Άρθρα"Κρατήστε την τελευταία selfie για τη στιγμή που θα τρέχετε να βρείτε...

“Κρατήστε την τελευταία selfie για τη στιγμή που θα τρέχετε να βρείτε γιατρούς και ασθενοφόρα”

Επιστολή Κουτσούλη στον ΠρωθυπουργόΚύριε πρωθυπουργέ σας προσκαλώ στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική Άργους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, επισκέπτεστε στις 23 Μαΐου 2024 την πόλη του Άργους. Το ιδανικό, θα ήταν να έρθετε από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τον τρίτο πληθυσμιακά νομό της Πελοποννήσου, με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Τρίπολης. Αλλά 10 χρόνια τώρα, οι περιφερειακές αρχές που στηρίξατε, ως παράταξη, δεν έκαναν κάτι! Ίσως χρειάζονται, 20 ή ακόμη και 30 χρόνια για να κατασκευαστούν 15-20 χλμ. αυτοκινητοδρόμου. Βλέπετε, δεν έχει σημασία μόνο η Ελλάδα να βάφεται μπλε τα βραδιά των εκλογών πρέπει και να υπάρχει. Για να υπάρξει Ελλάδα, παιδιά, λύση του δημογραφικού, καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, υπάρχουν επιστήμονες που μείναμε εδώ, που υπηρετούμε το ΕΣΥ και έχουμε αποδείξει ότι παράγουμε έργο που θα το ζήλευαν οι ιδιωτικές κλινικές, αρκεί το κράτος να βοηθήσει, έστω και λίγο.

Σας καλώ λοιπόν να επισκεφθείτε την κλειστή, ολοκαίνουργια παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Άργους που έχουμε και εμείς βαρεθεί να την εγκαινιάζουν οι παραγοντίσκοι της περιοχής. Τρεις παιδίατροι δίνουν καθημερινό αγώνα εξυπηρετώντας νεογνά και παιδιά αλλά για να λειτουργήσει η κλινική χρειάζονται άλλοι δυο και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αν δεν έχετε χρόνο να επισκεφθείτε το Γ.Ν. Άργους, μπορείτε να επισκεφθείτε την παιδιατρική κλινική Ναυπλίου που επίσης παραμένει κλειστή. Εκεί υπάρχει μία παιδίατρος, η οποία δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Κύριε Πρωθυπουργέ, ο νόμος Αργολίδος, εδώ και 6-7 χρόνια δε διαθέτει παιδιατρική κλινική.

Σε 100.000 κατοίκους και πλέον των 300.000 το καλοκαίρι λέμε πως ακόμα και για μια παιδική νόσο η νοσηλεία θα γίνει 80 έως 160 χλμ. μακριά, και όλα αυτά το 2024. Υπάρχει λύση! Είναι η ένωση των δυο υπολειτουργούντων κλινικών. Αλλά ως προς αυτό, ούτε λέξη από την 6η Υ.Π.Ε. Ξέρετε γιατί; Γιατί αντιδρούν οι τοπικοί παράγοντες, παίζοντας την υγεία του κόσμου στα ζάρια.

Βέβαια κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας, ότι όλα αυτά λύνονται με μια απόφαση συνένωσης κλινικών και μετακίνησης ιατρών. Έτσι και αλλιώς, η 6η Υ.Π.Ε., έχει αποδείξει ότι ακόμα και επι κορωνοϊού, όταν απαγορευόταν ρητά, οι ιατροί να πάρουμε ακόμη και ρεπό, δε δίσταζε να εξυπηρετεί ρουσφέτια με μεταθέσεις και διευκολύνσεις. (Τα στοιχεία για αυτό, είναι στη διάθεσή σας όποτε το ζητήσετε.)

Αν στη διαδρομή σας, για να έρθετε στην περιοχή, δείτε κάποιο τροχαίο ατύχημα καθώς ο νόμος μας παραμένει σε υψηλές θέσεις απώλειας ζωής από τροχαία, ενδεχομένως απαιτηθεί η χρήση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Δεν υπάρχει σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία. Αν επίσης, νοσηλεύεται κάποιος σε ένα από τα δύο αυτά νοσοκομεία της Αργολίδας, και χρειαστεί εκτάκτως να μπει σε χειρουργείο, αν αυτό δεν εφημερεύει, το χειρουργείο είναι κλειδωμένο, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Αν το πρόγραμμα σας, περιλαμβάνει επίσκεψη προς Ανατολική Αργολίδα, Τολό Δρέπανο κτλ., θα θαυμάσετε το βομβαρδισμένο οδικό δίκτυο που παραμένει έτσι χρόνια, για να κατανοήσετε αφενός μεν τι αγώνα κάνουν οι έγκυες, αλλά και όλοι μας, από Ερμιονίδα, και νησιά Σαρωνικου για να φτάσουν στο Άργος αλλά και το πώς υποδεχόμαστε τους τουρίστες.

Αν από την άλλη, αν ιδρώσετε στη διαδρομή, μπορείτε να ξεδιψάσετε από το νερό του Ανάβαλλου, που ακόμα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής περιμένει να αρδεύσει τα χωράφια του παρόλες τις υποσχέσεις.

Σας καλώ λοιπόν σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ, να μας επισκεφθείτε. Γιατί είμαστε αυτοί, που το 2020 μας χειροκροτούσατε και ξαφνικά μείναμε στις υποσχέσεις. Ελάτε στο νοσοκομείο του Άργους. Ελάτε να γνωρίσετε την κλινική μας. Να μιλήσουμε και να μας ακούσετε. Να δείτε τους νοσηλευτές, των πέντε ταχυτήτων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Διετούς, ΔΙΕΚ, ΙΕΚ) άλλοι στα βαρέα, άλλοι στα μη, να παλεύουν καθημερινά. Τις μαίες να προσφέρουν. Τους ιατρούς να αγωνίζονται και να παράγουν έργο παρόλες τις αντίξοες συνθήκες. Όμως, δε μπορεί άλλο η λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να στηρίζεται στο φιλότιμό μας. Σας προσκαλώ λοιπόν, επίσημα κύριε Πρωθυπουργέ, ως επιστημονικά υπεύθυνος της κλινικής, να μας επισκεφθείτε. Η πολιτική, γίνεται στους τόπους και στις δομές παραγωγής έργου, όχι στις πλατείες με δέκα γνωστούς κλακαδόρους στον περίγυρο. Είμαι βέβαιος πως ούτε και εσείς το θέλετε. Αρκεί να το τολμήσετε!

Δεν ξέρω αν με διαβάσετε, δεν ξέρω αν θα σας ενημερώσουν καν. Ξέρω όμως, ότι ενημερώνω την κοινωνία της Αργολίδας, και σας λέω αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Και κάτι ακόμη! Όσοι τρέχετε, να φωτογραφηθείτε μήπως και μπείτε μελλοντικά σε κάποιο ψηφοδέλτιο, κρατήστε την τελευταία selfie για τη στιγμή που θα τρέχετε να βρείτε γιατρούς και ασθενοφόρα. Εύχομαι να μην χρειαστεί, αλλά και αν χρειαστεί να μην είναι αργά.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Κουτσούλης

Επιστημονικός Υπεύθυνος Μαιευτικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Άργους

Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής»

Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα