ΆρθραΜείωση της αγοραστικής δύναμης του κάθε Έλληνα μισθωτού κατά 35% τα τελευταία...

Μείωση της αγοραστικής δύναμης του κάθε Έλληνα μισθωτού κατά 35% τα τελευταία 18 χρόνια

Γράφει ο Τάσος Λάμπρου*

Μελετώντας ένα επιστημονικό περιοδικό έπεσα σε μια πολύ σοβαρή έρευνα του Ο.Ο.Σ.Α που με βάση τις σταθερές τιμές του 2004 έχει μειωθεί η αγοραστική μας δύναμη κυρίως του κάθε μισθωτού τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και του Δημοσίου τομέα κατά 35%.

Φυσικά, δεν σας λέω κάτι καινούργιο όλοι το έχουμε ζήσει τα τελευταία 18 χρόνια, περάσαμε πολλά τόσο με την οικονομική όσο και στην συνέχεια με την υγειονομική κρίση. Η ανάρτηση μου έχει σχέση με την κρίση που προέκυψε στο πολιτικό σύστημα και τους φορείς του για να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των τελευταίων Ευρωεκλογών. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολλές φορές δεν υπάρχει ένας άλλος δρόμος, μια άλλη προοπτική η οποία θα τους βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο, θα βελτιώσει την καθημερινότητα, θα βελτιώσει την αγοραστική τους δύναμη.

Άλλοι επενδύουν στο πολιτικό Λαϊκισμό και σε ένα ευρύτατο μηδενισμό, αξίζει κάποιοι να ξυπνήσουν και να δώσουν με σοβαρότητα, με ορθολογισμό μια προοπτική, μια ελπίδα, μια πραγματική διέξοδο από την σημερινή παρούσα κατάσταση.

Ζητείται ελπίς, ζητείται προοπτική κύρια αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι αποτελεσματικές και προοδευτικές πολιτικές και όχι μια επίπλαστη διαμάχη προσώπων και θέσεων.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, η ιστορία θα κρίνει εάν οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις σε συνθήκες μεσοπολέμου, είτε θα επιδείξουν οι υπεύθυνοι σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα για να βρει μια άλλη ξεκάθαρη προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη για τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

* Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα