ΣυνεντεύξειςΑγγελική Αλεβίζου: «Η παρούσα Δημοτική Αρχή, έδειξε ασέβεια στους δημότες…»

Αγγελική Αλεβίζου: «Η παρούσα Δημοτική Αρχή, έδειξε ασέβεια στους δημότες…»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Επανήλθε μετά από μερικά χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο.
Η δήλωση υποψηφιότητας της με την ΠΡΟΣΥΕΡ του Τάσου Λάμπρου, προκάλεσε αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις. Αναμφισβήτητα θα προσδώσει το κάτι παραπάνω στην οργανωμένη προσπάθεια που ο ανωτέρω Δημοτικός Συνδυασμός καταβάλει, ώστε να αναγορευτεί με την εντολή της πλειοψηφίας των δημοτών ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, σε μια αδικημένη περιοχή που τελματώνει διοικητικά και πρέπει να πασχίσει ώστε να αλλάξει σελίδα…

Η Αγγελική Αλεβίζου, αποφάσισε να ριχτεί στην προεκλογική μάχη, ενώ στην παρακάτω ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επιτίθεται σφόδρα στα… «Έργα και τις Ημέρες» της απερχόμενης διοίκησης Σφυρή…

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Θα μπορούσατε να αποτιμήσετε την αμφιλεγόμενης πολιτικής ποιότητας «φιλοσοφία», που διακατείχε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή;
Αγγελική Αλεβίζου:
«Καταρχήν, είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι η διοίκηση του Δήμου οφείλει να έχει μια συνέχεια. Η κάθε Δημοτική Αρχή, εγκαθίσταται ώστε να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης. Να λάβει πρωτοβουλίες και αποφάσεις για νέα έργα και πρακτικές που θα υπηρετήσουν το κοινό καλό και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του δημότη, με σεβασμό στον άνθρωπο και διατηρώντας την κοινωνική συνοχή.
Δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια, όλα τα παραπάνω έλειψαν από τον τόπο.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή επέδειξε εσωστρέφεια, έλλειψη σεβασμού στους δημότες, «καλλιέργησε» κλίμα πόλωσης και έντασης τόσο στο εργασιακό περιβάλλον του δήμου, αλλά και της κοινωνίας. Φαντάζεται εχθρούς και πολέμιους του έργου της, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανικανότητα, την αδιαφορία την έλλειψη προγράμματος και συντονισμού.
Κατήργησε την έννοια της ομάδας. Δημιούργησε «στρατό» προκειμένου να συντηρήσει και να υπηρετήσει προσωπικές και αλλότριες επιδιώξεις.
Διασπείρει ψέματα και αναλήθειες, για να δικαιολογήσει την αναποτελεσματικότητά της.
Παρουσιάζει έργα άλλων ως δικά της.
Έργα που με μεγάλο κόπο είχαν δρομολογηθεί, χάθηκαν ή καρκινοβατούν και άλλα που παραμένουν ως μελέτες στα συρτάρια των υπηρεσιών. Θα αναφερθώ επιγραμματικά, μόνο στα σχετικά με τις ενέργειές μου στην ΔΕΥΑΕΡ.
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι. 
Είχε γίνει η εκκίνηση του έργου κατά την προηγούμενη θητεία. Η έλλειψη σωστής διαχείρισης οδήγησαν στην απένταξή του, έχοντας πραγματοποιηθεί ένα ελάχιστο μέρος του.
Αποχέτευση δήμου Κρανιδίου. 
Απένταξη του πρώτου έργου από το Ταμείο Συνοχής 2006. Δεύτερη απένταξη από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Ευτυχώς την τρίτη φορά ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και υλοποιείται. Ανησυχώ όμως για την πορεία του, επειδή παρότι έχει πληρωθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας, η ΔΕΥΑΕΡ (η οικονομικά εύρωστη όπως επαίρεται η Διοίκησή της) παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν έχει καταβάλει την συμμετοχή της.
Αφαλάτωση στα «Χώνια Κοιλάδας». 
Μελέτη έτοιμη για δημοπράτηση. Ολοκληρωμένη μελέτη δικτύου μεταφοράς νερού από τα «Χώνια» στις δεξαμενές Κοιλάδας.
Ολοκληρωμένη μελέτη δικτύου ύδρευσης Ερμιόνης.
Γεώτρηση στην «Καμάριζα Ηλιοκάστρου».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Ουκ ολίγα τα βαλτωμένα έργα…
Αγγελική Αλεβίζου:
«Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα για την υλοποίηση των παραπάνω έργων.
Επίσης, η υποβάθμιση της Ερμιονίδας σε όλους τους τομείς είναι εμφανής στους κατοίκους και επισκέπτες της. Μια τυχαία διαδρομή αρκεί μας παραπέμπει σε μια λέξη: ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Είναι επομένως, υποχρέωση όλων των πολιτών, που κοινό τους στοιχείο είναι η αγάπη για τον τόπο και τον συμπολίτη, η συμπαράταξη τους για την επίτευξη της αναβάθμισης της περιοχής».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Είστε πολύπειρη Αυτοδιοικητικός… Τι σας ώθησε να επανεμφανιστείτε στα τοπικά πολιτικά δρώμενα και να συμπλεύσετε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας Τάσο Λάμπρου;
Αγγελική Αλεβίζου:
«Τον Τάσο Λάμπρου τον γνωρίζω χρόνια. Ήπιος, ευγενής, απαλλαγμένος από συμπλέγματα, με μεγάλη αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και τους ανθρώπους του και με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Ήταν φυσικό επόμενο να σταθώ δίπλα του για να κερδίσουμε το μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα για την Ερμιονίδα».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Εκτιμάτε ότι ο δήμος Ερμιονίδας, αν τελικά επικρατήσει στις εκλογές ο Συνδυασμός του Τάσου Λάμπρου, θα καταφέρει να «αλλάξει σελίδα»;
Αγγελική Αλεβίζου:
«Ναι! Χωρίς καμία εγωιστική διάθεση, είμαι απολύτως σίγουρη. Γιατί να μπορούν άλλοι δήμοι στην επικράτεια; Γιατί άλλοι να μεγαλουργούν και εμείς να οπισθοδρομούμε;
Εργαλεία υπάρχουν. Εξαρτάται μόνο από το ανθρώπινο δυναμικό που θα αναλάβει την δημοτική αρχή για να δώσει στην Ερμιονίδα την παλιά της αίγλη. Αυτό το δυναμικό το διαθέτει η ΠΡΟΣΥΕΡ.
Η φράση «ο Λάμπρου έχει το καλύτερο ψηφοδέλτιο» αποτελεί γενική παραδοχή στην Ερμιονίδα. Ναι λοιπόν, θα αλλάξουμε σελίδα».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Είστε έτοιμη να αναλάβετε και πάλι, ένα νευραλγικό πόστο, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί;
Αγγελική Αλεβίζου:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε όλοι έτοιμοι. Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, ή όχι. Αυτό βέβαια πάντα είναι σε βάρος της προσωπικής μας ζωής, ή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μας.
Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε πολύ, ιδιαίτερα στην αρχή, ώστε να πείσουμε με τις πράξεις μας τους δημότες. Γιατί με το ενδιαφέρον, την αρωγή και την ενεργή συμμετοχή τους, η επιτυχία της Δημοτικής Αρχής είναι σίγουρη».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα