέτης, θα δημιουργήσουμε άμεσα χώρους στάθμευσης (στην θητεία μας είχαμε 10 συνολικά χώρους). Δεσμευόμαστε ότι θα ολοκληρώσουμε σε 3 – 4 μήνες όλα τα έργα τα οποία είναι ατάκτως ειρημμένα και φυσικά την Πλ. Αγ. Βασιλείου και το Κολυμβητήριο. Αφού λυθούν άμεσα τα προβλήματα αυτά μετά θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας που περιλαμβάνει άξονες όπως ο πρωτογενής τομέας, οι κοινωνικές δομές, η οικονομική ανάπτυξη, οι αθλητικές υποδομές, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός η νεολαία μας κ.α. Οι δημότες μπορούν να το διαβάσουν αναλυτικά στο site μας https://www.gsmyrniotis.gr. Είναι ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό που θα βάλει φρένο στον κατήφορο που έχει οδηγήσει το δήμο ο κ. Τζιούμης και θα κάνει το Δήμο μας τόπο να ζεις, τόπο να επισκέπτεσαι, τόπο για τη νεολαία μας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα