ΑργολίδαΤο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στο Λαογραφικό Εργαστήρι Ερμιονίδας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στο Λαογραφικό Εργαστήρι Ερμιονίδας

Χθες 28 Μαΐου είχαμε την χαρά να επισκεφτούμε το Λαογραφικό εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας, εκεί η εθελοντική ομάδα μας παρουσίασε τις δράσεις της και μας ταξίδεψαν στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας, μας παρουσίασαν ένα παραδοσιακό Σπίτι των προηγούμενων δεκαετιών με τις δραστηριότητες του, με τις εργασίες του τις ανθρώπινες συμπεριφορές και σχέσεις και την σπουδαία Κρανιδιωτικη φιλοξενία με όλα προϊόντα, τους καρπούς γης της Ερμιονίδας.

Μάθαμε πολλά για την αξία της οικιακής οικονομίας, ήταν ένα ταξίδι στο πολιτισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην λαογραφία όσα τις τοπικές παραδόσεις.

Επίσης τους ενημερώσαμε για τις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας στο τελευταίο μήνα του εκπαιδευτικού έτους που πάντα είναι αφιερωμένος σε κοινωνικές δραστηριότητες, στην απόκτηση επιπλέον γνώσεων και εμπειριών για την τοπική μας ιστορία και παράδοση του τόπου μας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την εθελοντική ομάδα Λαογραφικού εργαστηρίου για την φιλοξενία και “τις καταπληκτικές εικόνες” που μας χάρισαν, τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δημιουργικό τους έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα ως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου την Δημοτική περίοδο 2010-2014 στην ίδρυση και λειτουργία του Λαογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Ερμιονίδας, μια δομή, μια καταπληκτική εθελοντική ομάδα που προσφέρει πάρα πολλά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, να είμαστε όλοι καλά, καλή συνέχεια σε όλους μας.

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα