ΑργολίδαΤο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στις σπηλιές των Διδύμων

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στις σπηλιές των Διδύμων

Την τρίτη 11 Ιουνίου το σχολείο μας, το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στις σπηλιές των Διδύμων, ο συνάδελφος καθηγητής της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ Δημήτρης Αργείτης μας παρουσίασε την γεωλογική εκτίμηση των επιστημόνων για αίτια της δημιουργίας τους.

Παρουσιάστηκε η ιστορία του τόπου μας και ιδιαίτερα της Κοινότητας των Διδύμων σχετικά με τις σπηλιές, μύθοι, παραδόσεις αλλά οι αναγκαίες παρεμβάσεις προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση τους. Στην συνέχεια προσκυνήσαμε τα δύο εκκλησάκια τον Άγιο Γεώργιο και την Μεταμόρφωση του Σωτήρα και κάναμε αναγκαίο περίπατο στο εσωτερικό της μικρής σπηλιάς.

Αξίζει οι ενήλικοι μαθητές μας να τους δίνεται η ευκαιρία να μαθαίνουν την τοπική μας ιστορία και ευρύτερα τα αξιοθέατα του τόπου μας, να γνωρίζουν όμορφες περιοχές της Ερμιονίδας, να ζουν χαρούμενες στιγμές μέσα από τις κοινωνικές δράσεις του σχολείο μας. Στην συνέχεια πήγαμε στην πλατεία της κοινότητας των Διδύμων για ένα παραδοσιακό κέρασμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους καθηγητές – τριες Δημήτρης Αργειτη, Γεωργία Νταλαμπυρα, Λουίζα Κούτρα, Ιωάννα Κτενά, Αγγελική Ταρλα τόσο για την συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική εκδρομή, όσο για τις πολύ ωραίες ευχές τους για την ημέρα των γενεθλίων μου και όλους τους ενηλίκους μαθητές μας για την ενεργό συμμετοχή τους στις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας, για την συμπεριφορά τους για τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις τους.

Να είμαστε όλοι καλά, να συνεχίζουμε τις δράσεις μας μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς – τέλος Ιουνίου 2024.

Τάσος Λάμπρου
Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα