Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου βραβεύτηκαν σήμερα στην Τελετή Βράβευσης του 12ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα», που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού το Υπουργείο Παιδείας, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Μουσείο Σχολικής ζωής.
Το έργο που βραβεύτηκε ήταν «Ο Ηρακλής και η καρδιά του χρόνου», μια ψηφιακή ιστορία σε σενάριο της περσινής Στ’ δημοτικού σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κα Δεσμίνη Ευγενία. Στην συνέχεια οι μαθητές έδωσαν σάρκα και οστά στην ιστορία προγραμματίζοντας σε Scratch σε συνεργασία με τον καθηγητή πληροφορικής κ. Γιάννη Μαλτέζο. Με αυτό το έργο η τοπική ιστορία και η μυθολογία ζωντανεύουν με τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Η διάκριση αυτή αποτελεί επιστέγασμα της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της έμπνευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι με μεράκι και φαντασία ανέδειξαν τη διαχρονική αξία της μυθολογίας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της περσινής μας Στ’ τάξης που με τα πολλά ταλέντα τους μας γέμισαν χαρά και περηφάνια! Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική επιτυχία! Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί σύντομα από το κανάλι της Βουλής καταλήγει η ανακοίνωση της Διευθύντριας των εκπαιδευτηρίων, Δέσποινας Μαλτέζου!
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook
Αποκλειστικές Έρευνες – Συνεντεύξεις και Άρθρα
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη – Κορινθία – Αθλητικά –




