ΆρθραΔίδυμα: Ευγενική επισήμανση...

Δίδυμα: Ευγενική επισήμανση…

Του Αντώνη Μαλτέζου

Είναι ήδη παρελθόν οι εορτές του Πάσχα, τα πανηγύρια, Αϊ Γιώργη / τουλίπας με κατά κοινή ομολογία καλές εντυπώσεις.

Ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Διδύμων, οι Διδυμιώτες δημοτικοί σύμβουλοι και ομάδα εθελοντών με φιλότιμες προσπάθειες, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, κατάφεραν κάπως να καλύψουν την αδυναμία των υπηρεσιών του δήμου να ανταποκριθεί στην καθαριότητα και τον στολισμό της βόρειας Ερμιονίδας.

Επίσης είναι πλέον μια ευχάριστη ανάμνηση η μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού στο Euro Basket και ο άθλος του Ολυμπιακού στο Europa Conference League…

Όμως, μετά από αυτά τα ωραία και ευχάριστα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον μήνα που πέρασε, τα σοβαρά προβλήματα της κοινότητας μας είναι εδώ και μας προκαλούν γι’ αυτό θα πρέπει να συστρατευτούμε και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επίλυση τους.

Πλέον είμαστε πολλοί λίγοι κάτοικοι για να είμαστε διασπασμένοι όταν πρέπει να βάζουμε μπροστά το Εμείς και όχι το Εγώ και όταν πιστεύουμε πως όλοι θέλουμε το γενικό καλό και όχι το ατομικό!!!!

Προβλήματα όπως Ύδρευσης, Διαχείρισης απορριμμάτων, καθαριότητας, προστασίας περιβάλλοντος, υγείας, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, υποδομών, ανταποδοτικότητας των επενδύσεων, αξιοποίησης πόρων, ερημοποίησης περιοχών κλπ δεν θα έπρεπε να έχουν χρώματα, κόμματα ή παρατάξεις γιατί αφορούν όλους μας και απαιτούν λύσεις για όλους και κάποια προβλήματα ζητούν άμεσες παρεμβάσεις όπως τα παρακάτω:

► Η διαχείριση της υδροδότησης γενικά στην κοινότητα και ειδικότερα του οικισμού Λουκαϊτίου. Είναι απαράδεκτο να είναι στην επιφάνεια εκτεθειμένοι οι από PVC αγωγοί ύδρευσης και τα φρεάτια κατά μήκος του δικτύου ξεκλείδωτα. Είναι απαράδεκτη η εικόνα στην δεξαμενή στο «Βγκεθι» με εκτεθειμένα καλώδια μεταφοράς ρεύματος κλπ… Δεν επιτρέπεται κάποιοι στον οικισμό να ποτίζουν κήπους (είναι υπό διερεύνηση αν χρεώνονται και πληρώνουν τους λογαριασμούς) και κάποιοι να μην έχουν νερό για να πλυθούν. Είναι απαράδεκτες οι υπερβολικές ανατιμήσεις στην τιμολόγηση της υπηρεσίας ύδρευσης χωρίς ταυτόχρονη προστασία/οικονομία του πολύτιμου αγαθού του νερού. Οι επαναλαμβανόμενες εικόνες υπερχείλισης δεξαμενών νερού είναι θλιβερές, διότι για να φτάσει το νερό σε αυτές κοστίζει πάρα πολύ ακριβά….

► Στις συνημμένες φωτογραφίες αποτυπώνεται η σημερινή κατάσταση του βορειοανατολικού τμήματος του μαντρότοιχου του νεκροταφείου στα Δίδυμα. Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023, εδώ και οκτώ μήνες δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση μικρού τμήματος του ΒΑ μαντρότοιχου που κατεδαφίστηκε για να απομακρυνθούν τα νερά που πλημμύρησαν το νεκροταφείο. Επίσης δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες και δεν έχει τοποθετηθεί πόρτα στην δυτική είσοδο έτσι ώστε να μην πλημυρίσει και πάλι το νεκροταφείο αλλά και να εμποδίζει την είσοδο αιγοπροβάτων και αγριογούρουνων. Όσο για τον νότιο μαντρότοιχο του νεκροταφείου, που έχει καταρρεύσει εδώ και αρκετά χρόνια, δεν τιμά κανέναν και ειδικότερα την μνήμη των προγόνων μας…..

► Το οδικό δίκτυο προς Σαλάντι, από την 6η Σεπτέμβρη 2023, μετά την σφοδρή βροχόπτωση παραμένει σε άθλια κατάσταση… ευελπιστούμε λόγω προεκλογικής περιόδου πως κάτι μπορεί να γίνει και να διορθωθεί κάπως το κατεστραμμένο τμήμα του δρόμου. Μάθαμε πως επισκέφθηκε πρόσφατα την Ερμιονίδα ο κύριος Θεοχάρης υπουργός οικονομικών ο οποίος από πληροφορίες που έχουμε γνωρίζει την περιοχή, ας ελπίσουμε, πως έστω και κατόπιν ενεργειών του να επισκευασθεί ο δρόμος.

► Δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ανέφεραν ότι δρομολογούνται εξελίξεις και επενδυτικά σχέδια στην περιοχή Σαλάντι Διδύμων.

Ποια είναι η θέση του δήμου Ερμιονίδας;

Συμμετέχει λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα προβλήματα του Ρυμοτομικού Σχεδίου (π.χ οριοθέτηση ρεμάτων κλπ) ώστε να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία, για νόμιμη, δίκαιη, βιώσιμη και περιβαλλοντικά ορθή ανάπτυξη της περιοχής Σαλάντι Διδύμων;

Είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στην περιοχή ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διδύμων, οι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι;
Ο Δήμος Ερμιονίδας και η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων έχουν σχέδιο να προστατεύσουν και να αξιοποιήσουν την Δημοτική περιουσία των 7 στρεμμάτων (Κοινοτικό κτήμα) και των 45 στρεμμάτων του ΑΒΚ152 δημοσίου παραλιακού κτήματος (ώστε να μην ξεπουληθούν );

Έχουν σκοπό να συνδράμουν τους Διδυμιώτες ώστε να αποδεσμεύσουν και να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους (ειδικά στην παραλιακή περιοχή του Ρυμοτομικού Σχεδίου), οι οποίες εδώ και 54 χρόνια βρίσκονται δεσμευμένες από το Ρ.Σ. Σαλαντιού που σχεδιάστηκε την εποχή της χούντας 1970;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν επικρατούν και σήμερα οι ίδιες συνθήκες/πρακτικές…

Περιμένουμε να δούμε

► Έχει δηλώσει ο δήμος και η τοπική Κοινότητα όλη την ακίνητη περιουσία του στο κτηματολόγιο;

► Όταν δημοσιοποιηθήκαν οι δασικοί χάρτες, άραγε μερίμνησε ο δήμος να υποβάλει ενστάσεις όπου χρειαζόταν για να μην χαθούν εκτάσεις που μπορεί να αξιοποιηθούν μελλοντικά;
Δεν θα παραθέσουμε για την ώρα άλλα θέματα ή ερωτήματα. Θα θέλαμε να δούμε άμεσα λύσεις στα πρώτης προτεραιότητας ζητήματα και απαντήσεις στα ερωτήματα μας για να επανέλθουμε με σκοπό να συμβάλουμε για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας διεκδικώντας τα αυτονόητα και αυτοδίκαια για την Δ.Κ. Διδύμων και τον Δήμο Ερμιονίδας.

Θα συνέβαλλε θετικά μια πρωτοβουλία του πρόεδρου της Δ.Κ. Διδύμων να οργανώσει μια συνέλευση καλώντας την δημοτική αρχή να ενημερώσει για την προοπτική του τόπου μας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΔΟΚΙΩΝ (που έντεχνα γαλουχείτε από την εξουσία με το διαίρει και βασίλευε) ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ…

Αναμένουμε… Θα επανέλθουμε…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα