ΆρθραΠτωχός εξ' αποστάσεως με παντοδύναμους Αντιπεριφερειάρχες

Πτωχός εξ’ αποστάσεως με παντοδύναμους Αντιπεριφερειάρχες

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Γράφει ο Κώστας Πρώιμος

“Εξ αποστάσεως” προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να κυβερνήσει ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός. Ασφαλώς δεν υπονοούμε πως ο στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά θα αδιαφορήσει για τις πολλαπλές θεσμικές υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από το εν λόγω αξίωμα. Αντιθέτως, είναι βούληση του ιδίου να “ενδυναμώσει” πολιτικά τους “απανταχού” Αντιπεριφερειάρχες του κάτι που δεν θέλησε να εφαρμόσει ο νυν και οσονούπω προκάτοχος του Παναγιώτης Νίκας.

Ο έτερος Μεσσήνιος και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας επέλεξε την τακτική του Συγκεντρωτισμού εξουσιών κατά τη διάρκεια της θητείας του προφανώς για τους δικούς του λόγους.

Τι θα σηματοδοτήσει όμως η “νέα Τάξη πραγμάτων” που θέλει να υιοθετήσει ο Πτωχός; Μα, την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των Αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι αν κριθούν ικανοί και πολιτικά αποτελεσματικοί στις αυξημένες και ισχυρές τους Αρμοδιότητες (υπογραφές και ¨ταμείο¨) αυτομάτως θα ωφεληθούν όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επίτευξη των απώτερων και μέχρι στιγμής ενδόμυχων προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Είναι δε, ξεκάθαρο πως η επόμενη πενταετία δεδομένου ότι θα προηγηθούν οι βουλευτικές εκλογές επιφυλάσσει σοβαρές ανατροπές στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και συνεπώς σε μεγάλο βαθμό και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα