ΆρθραΣαπίζουν κρατικές υπηρεσίες λόγω διαφθοράς και η χώρα αποδυναμώνεται

Σαπίζουν κρατικές υπηρεσίες λόγω διαφθοράς και η χώρα αποδυναμώνεται

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Επιχείρηση καθαρά χέρια όπως το 1990 στην Ιταλία μοναδική λύση σωτηρίας.

Η περίπτωση της σάπιας Εφορίας Χαλκίδας δεν είναι η μοναδική.

Η κρατική σήψη και διαφθορά αποδυναμώνουν οικονομικά αλλά και αμυντικά την χώρα. Εάν δεν παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα κάθαρσης του κρατικού μηχανισμού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διάβρωσης των θεσμικών θεμελίων του κράτους με απρόβλεπτες συνέπειες. Τώρα μάλιστα που κάποιοι γείτονες ιστορικά εχθροί της Ελλάδας καραδοκούν και ονειρεύονται να έρθουν νύκτα στην Αθήνα.

Μέχρι όμως να προβούν σε αυτές τις αυτοκτονικές γι’ αυτούς ενέργειες που δεν θα αργήσει και αυτό να συμβεί, προς το παρόν αρκούνται να προκαλούν σχεδιάζοντας να εγκαταστήσουν θαλάσσια πάρκα σε Ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, και ανακοινώνοντας πρόσφατα ότι θα κάνουν Γεωτρήσεις εντός της Ελληνικής ΑΟΖ πλησίον των ΙΜΙΩΝ.

Παράλληλα η Τουρκική ΜΙΤ ξεκίνησε να καίει τα δάση στην Ελλάδα. Η προ ημερών σύλληψη του Τούρκου εμπρηστή το αποδεικνύει. Το καλοκαίρι φέτος δεν θα είναι καθόλου ήρεμο, θα αποτελέσει αφετηρία νέων γεγονότων. Οι Τούρκοι μετά την 9ην Ιουνίου εκμεταλλευόμενοι τις αλλαγές που θα προκύψουν στην σύνθεση της Ευρωβουλής θα επιχειρήσουν κατά την διάρκεια της ρευστής πολιτικά αυτής περιόδου να επωφεληθούν σε βάρος της Ελλάδας. Τίποτε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να είναι προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα για τα χειρότερα που ίσως έρθουν.

Το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η κοινωνική συνοχή, η Εθνική ομοψυχία, το υψηλό πατριωτικό και Εθνικό φρόνημα του λαού… Αρετές που ενδυναμώνουν το κράτος δικαίου όπου ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί σύμφωνα με την αποστολή που έχει υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες, κάτω από τον αυστηρό έλεγχο των αδιάφθορων … κυβερνήσεων.

Η ιστορία όμως μας έχει αποδείξει ότι όταν σαπίζουν οι κρατικές υπηρεσίες έχουν σαπίσει και οι ποικιλόχρωμες κυβερνήσεις. Το διαπιστώσαμε αυτό στην γειτονική Ιταλία αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η επιχείρηση καθαρά χέρια από Ιταλούς Δικαστές με την συμβολή του Στρατού έσωσε την Ιταλία και απέτρεψε γενικευμένο εμφύλιο.

Η επιχείρηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να διαλυθούν όλα τα μέχρι τότε κόμματα της Ιταλίας. Κάτω από το βάρος της διαπλοκής και της διαφθοράς, που άλλα λίγο άλλα πολύ είχαν εμπλακεί.

Δύο πρώην Πρωθυπουργοί καταδικάστηκαν ο μεν Σοσιαλιστής … Κράξι σε 14 χρόνια φυλάκιση ο δε Χριστιανοδημοκράτης Αντρεότι ο οποίος είχε διατελέσει εφτά φορές πρωθυπουργός καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση κατηγορούμενος ότι είχε σχέση με την Μαφία.

Εκατό (100) και πλέον κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του λαού καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές φυλάκισης. Γέμισαν οι φυλακές με Δημάρχους και ανώτατους κρατικούς λειτουργούς όλων των κομματικών χρωμάτων. Πενήντα χιλιάδες στρατιώτες επιχειρούσαν στην Νότιο Ιταλία στον πόλεμο κατά της Μαφίας. Χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονταν στους δρόμους της Ρώμης και σε άλλες μεγαλοπόλεις παρέχοντας ασφάλεια στους πολίτες που κινδύνευαν μέχρι τότε να δεχθούν επίθεση στον δρόμο όταν κυκλοφορούσαν από κάθε λογής Ιταλούς παραβατικούς αλλά και αλλοδαπούς κυρίως ποινικούς.

Η επιχείρηση καθαρά χέρια απήλλαξε τον Ιταλικό λαό από τα Ιστορικά παραδοσιακά κόμματα τα οποία στην πράξη είχαν μετατραπεί σε κόμματα τυχοδιωκτών ξεκομμένα από τις αξίες και τις αρχές βάσει των οποίων είχαν συσταθεί. Δηλαδή συνέβαινε στην Ιταλία τότε αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα με τα μεγάλα κυρίως κόμματα.

Επιχείρηση καθαρά χέρια μοναδική ελπίδα σωτηρίας για την Ελλάδα σήμερα.

Το περίεργο είναι ότι εδώ στην Ελλάδα τους υπεύθυνους πολιτικούς που χρεοκόπησαν την χώρα ο Ελληνικός λαός συνεχίζει και τους ψηφίζει παρότι γνωρίζει ότι διετέλεσαν υπουργοί οι ίδιοι σε όλες τις καταστροφικές για τον Ελληνικό λαό κυβερνήσεις. Συμμετείχαν στην κυβέρνηση του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ χρηματιστηρίου, έγιναν εκ νέου υπουργοί στην κυβέρνηση ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και συνεχίζουν και σήμερα ενδυόμενοι διαφορετικού κομματικού χρώματος μανδύα να είναι υπουργοί.

Πώς να μην είναι οι εκλεκτοί των ψηφοφόρων οι προαναφερόμενοι με τα σπάνια αντιλαϊκά προσόντα που διαθέτουν; Αλήθεια γνωρίζουν τι ψηφίζουν και γιατί ψηφίζουν οι περισσότεροι Έλληνες; Ή μήπως με την ψήφο τους συνειδητά η εν αγνοία τους σκάβουν τον λάκκο μόνοι τους, για χάρη της δήθεν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ….

Υπενθυμίζουμε μια επίκαιρη σήμερα δήλωση που είχε κάνει στις 28 Οκτωβρίου του 1991 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής τότε που η κρατική σήψη είχε αρχίσει με πρωθυπουργό τον Κων/νο Μητσοτάκη, τον πολιτικό των Σκανδάλων: «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ, Υποκλοπές».

Είχε δηλώσει λοιπόν τότε ο Καραμανλής: «Η πολιτική ζωή του τόπου νοσεί επικίνδυνα. Το κράτος είναι παράλυτο και αποτελεί τροχοπέδη αντί να αποτελεί μοχλό στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας»

Σε μία άλλη δήλωση του είχε αναφέρει; «Για το κατάντημα του τόπου δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο λαός με αυτούς που με την ψήφο του εκλέγει». Δυστυχώς οι με ΣΟΦΙΑ διαπιστώσεις Καραμανλή δεν ελήφθησαν υπόψη κυρίως από τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ …λαό.

Μητσοτάκης νάναι και ότι νάναι και όχι μόνο.

Αποκαρδιωτική η εικόνα συνεδριάσεων της Βουλής. Άδεια τα έδρανα των βουλευτών και μόνο ο ομιλητής παρευρίσκεται τις περισσότερες φορές. Κωμικοτραγική η εικόνα της Βουλής κατά τις συνεδριάσεις με συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών. Προκαλούν μάλιστα την περίοδο που οι Σκοπιανοί αθετούν τα συμφωνηθέντα, οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και απειλούν. Ο Ράμα δηλώνει εντός Ελλάδος ότι η χώρα μας ανήκει και στους Αλβανούς θέτοντας θέμα Τσάμηδων. Τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Οι αποθήκες στρατιωτικού υλικού αδειάζουν στέλνοντας και ενισχύοντας με όπλα τον φιλότουρκο Ζελένσκι, ο οποίος δεν έχει καταδικάσει ακόμα την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο παρόμοια περίπτωση με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Την ίδια περίοδο οι Τούρκοι ενισχύουν στρατιωτικά τα κατοχικά στρατεύματα στην βόρεια Κύπρο και εμείς ενισχύουμε τον Ζελένσκι αντί να στείλουμε τα όπλα αυτά στην Κύπρο. Η Ελλάδα δεν απειλείται άμεσα από την Ρωσία αλλά από την φίλη του Ζελένσκι Τουρκία.

Αντί λοιπόν να επικεντρωθούν οι πολιτικοί μας στα καίρια αυτά προβλήματα αντ’ αυτού έχουν αναγάγει σε κυρίαρχο θέμα το ειδικό βάρος του ΤΥΡΙΟΥ ένα κιλό ΦΕΤΑ μισό κιλό 100 γραμμ. κλπ. Το ότι ξαφνικά μείωσαν φέτος την τιμή του γάλακτος κατά 30 λεπτά το κιλό στους κτηνοτρόφους ενώ αυξάνεται συνεχώς η τιμή της φέτας στα Σούπερ μάρκετ, αυτό έχει περάσει σε δεύτερη θέση.Το ότι το ζωικό κεφάλαιο θα μειωθεί τον χρόνο αυτό κατά 60% φαίνεται πως δεν απασχολεί όσο πρέπει τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας.

Ίσως κάποιοι να επιχαίρουν ακόμα βλέποντας μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά να κλείνουν δίνοντας στους επιχειρηματίες την χαριστική βολή ΣΑΠΙΕΣ Κρατικές υπηρεσίες όπως η Εφορία Χαλκίδας.

Πριν πέσουμε στον γκρεμό που μας έχουν ωθήσει οι ανίκανοι πολιτικοί μας η επιχείρηση ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τύπου Ιταλίας αποτελεί μοναδική λύση σωτηρίας της Ελλάδας.

Δικαστικοί λειτουργοί και στρατιωτικοί ελπίζουμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην χώρα.

Και μην ξεχνάμε ότι 20.000 χιλ. απελπισμένοι συμπολίτες μας την περίοδο των μνημονίων αυτοκτόνησαν λόγω φτώχειας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Τηλ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα