ΑργολίδαΓ. Καχριμάνης: Ικανοποίηση και υπερηφάνεια για την έναρξη του μεγαλύτερου έργου υποδομών...

Γ. Καχριμάνης: Ικανοποίηση και υπερηφάνεια για την έναρξη του μεγαλύτερου έργου υποδομών που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα

Με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια καλωσορίζω την έναρξη του μεγαλύτερου έργου υποδομών που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα στο Δήμο μας. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ αντιληφθήκαμε την ανάγκη ανάπτυξης των δικτύων αποχέτευσης, την αναβάθμιση της ΕΕΛ ΤΟΛΟΥ, την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους. Έτσι λοιπόν μελετήσαμε και ωριμάσαμε έργο π/υ 21 εκ ευρώ έτοιμο για χρηματοδότηση που περιλάμβανε την λύση όλων αυτών των θεμάτων με νέα δίκτυα και ένα φωτοβολταικό πάρκο. Στη διαδρομή αυτή από το Μάρτιο του 2022 έως και σήμερα όσο και αν προσπάθησαν να το αποδημήσουν ή ακόμη και να το αμφισβητήσουν σήμερα ανακοινώνουμε και επίσημα την έναρξη των εργασιών.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ για την υποστήριξη της αίτησης όπου χρειάστηκε και την εμπιστοσύνη του. Πολύτιμη και καθοριστική ήταν η συμβολή του κου Διονύση Ξένου άμεσου συνεργάτη μας που με τις συμβουλές του και την μοναδική του εμπειρία αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Τέλος τις υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για την αμέριστη υποστήριξη αυτής της προσπάθειας και συγκεκριμένα στο όνομα των προϊσταμένων κ.κ Μαστορίκο – Δρούλια – Πατάτση – Δεληγιάννη όλων όσων συνέβαλαν με τις γνώσεις τους.

Η πορεία μας εστιάστηκε στον προσδιορισμό των αναγκών σε ύδρευση – αποχέτευση, την εκπόνηση μελετών, την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων, τη διενέργεια διαγωνισμών και την υπογραφή συμβάσεων παραδίδοντας στην κοινωνία, υποδομές και αναπτυξιακά έργα αντάξια του Δήμου μας και της προοπτικής του

ΕΡΓΟ Π/Υ : 21.413.517,44 ΕΥΡΩ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Την 31η Μαρτίου 2022 υποβάλλαμε στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ‘’ Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση νερού’’ στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 της πρόσκλησης με κωδικό ΤΑ-01 ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Δ. ΑΣΙΝΗΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΔ ΔΡΕΠΑΝΟΥ. ΒΙΒΑΡΙ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΔΔ ΤΙΡΥΝΘΑΣ) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΛΟΥ .

Το έργο αυτό περιλαμβάνει:

  • την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου με την ενσωμάτωση των οικισμών Βιβαρίου και Καλλιθέας
  • Νέο αποχετευτικό δίκτυο στην Τ.Κ.. Ασίνης
  • Νέο αποχετευτικό δίκτυο στην Τ.Κ. Τίρυνθας
  • Κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου ισχύς 1 mw (megawatt)
  • Αναβάθμιση βιολογικού Τολού
  • Εγκατάσταση Τηλεμετρίας , αυτόματης παρακολούθησης
  • Προστασία Βιολογικού Τολού από κατάπτωση βράχων

Το έργο εγκρίθηκε τον Μάιο του 2023 και είχε καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 21/8/2023 και 12/12/2023 υπογράφηκε η σύμβαση.

Καχριμάνης Γεώργιος

Οικονομολόγος

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα