ΆρθραΠαγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και η γενιά της αποκατάστασης

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και η γενιά της αποκατάστασης

5η Ιουνίου παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε, σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή, με πολλούς περιφερειακούς πολέμους με την αδιαφορία των ισχυρών δυνάμεων να πάρουν ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Όμως είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για όλον τον κόσμο, αξίζει να αναθεωρηθούν πολιτικές, δράσεις, προτεραιότητες και συμπεριφορές για να περιορίσουμε και να σταματήσουμε τις επιπτώσεις του φαινομένου.

Ο Ο.Η.Ε μιλά για την γενιά της αποκατάστασης και απαιτείται να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και όλοι οι κοινωνικοί φορείς απαιτείται να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την αναγκαία συλλογική προσπάθεια. Η γενιά της αποκατάστασης θα αντιστρέψει την μέχρι σήμερα αυτοκαταστροφική πορεία των οικοσυστήματος.

Ήρθε η ώρα να κρίνετε πολιτικές, πολιτικούς, αποφάσεις, ιδέες, πρόσωπα, έργα συμπεριφορές, οι ευρωπαϊκές εκλογές μας δίνουν αυτήν την δυνατότητα. Το ζητούμενο είναι να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, να σταματήσουμε την συνέχεια της εξέλιξης του φαινομένου.

Και μην ξεχνάτε: ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΌΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΓΕΝΙΆ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ.

ΤΑΣΟΣ ΛAΜΠΡΟΥ

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα