ΆρθραΈνας Αύγουστος δεν φέρνει την τουριστική άνοιξη

Ένας Αύγουστος δεν φέρνει την τουριστική άνοιξη

Γράφει ο Συμεών Καϊμασίδης*

Αποχαιρετάμε τον πιο καυτό Ιούνιο που βιώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, παρόλο όμως την κάψα του δεν κατάφερε να δροσίσει τις τσέπες μας. Όλος ο μήνας, εξαιρουμένου του Αγ. Πνεύματος, παρήλθε με ένα Σάββατο μόνο, ούτε καν Παρασκευή και με τις καθημερινές να κυνηγάμε τους κατά φαντασία τουρίστες που θα θέλαμε να είχαμε. Ας μην αναφερθούμε στους προηγούμενους μήνες που άμα δεν ήταν η όαση του Πάσχα και οι εξ ανάγκης επισκέπτες λόγω εργασίας θα κουμπώναμε τα ψυχοφάρμακα σαν καραμέλες!!!

Η οικονομική δυσανεξία που έχει επισκιάσει όχι μόνο την χώρα μας αλλά και όλη την Ευρώπη είναι πλέον αισθητή. Τόσο οι έξωθεν όσο και οι έσωθεν μικρομεσαίου βαλαντίου εν δυνάμει τουρίστες, αδυνατούν πλέον να σώσουν ολίγους οβολούς προκειμένου να τους ξοδεύσουν για διακοπές, ώστε να σώσουν και εμάς τους αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές του τουρισμού!

Κύριοι κρατούντες της εξουσίας με τα παχιά και εξ ωραιοποιημένα λόγια σας, το γνωρίζετε ότι μία οικογένεια για μία τριήμερη απόδραση σε έναν ηπειρωτικό προορισμό και όχι σε νησί που επιβαρύνεται με τα ακτοπλοϊκά, πρέπει να δαπανήσει ολόκληρο τον πενιχρό μισθό που δίνεται σε σχέση με τον καλπάζοντα πληθωρισμό;

Τα δυσοίωνα σημάδια για τους καψερούς οικογενειάρχες φάνηκαν από το Πάσχα που λάμψανε δια της απουσίας τους από τα δικά μας καταλύματα και θα παραμείνουν απόντες μέχρι και τα τέλη Ιουλίου όπως προμηνύουν οι κρατήσεις μας!

Οι ορδές των ξένων δε που διατυμπανίζουν ευθαρσώς κάποιοι δημοσιολόγοι άνευ αιδούς, μάλλον θα εννοούνε τους κατά φαντασία τουρίστες που θα θέλανε να βρισκόντουσαν σε μια Ελληνική παραλία ή τους e-tourists που ταξιδεύουν με εξομοίωση!

Εν ολίγοις διανύουμε ένα δεινό καλοκαίρι σε αυτήν την νοτιοανατολική άκρη της Πελοποννήσου με τους άλλοτε Ευρωπαίους επισκέπτες να δηλώνουν παντελώς απόντες όπως και οι εγχώριοι οικογενειάρχες μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Σωσίβιο σωτηρίας ήταν και θα είναι τα ζευγάρια κάθε ηλικίας που εξισορροπούν λίγο την κατάσταση δίνοντας μας το φιλί της ζωής κάθε Σάββατο!

Ένας Αύγουστος όμως δεν φέρνει την τουριστική άνοιξη όπως καλά γνωρίζουμε εμείς οι βιοποριστές εκ της φιλοξενίας !

Υ.Γ: Κοιτάξτε λίγο τις αγγελίες προς πώληση μικρών οικογενειακών τουριστικών καταλυμάτων, όχι μόνο στην Αργολίδα αλλά και σε όλη την Ελληνική επικράτεια!!!

« ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω καί ὁ νοῶν νοήτω»

Ἔρωσσο!!!

*Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα