ΠεριφέρειαΝτ. Νικολάκου: Η Αυτοδιοίκηση λειτουργεί με απόλυτα κομματικά κριτήρια

Ντ. Νικολάκου: Η Αυτοδιοίκηση λειτουργεί με απόλυτα κομματικά κριτήρια

Στο διήμερο θεματικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) στην Πάτρα, στις 22 & 23 Μαΐου 2024, συμμετείχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου, ως εκπρόσωπος της «Νέας Πελοποννήσου».

Η κα. Νικολάκου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την ενίσχυση και την θωράκιση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μεθοδικά και συστηματικά υποβαθμίζεται.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος επεσήμανε ιδιαιτέρως ότι έχουν μειωθεί αισθητά οι αρμοδιότητες του Ανωτάτου Συλλογικού Οργάνου, δηλαδή του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση του θεσμού και την απαξίωση των προσώπων που τον υπηρετούν.

Η εκπρόσωπος της «Νέας Πελοποννήσου» απευθυνόμενη στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος ήταν παρόν στο συνέδριο, ζήτησε να παρθούν σύντομα οι απαραίτητες πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις για την ενίσχυση του θεσμού των Αιρετών Περιφερειών, διότι σε διαφορετική περίπτωση η συνεχιζόμενη συστηματική αποδυνάμωση του θεσμού εκ μέρους της Κυβέρνησης, εξυπηρετεί την σκοπιμότητα επαναφοράς των Αιρετών διορισμένων Αυτοδιοικητικών διοικήσεων.

Η μείωση των πόρων, η μεγάλη καθυστέρηση της χρηματοροής για τα έργα του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και οι μηδενικές πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αποδεικνύουν ότι οι Περιφέρειες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας θεσμός εξαρτημένος απόλυτα από την Κεντρική Κυβέρνηση, τόνισε με έμφαση η κα. Νικολάκου.

Τέλος η Περιφερειακή Σύμβουλος στηλίτευσε το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση λειτουργεί με απόλυτα κομματικά κριτήρια, κάτι το οποίο οδηγεί αντικειμενικά σε έλλειψη κάθε είδους διεκδίκησης και ενίσχυσης του πολιτικού προφίλ των Αιρετών της Περιφέρειας.

Δεν είναι δυνατόν τα κόμματα να απαιτούν από τους Αυτοδιοικητικούς να είναι απλοί «χειροκροτητές» στις κομματικές εκδηλώσεις και να μην τους αναγνωρίζουν το σοβαρό θεσμικό πολιτικό ρόλο που τους έχουν δώσει οι πολίτες, επεσήμανε η κα. Νικολάκου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα