Άρθρα…Και όμως ζωντανεύουν οι νεκροί

…Και όμως ζωντανεύουν οι νεκροί

Βαρίκος
Του Θοδωρή Βαρίκου

Ναι είχα γράψει, πριν δύο τρεις μήνες, στο τελευταίο κείμενό μου. (με τίτλους “τον τελείωσαν και οι τρείς” και τον “τι σημαίνει η γουόκ αντζέντα ρε ψώνια”), ότι θα το σκεφθώ πολύ να ξαναγράψω.

Μετά τις ευρωεκλογές ωστόσο, το να μένεις παρατηρητής, απαθής και αδιάφορος και τάχα μου ουδέτερος είναι συνενοχή για πολλά άσχημα, παράνομα, και σφόδρα αντιδημοκρατικά πράγματα που συμβαίνουν στην πατρίδα μας – εδώ την αποχή του 60 την βάπτισαν “ανοχή” στη Ν.Δ.
Πολύ δε περισσότερο ο γράφων θα ήταν συνένοχος, εάν άφηνε να περάσουν στο ντούκου και να ξεπλυθούν πολλές αποφάσεις, πολιτικές, ιδεολογήματα, απόψεις, εκτιμήσεις, παρανομίες και ετσιθελικές “πρωτοβουλίες” της ηγεμονίας και αυταρχικής κυριαρχίας του κ. Μητσοτάκη, από το 2016 που εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ, μέχρι την… αποκαθήλωσή του, με τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Και αυτό διότι από την επαγγελματική και προσωπική μου εμπειρία, έχω καταλήξει στο εξής δόγμα – συμπέρασμα: Ένας γιατρός π.χ είναι πράγματι καλός, εάν κάνει τη σωστή διάγνωση, σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία και σε γιατρέψει. Ένας καλός δικηγόρος, εάν ζυγίσει τα πραγματικά περιστατικά και τους νόμους και σου πει πάμε να το παλέψουμε με αρκετές πιθανότητες στο δικαστήριο, η δεν γίνεται τίποτα και μη ξοδεύεσαι τζάμπα. Ένας γεωπόνος, και αυτός καλός, εάν σου κάνει τη σωστή αυτοψία – έρευνα στο χωράφι σου, δώσει τα κατάλληλα φυτοφάρμακα και το σώσεις από τις διάφορες ασθένειες.

Το ίδιο (πρέπει να) συμβαίνει, με τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τους αναλυτές – σχολιαστές, ειδικούς επιστήμονες κλπ, γιατί διαμορφώνουν συνειδήσεις των κοινωνιών και κατευθύνουν τη μοίρα και τις ζωές των συνανθρώπων τους. Όλοι οι τελευταίοι, έχετε δει να κάνουν καλές αναλύσεις, προβλέψεις, εκτιμήσεις, πρωτοβουλίες και κυρίως έργα;

Εγώ εκτιμώ, όχι, και αυτό αποδεικνύεται από το ότι είμαστε η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης, η πιο γερασμένη και το πιο ανυπόληπτο… κλοτσοσκούφι, ακόμη και από κράτη νάνους.

Δεν παγιδεύομαι βέβαια, να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, προβλήματα, ζητούμενα, με διαφορετικές δήθεν λέξεις και φράσεις, γιατί σίγουρα κουράζουν, εκνευρίζουν και πλήττουν. Όπως προανέφερα, στο τελευταίο μου κείμενο, είχα προαναγγείλει, πως θα το σκεφθώ πολύ να ξαναγράψω, γιατί αφ΄ενός τα θέματα της τελευταίας τουλάχιστον 15ετίας, τα είχα κάνει πενηνταράκια σε εφημερίδες και σάιτ και αφ΄ετέρου δεν έβλεπα φως στο τούνελ και είχα πλέον απογοητευθεί.

Γίναμε ρόμπες ξεκούμπωτες

Όσοι λοιπόν με διαβάζετε θα εντοπίσατε ότι ανάμεσα στις… προβλέψεις – εκτιμήσεις μου, για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, ήταν και ένα πρωτόγνωρο γεγονός, για τα ελληνικά εκλογικά δεδομένα: η επιστολική ψήφος. Είχα κοντολογίς γράψει, ότι με αυτό το άγνωστο, αχαρτογράφητο για την Ελλάδα γεγονός, θα γίνουμε, ρόμπες ξεκούμπωτες, κατά τον μακαρίτη Χαρρυ Κλύν, αφ΄ ενός γιατί ξέρω τη Χώρα μας, από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο, και αφ΄ ετέρου είναι γνωστό, ότι η Αμερική είχε ξεφτιλιστεί τρεις φορές, με την επιστολή ψήφο (μία φορά της πήρε σχεδόν ένας χρόνος να σχηματίσει κυβέρνηση) και στην Αλβανία στις τελευταίες εκλογές, κατά τους Γάλλους (Λε Μόντ) ψήφισαν και οι… νεκροί. Πρότεινα δε, ότι εάν δεν υπάρξει ειλικρινής θέληση για γνήσια επιστολική ψήφο, με εχέγγυα και εγγυήσεις, την παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων στην παραλαβή και καταμέτρηση φακέλων, θα γίνουμε αυτό που γίναμε. Οι στρατευμένοι (κομματικοί) δημοσιογράφοι, σχολιαστές και αναλυτές και γκαλοπατζήδες, έκαναν τάχα πως δεν έβλεπαν τον πύραυλο, που ερχόταν κατά πάνω τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της επιστολικής ήταν 202.530, οι 153. 322 από Ελλάδα και 49.234 από το εξωτερικό. Ούτε καν 50.000. Η κυβέρνηση βέβαια προεκλογικά διατυμπάνιζε, ότι οι Έλληνες μόνιμοι του εξωτερικού και εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους σε ολόκληρη τη χώρα είναι 800.000. Γιατί όμως μας… έφτυσαν οι ομογενείς μας; Γιατί άρχισαν οι κουτοπονηριές με τις διαρροές των προσωπικών δεδομένων τους, με τα ιμέιλ, από την τότε ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Στο καπάκι ακολούθησε η κλοπή – διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή των εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο διευθυντής για να καλύψει τα νώτα του, κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία, “γιατί οι υπολογιστές, είχαν κρίσιμα δημόσια έγγραφα και φοβάμαι ότι έχουν αλλοιωθεί η έχουν κλαπεί μέσω αντιγραφής τους”. Ούτε στην Ουγκάντα συμβαίνουν αυτά.

Άκυρα 25.000 και 600.000 νεκροί από τους καταλόγους.

Με αυτά τα κόλπα 25.000 βγήκαν άκυρα, και ο κ. Βελόπουλος υποστηρίζει ότι του έκλεψαν 2.100 ψήφους και έτσι έχασε την τρίτη έδρα, και από τους εκλογικούς καταλόγους λείπουν 600.000… νεκροί, ενώ ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών τον αλγόριθμο των καταλόγων και δεν του τον δίνουν (τρέχει ελληνικά και ευρωπαικά δικαστήρια), το ΚΚΕ και μικρότερα κόμματα, καταγγέλλουν πως κανένας δεν ξέρει πως έγινε η παραλαβή των φακέλων και το θέμα θα ψαχθεί .

Η ΝΔ το μόνο κόμμα με 41 τοις εκατό στην επιστολική

Το αντιφατικό και οξύμωρο είναι ότι σε 12 τουλάχιστον περιοχές η ΝΔ είχε και πάνω από 40 τοις εκατό στην επιστολική και στις κάλπες δεν ξεπερνούσε το 28 τοις εκατό. Διαφορά τέτοια που δεν παρουσίασε κανένα άλλο κόμμα, στη χώρα. Η παρανομία των εμπλεκομένων εξάλλου, έγινε τσακωτή από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και επέβαλλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών, 100.000 στη ΝΔ και 50.000 στην Άννα Ασημακοπούλου. Το αίτημα των κομμάτων είναι να πληρωθούν από τους ένοχους της απάτης και να μη κοινωνικοποιηθούν οι ποινές, για να πληρώσει εν τέλει ο ελληνικός λαός τις παρανομίες άλλων.

Υ.Γ Δεν έχουμε αφίξεις λαθρομεταναστών, έλεγε το αστροπελέκι της μετανάστευσης Καιρίδης; – άντε βρείτε τον τώρα. Μέχρι ευρωεκλογές το 2024 από θάλασσα 16.116 από στεριά 2.323.

Περαστικά μας και καλά κρασιά.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα